ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

«Stealth» της Omicron: Επιβεβαιώθηκαν περιπτώσεις υποπαραλλαγής στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

«Stealth» της Omicron: Επιβεβαιώθηκαν περιπτώσεις υποπαραλλαγής στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

Με τη BA.2, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου συμβουλεύουν να λαμβάνετε τις ίδιες προφυλάξεις με την omicron: εμβολιασμό και ενίσχυση, κοινωνική απόσταση και παραμονή στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι και να ακολουθείτε τις οδηγίες δημόσιας υγείας σχετικά με τη χρήση μάσκας.

«Stealth» της Omicron: Η BA.2 έχει ανιχνευθεί σε περισσότερες από 40 χώρες Δύο βορειοανατολικές πολιτείες ανέφεραν κρούσματα της υποπαραλλαγής BA.2 της όμικρον αυτή την εβδομάδα. Η “stealth” εκδοχή της omicron έχει γενετικά χαρακτηριστικά που καθιστούν πιο δύσκολη την ανίχνευση – αν και πολλά παραμένουν άγνωστα και δεν είναι ακόμη μια παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία. Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι βρήκε τα πρώτα κρούσματα BA.2, με τέσσερα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί μεταξύ 7 και 12 Ιανουαρίου.

Επίσης, στην περιοχή των τριών πολιτειών, ανακαλύφθηκε μια περίπτωση της υποπαραλλαγής στην κομητεία Fairfield του Κονέκτικατ.

Ο σταθμός είπε ότι η BA.2 ανιχνεύθηκε σε ένα δείγμα γενετικής αλληλουχίας από την Ιατρική Σχολή του Γέιλ στις 8 Ιανουαρίου.

“Αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσουμε πολύ στενά είναι εάν βλέπουμε κάποια άνοδο στην επιτήρηση των λυμάτων του ιού. Βλέπουμε κάποια άλλη αύξηση σε περιπτώσεις συνολικά;”

Ο Επίτροπος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ. Manisha Juthani, είπε στο πρακτορείο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια επιβεβαίωσε συνολικά 14 περιπτώσεις BA.2. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις κομητείες Λος Άντζελες, Σάντα Κλάρα, Σαν Ντιέγκο, Όραντζ και Τουλάρε. Από το πρωί της Τρίτης, 96 περιπτώσεις αλληλουχίας προήλθαν από τις Η.Π.Α.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι «θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα» σε έρευνες για τη BA.2 – η οποία έχει βρεθεί σε τουλάχιστον 40 χώρες –

Dr. Peter Hotez: Τα κρούσματα Omicron μειώνονται στα βορειοανατολικά “Από τις 24.01.2022, η παραλλαγή BA.2, η οποία διαφέρει από την BA.1 σε ορισμένες από τις μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης ακίδας, αυξάνεται σε πολλές χώρες. Σε έρευνες για τα χαρακτηριστικά της BA.2, συμπεριλαμβανομένης της διαφυγής του ανοσοποιητικού, των ιδιοτήτων και της λοιμογόνου  δύναμης, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα ανεξάρτητα (και συγκριτικά) με τη BA.1», ανέφερε η υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Από τον Νοέμβριο, περισσότερες από τρεις δωδεκάδες χώρες έχουν ανεβάσει σχεδόν 15.000 γενετικές αλληλουχίες BA.2 στο GISAID, μια παγκόσμια πλατφόρμα για την κοινή χρήση δεδομένων κορωνοϊού.

Με τη BA.2, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου συμβουλεύουν να λαμβάνετε τις ίδιες προφυλάξεις με την omicron: εμβολιασμό και ενίσχυση, κοινωνική απόσταση και παραμονή στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι και να ακολουθείτε τις οδηγίες δημόσιας υγείας σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η Stealth Omicron και μήπως χρειάζεται το δικό της γράμμα;

Γιατί κάποιοι εμβολιασμένοι αντιστέκονται στην παραλλαγή Omicron και κάποιοι όχι;

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων από τα media διαμαρτύρονται οι Γερμανοί παιδίατροι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων σημειώνει επίσης ότι «τα δεδομένα από την Αφρική δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στις τοπικές συνθήκες στην Ευρώπη λόγω της κακής γενικής κατάστασης της υγείας στη Μαύρη ήπειρο».

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών. 

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.