Σεξουαλική Υγεία

Τεστοστερόνη Τιμή: Τα συμπτώματα χαμηλής αντρικής ορμόνης

Τεστοστερόνη Τιμή: Τα συμπτώματα χαμηλής αντρικής ορμόνης

Τεστοστερόνη Τιμή: Η χαμηλή τεστοστερόνη, ή χαμηλή T, διαγιγνώσκεται όταν τα επίπεδα πέφτουν κάτω από 300 νανογραμμάρια ανά δεκαδικό (ng / dL). Ένα φυσιολογικό εύρος είναι συνήθως 300 έως 1.000 ng / dL, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα. Παράγεται κυρίως σε άντρες από τους όρχεις. Η τεστοστερόνη επηρεάζει την εμφάνιση και τη σεξουαλική ανάπτυξη ενός άνδρα. Διεγείρει την παραγωγή σπέρματος καθώς και τη σεξουαλική ορμή ενός άνδρα. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη μυϊκής και οστικής μάζας. Η παραγωγή τεστοστερόνης μειώνεται συνήθως με την ηλικία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Ένωση, περίπου 2 στους 10 άντρες ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν χαμηλή τεστοστερόνη. Αυτό αυξάνεται ελαφρώς σε 3 στους 10 άντρες στα 70 και 80 τους. Οι άνδρες μπορούν να βιώσουν μια σειρά συμπτωμάτων εάν η τεστοστερόνη μειωθεί περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Η χαμηλή τεστοστερόνη, ή χαμηλή T, διαγιγνώσκεται όταν τα επίπεδα πέφτουν κάτω από 300 νανογραμμάρια ανά δεκαδικό (ng / dL). Ένα φυσιολογικό εύρος είναι συνήθως 300 έως 1.000 ng / dL, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Μια εξέταση αίματος που ονομάζεται τεστοστερόνη ορού χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του επιπέδου κυκλοφορίας τεστοστερόνης.

1. Χαμηλή σεξουαλική ορμή

Η τεστοστερόνη παίζει βασικό ρόλο στη λίμπιντο (σεξουαλική ορμή) στους άνδρες. Μερικοί άνδρες μπορεί να παρουσιάσουν μείωση της σεξουαλικής ορμής καθώς μεγαλώνουν. Ωστόσο, κάποιος με χαμηλό Τ πιθανότατα θα βιώσει μια πιο δραστική πτώση στην επιθυμία του να κάνει σεξ.

2. Δυσκολία στύσης

Ενώ η τεστοστερόνη διεγείρει τη σεξουαλική ορμή ενός άνδρα, βοηθά επίσης στην επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης. Η τεστοστερόνη από μόνη της δεν προκαλεί στύση, αλλά διεγείρει τους υποδοχείς στον εγκέφαλο να παράγουν νιτρικό οξείδιο. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα μόριο που βοηθά στην ενεργοποίηση μιας σειράς χημικών αντιδράσεων απαραίτητων για την εμφάνιση μιας στύσης. Όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πολύ χαμηλά, ένας άντρας μπορεί να έχει δυσκολία στην επίτευξη στύσης πριν από το σεξ ή να έχει αυθόρμητες στύσεις (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του ύπνου). Ωστόσο, η τεστοστερόνη είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που βοηθούν σε επαρκείς στύσεις. 

3. Χαμηλός όγκος σπέρματος

Η τεστοστερόνη παίζει ρόλο στην παραγωγή σπέρματος, το οποίο είναι το γαλακτώδες υγρό που βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος. Άνδρες με χαμηλό Τ συχνά παρατηρούν μείωση του όγκου του σπέρματος τους κατά την εκσπερμάτωση.

4. Τριχόπτωση

Η τεστοστερόνη παίζει ρόλο σε διάφορες λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μαλλιών. Η φαλάκρα είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης για πολλούς άνδρες. Ενώ υπάρχει ένα κληρονομικό συστατικό στη φαλάκρα, οι άνδρες με χαμηλό Τ μπορεί επίσης να παρουσιάσουν απώλεια μαλλιών σώματος και προσώπου.

5. Κόπωση

Άνδρες με χαμηλό Τ έχουν αναφέρει ακραία κόπωση και μείωση στα επίπεδα ενέργειας. Μπορεί να έχετε χαμηλό T εάν είστε κουρασμένοι όλη την ώρα, παρά τον πολύ ύπνο ή εάν δυσκολεύεστε να κινηθείτε για άσκηση.

6. Μικρότερο μέγεθος όρχεων

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα μπορούν να συμβάλουν σε όρχεις μικρότερου μεγέθους από το μέσο όρο. Επειδή το σώμα απαιτεί τεστοστερόνη για την ανάπτυξη του πέους και των όρχεων, τα χαμηλά επίπεδα θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ένα δυσανάλογα μικρότερο πέος ή όρχεις σε σύγκριση με έναν άνδρα με φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αίτια και αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης

Έχει πέσει η σεξουαλική σας απόδοση; Να μερικά κόλπα με αφροδισιακές γεύσεις

Υπάρχουν αντρικές και γυναικείες ορμόνες;

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.