ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σήψη: Αυξάνεται η καρδιακή νόσος μετά από νοσηλεία στη σήψη

Σήψη: Αυξάνεται η καρδιακή νόσος μετά από νοσηλεία στη σήψη

Σήψη: Οι ασθενείς που εξήλθαν μετά από νοσηλεία σήψης έχουν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας.

Οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο μετά από νοσηλεία στη σήψη έχουν αυξημένο κίνδυνο για κάθε αιτία θνησιμότητας και επανεισαγωγής και καρδιαγγειακής νοσηλείας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Φεβρουαρίου στο Journal of the American Heart Association.

Σήψη

Ο Jacob C. Jentzer, M.D., από την Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ της σήψης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και του επακόλουθου θανάτου και επανεισαγωγής σε ασθενείς που επέζησαν από ιατρική/μη χειρουργική νοσηλεία που διήρκεσε τουλάχιστον δύο νύχτες. Συμπεριλήφθηκαν δεδομένα για 2.258.464 επιζώντες μη χειρουργικών νοσηλειών με 5.396.051 ασθενείς-έτη παρακολούθησης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 808.673 ασθενείς (35,8 τοις εκατό) είχαν νοσηλεία σήψης, συμπεριλαμβανομένων 448.644, 124.841 και 235.188 μόνο με σιωπηρή σηψαιμία, ρητή σήψη μόνο και αμφότερες, αντίστοιχα. Οι κίνδυνοι για θνησιμότητα από όλες τις αιτίες, επανεισαγωγή σε νοσοκομείο και καρδιαγγειακή νοσηλεία, ειδικά νοσηλεία σε καρδιακή ανεπάρκεια, αυξήθηκαν για ασθενείς με σήψη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας (προσαρμοσμένες αναλογίες κινδύνου, 1,27, 1,38, 1,43 και 1,51, αντίστοιχα). Υψηλότερος κίνδυνος παρατηρήθηκε για ασθενείς με έμμεση έναντι ρητής σήψης. Σύμφωνα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν για την καρδιαγγειακή νοσηλεία σε μια ανάλυση ευαισθησίας χρησιμοποιώντας την πρώτη νοσηλεία και σε μια ανάλυση σταθμισμένης τάσης (προσαρμοσμένες αναλογίες κινδύνου, 1,78 και 1,52, αντίστοιχα).

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι μετά τη νοσηλεία με σήψη, η στενή παρακολούθηση είναι σημαντική και μπορεί να είναι πολύτιμη η εφαρμογή θεραπειών καρδιαγγειακής πρόληψης με στενή επίβλεψη», δήλωσε ο Jentzer σε δήλωση. «Οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα άτομα που είχαν στο παρελθόν σήψη διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια και ότι μπορεί να χρειαστεί να τους συμβουλεύσουμε να αυξήσουν την ένταση της καρδιαγγειακής τους πρόληψης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι τα βακτήρια και πότε προκαλούν ασθένεια;

Σήψη: Μια από τις πιο ακριβές ιατρικές παθήσεις στον κόσμο

Ο ρόλος των επιβλαβών βακτηρίων του εντέρου στον πυρετό ασθενών με καρκίνο

Επιστήμονες αναδεικνύουν τον ρόλο των επιβλαβών βακτηρίων του εντέρου στον πυρετό που πλήττει τους καρκινοπαθείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Candida auris: Δυνητικά θανατηφόρος μύκητας εξαπλώνεται στις εγκαταστάσεις υγείας των ΗΠΑ

Candida auris: Μια πρόσφατη έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αποκάλυψε ότι ο μύκητας Candida auris εξαπλώνεται ταχέως στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ. 

Οι εγκέφαλοι των νεογέννητων μωρών αποκαλύπτουν νέες γνώσεις για την ανάπτυξη του παιδιού

Το εύρημα αυτό θα λειτουργήσει ως βάση για μελλοντικές μελέτες που διερευνούν τη συμμετρία του εγκεφάλου και θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ερμηνεύσουν μελέτες όπου διερευνούν τις αλλαγές της ασυμμετρίας του εγκεφάλου σε σχέση με ορισμένες συνθήκες υγείας.

Ανακαλύφθηκε νέος ενδοκυτταρικός αισθητήρας προειδοποίησης βλαβών στα μιτοχόνδρια

Η μελέτη μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει και νέες θεραπευτικές προοπτικές. "Είναι νοητό να τροποποιηθεί ειδικά ο αισθητήρας NLRP10 με τη χρήση ορισμένων ουσιών, προκειμένου να διεγερθεί ο σχηματισμός φλεγμονοσωμάτων", εξηγεί ο Latz. "Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να επιτρέψει τον καλύτερο έλεγχο των χρόνιων δερματικών παθήσεων".

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

Ψυχική υγεία: Ενώ η έξυπνη πρόσληψη θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πώς οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν τον εγκέφαλό σας.

6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες.