Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΕΠ: Λιγότεροι νοσηλευτές συνδέονται με καθυστερημένη φροντίδα και σοβαρά αποτελέσματα στα επείγοντα

ΤΕΠ: Λιγότεροι νοσηλευτές συνδέονται με καθυστερημένη φροντίδα και σοβαρά αποτελέσματα στα επείγοντα

Δύο μελέτες εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ του προσωπικού νοσηλευτών και των περιστατικών καρδιακής ανακοπής και θανάτου κατά την αναμονή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών. Μια μελέτη πρότεινε ότι το ποσοστό καρδιακής ανακοπής αυξήθηκε σημαντικά όταν οι αναλογίες ήταν περισσότερες από εννέα ασθενείς προς μία νοσοκόμα.

ΤΕΠ: Η ύπαρξη λιγότερων νοσηλευτών σε βάρδιες στα τμήματα επειγόντων περιστατικών συνδέεται με χειρότερα αποτελέσματα για τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών στο τμήμα, σύμφωνα με μια νέα ερευνητική εργασία. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα χαμηλότερα επίπεδα στελέχωσης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών συσχετίστηκαν με μεγαλύτερη αναμονή, αποχώρηση ασθενών χωρίς να τους δουν και μεγαλύτερη συνολική παραμονή στο τμήμα. Άλλα σχετιζόμενα αποτελέσματα περιελάμβαναν καθυστερήσεις στη λήψη φαρμάκων και θεραπειών και υψηλότερο αριθμό καρδιακών ανακοπών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η εργασία, που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές περιοδικό νοσηλευτικών σπουδών, είναι μόνο η δεύτερη ανασκόπηση των ερευνητικών στοιχείων σχετικά με τα επίπεδα στελέχωσης νοσηλευτών στην επείγουσα περίθαλψη, με την προηγούμενη να δημοσιεύτηκε το 2015. Ο καθηγητής Peter Griffiths από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, συν-συγγραφέας της εργασίας, είπε: “Τα τμήματα έκτακτης ανάγκης σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των πιο περίπλοκων προβλημάτων υγείας. Ταυτόχρονα, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η πρόσληψη και διατήρηση του νοσηλευτικού προσωπικού. “Η πανδημία της COVID-19 είχε μόνιμο αντίκτυπο στην ευημερία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και υπάρχει αύξηση στον αριθμό των νοσηλευτών που λένε ότι θέλουν να εγκαταλείψουν τη νοσηλεία έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα κάνει όλο και πιο δύσκολο να στελεχώνονται αποτελεσματικά τα τμήματα έκτακτης ανάγκης. Η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό θα μπορούσε να έχει μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα για τους ασθενείς.» Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον συνεργάστηκαν με ακαδημαϊκούς στην Ιρλανδία και την Αυστραλία για να εντοπίσουν 16 μελέτες, η πλειονότητα των οποίων διεξήχθη στις Η.Π.Α. Οι ασθενείς που έφευγαν χωρίς να τους δουν ήταν το πιο συχνά αναφερόμενο αποτέλεσμα που σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα προσωπικού. Ο καθηγητής Jonathan Drennan από το πανεπιστημιακό Κολέγιο του Δουβλίνου, κύριος συγγραφέας της ανασκόπησης, είπε: “Η πλειονότητα των ασθενών που εγκαταλείπουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών χωρίς να τους επισκέπτονται θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη εντός 24 ωρών.

Οι νοσηλευτές έχουν βασικό ρόλο στη διασφάλιση της παρακολούθησης των ασθενών, τόσο στην έγκαιρη αξιολόγηση της διαλογής όσο και στην εξασφάλιση ότι η φροντίδα παρέχεται από βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων, όπως γιατροί και προχωρημένοι νοσηλευτές, επομένως, αυτό το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη.” Η διάρκεια παραμονής μετρήθηκε σε τέσσερις μελέτες. Καθώς ο αριθμός των ασθενών αυξανόταν, αυτό αύξησε τον φόρτο εργασίας των νοσηλευτών, καθυστερώντας τους να διεκπεραιώνουν τα επόμενα βήματα στη φροντίδα των ασθενών και οδηγούσαν σε μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής για τους ασθενείς. Μια μελέτη τόνισε ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται οι χρονικά ευαίσθητες παρατηρήσεις ζωτικών σημείων σε πολυσύχναστα τμήματα έκτακτης ανάγκης. Δύο μελέτες εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ του προσωπικού νοσηλευτών και των περιστατικών καρδιακής ανακοπής και θανάτου κατά την αναμονή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών. Μια μελέτη πρότεινε ότι το ποσοστό καρδιακής ανακοπής αυξήθηκε σημαντικά όταν οι αναλογίες ήταν περισσότερες από εννέα ασθενείς προς μία νοσοκόμα.

Ένας άλλος βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ της στελέχωσης των νοσηλευτών και της πιθανότητας θανάτου για ασθενείς που εισήχθησαν σε τμήμα επειγόντων περιστατικών το Σαββατοκύριακο με καρδιακή προσβολή. Η καθηγήτρια Jane Ball, επίσης, από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, και συν-συγγραφέας στην εργασία είπε: “Οι διαφορές μεταξύ των μελετών και τα περιορισμένα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία υψηλής ποιότητας καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων. Ωστόσο, είναι προφανές ότι τα χαμηλότερα επίπεδα στελέχωσης νοσηλευτών συνδέονται με καθυστερήσεις στην παροχή περίθαλψης και σοβαρά αποτελέσματα για τους ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κοινοτικά κέντρα υγείας εξυπηρετούν 1 στους 11 Αμερικανούς

Ο αντίκτυπος της τοποθέτησης νοσηλευτών σε Ιαπωνικούς οίκους ευγηρίας

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Οι εμπειρίες ασθενών επιδεινώθηκαν τα 2 πρώτα χρόνια της πανδημίας

Είναι εξίσου ασφαλές να λάβετε τη συνταγή σας από νοσηλευτή όπως από γιατρό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι που τα αναπνευστικά προβλήματα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ σήμερα

Αναπνευστικά προβλήματα: Οι επαγγελματικές εκθέσεις σε αναπνευστικούς κινδύνους, όπως σκόνη, χημικές ουσίες, αναθυμιάσεις και αλλεργιογόνα, ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία του αναπνευστικού.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Close Icon