Σεξουαλική Υγεία

Βρετανία Σαρκοφαγία: Προκαλεί πληγές με ερυθρά ερεθίσματα και εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βρετανία Σαρκοφαγία: Προκαλεί πληγές με ερυθρά ερεθίσματα και εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για τη θεραπεία της νόσου απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών.

Βρετανία Σαρκοφαγία: Τα κρούσματα δονοβάνωσης αυξάνονται σταθερά από το 2016. Μια κάποτε σπάνια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που τρώει σάρκα και προκαλεί «κόκκινα έλκη» εξαπλώνεται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έκθεση την Παρασκευή. Οι περιπτώσεις δονοβάνωσης – οι οποίες προκαλούν παχιές πληγές που βλάπτουν τον γεννητικό ιστό – αυξάνονται σταθερά στην περιοχή από το 2016 και τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με στοιχεία και ειδικούς που επικαλείται το Birmingham Live. Μια γυναίκα ασθενής που δεν κατονομάζεται, η οποία ζει στο Σάουθπορτ και είναι μεταξύ 15 και 25 ετών, φέρεται να διαγνώστηκε με δονοβάνωση τους τελευταίους 12 μήνες.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η δονοβάνωση – η οποία προηγουμένως πιστευόταν ότι περιοριζόταν σε μέρη όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Νέα Γουινέα – γίνεται πιο συχνή σε αυτές τις ακτές», είπε ο Δρ Ντάτα, της κλινικής MyHealthCare στο Λονδίνο, στο πρακτορείο. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν 30 κρούσματα σαρκοφαγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019, αλλά περισσότερες μολύνσεις τα τελευταία δύο χρόνια θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προειδοποίησε. Μια πρόσφατη έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σημειώνει πτώση 42 τοις εκατό στις επισκέψεις στα τμήματα έκτακτης ανάγκης κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Η σαρκοφαγία γενικά μεταδίδεται μέσω του σεξ χωρίς προστασία, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να μεταδοθεί μέσω μη σεξουαλικής επαφής δέρμα με δέρμα και στα νεογέννητα μωρά μέσω της μητέρας τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν “διογκωμένα κόκκινα εξογκώματα”, “κατεστραμμένο δέρμα” και “απώλεια χρώματος των γεννητικών ιστών”, σύμφωνα με το Healthline.com. Η σαρκοφαγία είναι πιο συχνή σε περιοχές της Ινδίας, της Παπούα Νέας Γουινέας, της κεντρικής Αυστραλίας, της Καραϊβικής και της νότιας Αφρικής, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για τη θεραπεία της νόσου απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κάνεις με ασφάλεια έρωτα με τον σύντροφό σου που έχει STD

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα : Δείτε πως μεταδίδονται

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε ο covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.