Σεξουαλική Υγεία

Βαρετό σεξ: Οι μύστες του σεξ συμβουλεύουν…

Βαρετό σεξ: Οι μύστες του σεξ συμβουλεύουν…

Βαρετό σεξ: Οι μύστες του σεξ συμβουλεύουν… Όταν είσαι σε μια σχέση για χρόνια, είναι πολύ εύκολο να γίνεις χαλαρός και να γλιστρήσεις σε μια σεξουαλική ρουτίνα. Το πρόβλημα με την άνεση είναι ότι συχνά οδηγεί σε βαρετό — και κανένα ζευγάρι δεν πρέπει να συμβιβάζεται με βαρετό σεξ.

Για να σας βοηθήσουμε να επαναφέρετε τον ενθουσιασμό στη σεξουαλική σας ζωή, ζητήσαμε από ειδικούς του σεξ να μοιραστούν τις καλύτερες συμβουλές τους για ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις. Δείτε τι είχαν να πουν παρακάτω: Πάρε το προβάδισμα. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας: Ποιος προκαλεί το σεξ πιο συχνά, εσύ ή ο σύντροφός σου; Αν είστε ο λιγότερο σεξουαλικά ισχυρός σύντροφος, αλλάξτε το σενάριο και πάρτε το προβάδισμα από απόψε κιόλας.  Ραντεβού για σεξ μια φορά την εβδομάδα. Ποτέ δεν πίστεψες ότι εσύ και ο σύντροφός σου θα γινόσασταν ένα από τα ζευγάρια που πρέπει να προγραμματίσουν σεξ. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το καυτό, αυθόρμητο σεξ δεν συμβαίνει πάντα  τακτικά για τα μακροχρόνια ζευγάρια, είπε η Tammy Nelson, μια σεξοθεραπεύτρια και συγγραφέας του The New MonogamyΜίλα για το τι σε ανάβει τώρα. Σε αυτό το σημείο, ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε το συνεργάτη σας — ή τουλάχιστον νομίζετε ότι το κάνετε. Το πιθανότερο είναι ότι το σενάριο του σεξ που χρησιμοποιείς για να έλξεις τον σύντροφο σου για χρόνια χρειάζεται ενημέρωση, είπε η Celeste Hirschman, μια σεξοθεραπεύτρια και η συνσυγγραφέας του Make Love Real: The Intelligent Couple’s Guide to Lasting Intimacy and Passion.

Βγάλε τη συνουσία από το μενού για λίγο. Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από συνουσία, είπε ο Chris Rose, ένας εκπαιδευτής του σεξ στο HappyEngineering.com. Για να αναβιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή, κάνε ένα ή δύο μήνες διάλειμμα από την συνουσία. Σεξ στις διακοπές. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από διακοπές — εκτός ίσως από σεξ διακοπών. Αν δεν μπορείς να κάνεις οικονομική απόδραση το Σαββατοκύριακο, κάνε την κρεβατοκάμαρά σου μια μικρή απόδραση τροποποιώντας την λίγο, είπε ο Block.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μια ματιά στα σχόλια των social για το κακό σεξ τα λέει όλα

Απάντησε στις ερωτήσεις αυτές και δες αν έχεις σεξουαλική αυτοεκτίμηση

Το σεξ δεν είναι μόνο προνόμιο της νεότητας

Οι απογοητεύσεις που κρύβει το περιστασιακό σεξ

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σου αρέσει η σεξουαλική επαφή διάβασε αυτό το άρθρο

Γιατί δεν μου αρέσει το σεξ: Εδώ η απάντηση στην ερώτηση σου. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ρωτούν τα δυσκολότερα- μεγάλα και μικρά- ερωτήματα της Google για τη ζωή. Απαντήσεις σε μερικά από τα πιο κοινά ερωτήματα. Αν το σώμα μας είναι χτισμένο για ευχαρίστηση, γιατί τόσοι πολλοί από εμάς παλεύουμε να απολαύσουμε το σεξ; Και πώς θα περάσουμε καλύτερα;