Σεξουαλική Υγεία

Θυρεοειδής σεξ: Επιδράσεις της ανισορροπίας του θυρεοειδούς στη σεξουαλική ζωή

Θυρεοειδής σεξ: Επιδράσεις της ανισορροπίας του θυρεοειδούς στη σεξουαλική ζωή

Θυρεοειδής σεξ: Υπάρχουν πολλά ανησυχητικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν λόγω της ανισορροπίας του θυρεοειδούς, που κυμαίνονται από κόπωση και κατάθλιψη έως πόνο στις αρθρώσεις και πρήξιμο.

Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείτε τις ορμόνες του θυρεοειδούς σας. Υπάρχουν πολλά ανησυχητικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν λόγω της ανισορροπίας του θυρεοειδούς, που κυμαίνονται από κόπωση και κατάθλιψη έως πόνο στις αρθρώσεις και πρήξιμο, αλλά ένα από τα πιο ανησυχητικά είναι η απώλεια της λίμπιντο ή η μειωμένη σεξουαλική ορμή. Η υγεία του θυρεοειδούς είναι εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία τόσο των ωοθηκών όσο και των όρχεων. Η σεξουαλική επιθυμία και η σεξουαλική λειτουργία μπορεί να πλήξουν πολύ εάν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά. Μελέτες δείχνουν ότι όταν έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή, ιδιαίτερα υποθυρεοειδισμό και υπερθυρεοειδισμό , τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αισθητά στην κρεβατοκάμαρα. Στην πραγματικότητα, ακόμη και μια ελαφρά μείωση των επιπέδων του θυρεοειδούς μπορεί να μειώσει δραματικά τη λίμπιντο στις γυναίκες, καθώς και να προκαλέσει κόπωση, αύξηση βάρους και κατάθλιψη.

Επιδράσεις του θυρεοειδούς στη σεξουαλική ζωή

Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής είναι γνωστό ότι προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία με διάφορους τρόπους. Ειδικότερα όμως, οι γυναίκες με υποθυρεοειδισμό παραπονούνται συχνότερα για προβλήματα λίμπιντο και διέγερσης.

Επώδυνο σεξ

Η νόσος του θυρεοειδούς στις γυναίκες μπορεί να μειώσει την κολπική λίπανση και την ξηρότητα του κόλπου, καθιστώντας τη σεξουαλική επαφή δυσάρεστη, άβολη, επώδυνη ή μη ικανοποιητική.

Μειωμένη τεστοστερόνη και χαμηλή ορμή

Η διαταραχή του θυρεοειδούς μπορεί να συμβάλει σε χαμηλή τεστοστερόνη και μειωμένη σεξουαλική ορμή. Αν και η τεστοστερόνη θεωρείται πιο συχνά ως «ανδρική ορμόνη», στην πραγματικότητα παράγεται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Είναι υπεύθυνη για διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής ορμής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Κατάθλιψη και Διαταραχές Διάθεσης

Τόσο ο υπερθυρεοειδισμός όσο και ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να οδηγήσουν σε ζητήματα όπως η κόπωση και η κατάθλιψη και και τα δύο αυτά θέματα μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή σεξουαλική ορμή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Διαταραχές εκσπερμάτωσης

Τα προβλήματα εκσπερμάτωσης, πρόωρα ή καθυστερημένα, μπορεί να είναι επιβαρυντικά τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς συνδέεται έντονα με τη δυσλειτουργία της εκσπερμάτωσης. Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες με δυσλειτουργία του θυρεοειδούς συχνά παλεύουν με καθυστερημένη ή πρόωρη εκσπερμάτιση .

Στυτική Δυσλειτουργία

Επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι οι ορμονικές ανισορροπίες που προκαλούνται από διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να καθιστούν δύσκολο για τους άνδρες να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν μια στύση. Η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή στους άνδρες που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό.

Η κατώτατη γραμμή

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά μια από τις πιο ανησυχητικές και συχνά παραβλέπονται αιτίες χαμηλής λίμπιντο είναι η μη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα περισσότερα προβλήματα σεξουαλικής διέγερσης είναι ψυχολογικής φύσης, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με έρευνες, ένας μη φυσιολογικός θυρεοειδής μπορεί να καταπνίξει τις ερωτικές επιθυμίες ενός ατόμου.

Ας υποθέσουμε ότι αισθάνεστε ότι η ανισορροπία των ορμονών του θυρεοειδούς μπορεί να επηρεάζει τη σεξουαλική σας ορμή. Σε αυτή την περίπτωση, ένα απλό τεστ λειτουργίας του θυρεοειδούς μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ορμονική δραστηριότητα που υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή στο σώμα σας. Όταν διορθωθούν οι ανισορροπίες του θυρεοειδούς, το αποτέλεσμα ομαλοποιεί όλες τις σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ορμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θυρεοειδής: Ένας ζωτικός αδένας για τη συνολική υγεία

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον υποθυρεοειδισμό και τη διαχείριση βάρους

Νόσος του Graves: Όταν ο θυρεοειδής είναι υπερδραστήριος

Τι είναι το χασιμότο και πώς αντιμετωπίζεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.

Ποιες στάσεις του σεξ έχουν δανειστεί τα ονόματά τους από ζώα;

Σεξ στάσεις: Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις σχετικά με «στάσεις σεξ που ονομάζονται από ονόματα ζώων» έχουν συχνά τις ρίζες τους στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και φαντασία αντί να αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που παρατηρούνται στο ζωικό βασίλειο.