Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να γίνουν οι πατάτες στον φούρνο τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες. Μάθε τα μυστικά και μαγείρεψε τις καλύτερες πατάτες που θα έχεις φάει.

Πλέον έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι μπορείς να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο.  Τις κόβεις, τις βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνεις λίγο λάδι και αλάτι και τις ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αυτή είναι η βασική διαδικασία. Για να καταφέρεις να τις κάνεις τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες, υπάρχουν κάποια μυστικά. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να γίνουν εξίσου απολαυστικές.

 

Μυστικά για τη συνταγή

  • Πώς θα κόψεις τις πατάτες

Ο τρόπος που θα κοπεί η πατάτα παίζει ρόλο στο να πετύχει. Πρέπει να είναι μαλακή στο εσωτερικό και τραγανή απέξω, είτε μαγειρευτεί στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τις κόψεις σωστά, σε στικς πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αν τις κόψεις πιο λεπτές θα καούν πριν ψηθούν σωστά. Ενώ αν τις κόψεις πιο χοντρές δεν θα γίνουν όσο τραγανές θέλεις και θα μοιάζουν σαν τις ψητές.

  • Να τις στεγνώσεις πριν τις βάλεις στο ταψί

Αφού κόψεις τις πατάτες, χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις την υγρασία τους. Η υγρασία που υπάρχει στην επιφάνεια των πατατών δεν θα επιτρέψει στο λάδι να καλύψει την επιφάνειά της. Έτσι δεν θα γίνει τόσο τραγανή.

  • Το πιο σημαντικό “μυστικό”

Αφού θα έχεις στεγνώσει τις πατάτες, πασπάλισέ τις με λίγο κορν φλάουρ. Μάλλον αυτό το μυστικό δεν το ήξερες, οπότε καιρός να το δοκιμάσεις. Το κορν φλάουρ απορροφά ακόμα περισσότερη υγρασία από την επιφάνεια της πατάτας. Έτσι θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Ανάλογα την ποσότητα των πατατών, θα χρησιμοποιήσεις και την κατάλληλη ποσότητα κορν φλάουρ. Πρόσεξε να μην βάλεις πολύ.

  • Η σωστή ποσότητα λαδιού

Πρέπει κάθε πατάτα να καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα λαδιού. Χρησιμοποίησε περίπου 2-4 κουταλιές της σούπας για ένα κιλό πατάτες και ανακάτεψέ τις καλά για να πάει παντού.

  • Το σωστό ψήσιμο

Οι πατάτες σου θα πρέπει να είναι καλά απλωμένες στο ταψί και να ψηθούν στους 230 βαθμούς Κελσίου. Να προθερμάνεις καλά το φούρνο πριν βάλεις μέσα το ταψί. Χρειάζεται ψήσιμο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά περίπου στο μισό χρόνο. Όταν έχουν πάρει όλες χρυσαφί χρώμα, σέρβιρέ τις προσθέτοντας λίγο αλάτι.

Δοκίμασε τες σήμερα κιόλας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για νόστιμες πατάτες χωρίς τηγάνι

Εναλλακτικές υγιεινές μορφές με βάση το μήλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon