ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σιγκαπούρη ιχνηλάτηση: Μέσω κινητού η ανίχνευση επαφών για κορωνοϊό

Σιγκαπούρη ιχνηλάτηση: Μέσω κινητού η ανίχνευση επαφών για κορωνοϊό

Σιγκαπούρη ιχνηλάτηση: Μέσω κινητού η ανίχνευση επαφών για κορωνοϊό. Ανησυχίες για την ιδιωτικότητα εκφράζονται από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα COVID-19 για την ανίχνευση επαφών μπορεί να παραδίδονται στην αστυνομία για ποινικές έρευνες.

Σιγκαπούρη ιχνηλάτηση: Μέσω κινητού η ανίχνευση επαφών για κορωνοϊό. Ανησυχίες για την ιδιωτικότητα εκφράζονται από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα COVID-19 για την ανίχνευση επαφών μπορεί να παραδίδονται στην αστυνομία για ποινικές έρευνες.

Ο Ντέσμοντ Ταν, υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε: “Η αστυνομία της Σιγκαπούρης είναι εξουσιοδοτημένη για την απόκτηση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων TracePlus, για ποινικές έρευνες”. Αυτό ήταν αντίθετο με προηγούμενες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Η Εφαρμογή  χρησιμοποιείται από το 78% των ανθρώπων στη Σιγκαπούρη, μια χώρα 5,7 εκατομμυρίων. Η Σιγκαπούρη επαινέθηκε για τη διαχείριση της πανδημίας και είχε λίγες περιπτώσεις COVID-19 σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες. Έχει αναφέρει 29 θανάτους και λιγότερες από 60.000 περιπτώσεις, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας ανίχνευσης επαφών θεωρείται βασικός παράγοντας για την επιτυχία αυτή.

Από την άλλη μεριά οι εκπρόσωποι της εφαρμογής έκανε δήλωση περί απορρήτου για να διευκρινίσει ότι υπάρχουν πράγματι περιστάσεις στις οποίες τα δεδομένα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς άλλους από τους σκοπούς της δημόσιας υγείας: “Τα δεδομένα TracePlus μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις όπου η ασφάλεια των πολιτών επηρεάζονται ή έχουν επηρεαστεί. Οι αστυνομικοί μπορούν να επικαλούνται εξουσίες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΔΕ) για να ζητούν από τους χρήστες να ανεβάζουν τα δεδομένα TracePlus για ποινικές έρευνες. Ο Ταν πρότεινε στην κυβέρνηση να αποκλείσει τα δεδομένα ανίχνευσης συμβάσεων από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να μην αποθαρρύνει τους ανθρώπους από τη χρήση της εφαρμογής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι σε θέση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν να επηρεάζει την ερωτική ζωή των πολιτών;

Αλλαγές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για την μικροκινητικότητα

Για ποιες χώρες θεωρείται σημαντικό το σεξ

Τα πιο αποτελεσματικά συστήματα υγείας σύμφωνα με έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Πλήξη του lockdown που παγιδεύει δημιουργικά και καταστροφικά πολλές φορές

Η πλήξη φαίνεται να είναι μια συναισθηματική κατάσταση που μας ωθεί να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας - αν αυτό έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το άτομο και την κατάστασή του.

Τι συμβαίνει όταν ένα άτομο μολύνεται ταυτόχρονα με δύο παραλλαγές του κορωνοϊού

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό απαιτεί από τους δύο ιούς να μολύνουν το ίδιο κύτταρο. Ακόμα κι αν ένα άτομο έχει μολυνθεί με διάφορες παραλλαγές, εάν αντιγράφεται σε διαφορετικά μέρη του σώματος, δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

6 τροφές που θα σας χαρίσουν υγιές δέρμα

Δέρμα Υγεία: Καταναλώνοντας συχνότερα τις παρακάτω 6 τροφές, ενυδατώνετε καλύτερα την επιδερμίδα σας, καταπολεμάτε τις ρυτίδες, αποφεύγετε τη δημιουργία κηλίδων και καταπραΰνετε την ξηρότητα και το έκζεμ

Μπορεί ο αθλητισμός να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου;

Με την αύξηση που έχει παρατηρηθεί διαχρονικά στα περιστατικά καρκίνου, οι έρευνες για την ανακάλυψη αποτελεσματικής πρόληψης έχουν εντατικοποιηθεί. Η σωματική εξάσκηση μπορεί να βοηθά αποτελεσματικά στην πρόληψη εναντίον διαφόρων καρκίνων.

Τι πρέπει να προσέχει μια έγκυος στη θάλασσα

Σε μία γυναίκα, που έχει μια φυσιολογική κύηση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κανένας γιατρός δεν θα απαγορεύσει τη βουτιά στη θάλασσα, μιας και τα οφέλη της κολύμβησης, θεωρούνται αναντικατάστατα για όλο το σώμα. Η θάλασσα ανακουφίζει από πόνους, μειώνει τις φλεγμονές, ενδυναμώνει το μυικό σύστημα, βοηθώντας στην επίτευξη ενός καλού τοκετού.

Απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα για να απαλλαγείτε από το στρες

Στρες: Είναι από τις πιο χρήσιμες διεργασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό μας. Χωρίς το στρες, θα ήμασταν ανίκανοι να λειτουργήσουμε υπό πίεση. Εκεί, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Η πίεση φαίνεται να αυξάνεται, και μαζί της τα επίπεδα του στρες μας, σε σημείο που μάλλον δεν είναι διαχειρίσιμο.

Οι πιο έγκυρες επιστημονικά απαντήσεις που έχουν δοθεί για τον κορωνοϊό

COVID – 19: Ο κορωνοϊός όσο κυκλοφορεί, θα επανέρχεται κάθε χρόνο και με νέες μεταλλάξεις. Λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη εξάλειψης του ιού παγκόσμια, διαφορετικά νέες μεταλλάξεις θα φέρνουν αναζωπυρώσεις κάθε χρόνο το χειμώνα.