ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Συμβουλές για ασφαλή μωρά στον ήλιο

Συμβουλές για ασφαλή μωρά στον ήλιο

Όποια επιλογή και αν κάνουμε για τη δική μας ηλιοπροστασία οφείλουμε πάντα να έχουμε κατά νου ότι το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο και περισσότερο επιρρεπές σε εγκαύματα και ερεθισμούς από τη ζέστη και τον ήλιο. Τα μικρά μας δεν είναι συνηθισμένα στην ένταση της ζέστης και μπορούν εύκολα να πάθουν θερμοπληξία αν παραμείνουν για πολύ στον ήλιο. Γι’ αυτό χρειάζεται να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως κατά την παιδική ηλικία έχει συνδεθεί με τη μετέπειτα εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας

Το παιδικό δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο από ό,τι εκείνο του ενήλικα. Οπότε ακόμη και αν το μωρό σας έχει σκουρόχρωμο δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Χρειάζεστε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος που θα σχηματίζει φραγμό στις ακτίνες UVA και UVB. Επιλέξτε δείκτη προστασίας 50+ και εφαρμόστε το σε άφθονη ποσότητα στο δέρμα του μικρού σας. Βεβαιωθείτε πως κάνετε αρκετές επαναλήψεις μέσα στην ημέρα, ειδικά αν το μωρό έχει μπει στη θάλασσα.

Προφυλάξτε το από την απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως τις πιο ζεστές ώρες

Η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να είναι ελάχιστη για τα παιδιά κάτω των 6 μηνών. Ο κίνδυνος εγκαυμάτων αυξάνεται ιδιαίτερα κατά το χρονικό διάστημα 12 με 4 το μεσημέρι, οπότε και ο ήλιος καίει περισσότερο. Αν πρέπει να βγουν έξω οπωσδήποτε, τότε βεβαιωθείτε πως φορούν το κατάλληλο αντηλιακό καθώς και τα άνετα και φαρδιά ρουχαλάκια. Τα μεγαλύτερα μωρά και τα νήπια μπορούν να παίζουν έξω εφόσον είναι σωστά ντυμένα και βρίσκουν καταφύγιο στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο καυτός.

Βεβαιωθείτε πως φορούν καπελάκι

Το καπέλο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο. Προστατεύει την κορυφή της κεφαλής, που έχει ακόμη αραιά μαλλάκια, από εγκαύματα, μειώνει το ενδεχόμενο θερμοπληξίας και παρέχει σκιά στο πρόσωπό των παιδιών. Επιλέξτε ένα άνετο βαμβακερό καπέλο.

Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα για σωστούς απορροφητικούς φακούς. Τα παιδιά θα πρέπει να τα φορούν πάντοτε όταν βρίσκονται έξω το καλοκαίρι.

Φορέστε του ένα μπλουζάκι πάνω από το μαγιό

Το νερό αντανακλά το φως του ήλιου αυξάνοντας την έντασή του. Συνεπώς, αν το παιδί παίζει στη θάλασσα ή την πισίνα, φορέστε του ένα μπλουζάκι πάνω από το μαγιό του για να προστατεύσετε το λαιμό και τον θώρακά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μεταλλάξεις και η πιθανή αντίσταση του κορωνοϊού

Παιδικοί εμβολιασμοί ρουτίνας εν μέσω πανδημίας

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και πώς δουλεύει;

Ωμοφαγική διατροφή: Η άνοδος της διατροφής που βασίζεται στην κατανάλωση ωμών τροφίμων, της λεγόμενης ωμοφαγίας, παρατηρείται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει η Laura Wilson, συγγραφέας του βιβλίου «The Alkaline 5 Diet».

Η απαισιόδοξη πρόβλεψη Σαρηγιάννη για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Σύμφωνα με τον καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει "στα κόκκινα" μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Περισσότεροι κίνδυνοι επιπλοκών για τις γυναίκες μετά από καρδιακή προσβολή

Καρδιακή Προσβολή Γυναίκες: Μια νέα μελέτη από την American Heart Association (AHA) διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερα καρδιακά προβλήματα μετά από επιβίωση από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με τους άνδρες.

Απεργία πείνας νοσηλευτή του Νοσοκομείου Λάρισας

Ο συνάδελφος προέβη σε αυτήν τη μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών εργασίας και νοσηλείας. Για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους. Ο αγώνας του συναδέλφου είναι δίκαιος και το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους