Σεξουαλική Υγεία

Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Η υπογονιμότητα είναι συχνή, καθώς στην πραγματικότητα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 12 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών έχουν πρόβλημα να μείνουν έγκυες.

Δεν πρόκειται για μονόπλευρη ανησυχία: Σε περισσότερο από το ένα τρίτο των ζευγαριών ανδρών-γυναικών, και οι δύο σύντροφοι έχουν παράγοντες που συμβάλλουν στη δυσκολία να αποκτήσουν βιολογικό παιδί. Κοιτάζοντας αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό ότι η αντιμετώπιση της στειρότητας είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει δαπανηρές θεραπείες όπως η γονιμοποίηση in vitro. Το Διαδίκτυο είναι σήμερα γεμάτο ισχυρισμούς ότι τα βρύα της θάλασσας θα μπορούσαν να είναι η απάντηση, αλλά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η διαφημιστική εκστρατεία;

Τα βρύα της θάλασσας είναι τα κόκκινα φύκια. Επιστημονικά γνωστά ως chondrus crispus, ονομάζονται επίσης ιρλανδικά βρύα. Βρίσκονται στις πιο βόρειες περιοχές του Ατλαντικού Ωκεανού, και γι ‘αυτό συγκομίζεται κυρίως στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και στη βόρεια Ευρώπη. Μπορεί επίσης να βρεθούν γύρω από τα νησιά της Καραϊβικής, όπου χρησιμοποιούνται ως αφροδισιακό για τους άνδρες.

Λοιπόν, είναι αληθείς οι ισχυρισμοί; Ας δούμε τι γνωρίζουμε ήδη, καθώς και τι λέει η έρευνα σχετικά με τα βρύα της θάλασσας συγκεκριμένα.

Άνδρες

Όταν πρόκειται για τον ρόλο που παίζουν τα βρύα της θάλασσας ως αρσενικό αφροδισιακό, τα στοιχεία είναι ως επί το πλείστον ανέκδοτα. Εάν αυτοί που τρώνε θαλάσσια βρύα (ή δημιουργούν ένα τζελ από αυτό) πιστεύουν ότι αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία ή τη λειτουργία, τότε μάλλον το κάνει για αυτούς. Και όπως μάθαμε στο Sex Ed 101, το σεξ είναι ένας σημαντικός τρόπος για να μείνετε έγκυος.

Αλλά τα βρύα της θάλασσας αυξάνουν πραγματικά την τεστοστερόνη και η υψηλότερη τεστοστερόνη σημαίνει υψηλότερη γονιμότητα; Δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα που να υποδηλώνει ότι τα βρύα της θάλασσας αυξάνουν την τεστοστερόνη και η υψηλότερη τεστοστερόνη δεν ισοδυναμεί με γόνιμότητα. Είναι αλήθεια ότι το σώμα χρειάζεται τεστοστερόνη για την παραγωγή σπέρματος και το σπέρμα χρειάζεται για να γονιμοποιήσει ένα ωάριο και να επιτύχει εγκυμοσύνη. Αλλά η αύξηση της ποσότητας τεστοστερόνης που κυκλοφορεί στο αίμα δεν θα οδηγήσει σε περισσότερο ή καλύτερο σπέρμα. Άλλες ορμόνες είναι υπεύθυνες για αυτό.

Ωστόσο, τα θρεπτικά συστατικά στα θαλάσσια βρύα θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ζητημάτων που συμβάλλουν στην υπογονιμότητα στους άνδρες – όπως το μεταβολικό σύνδρομο και η παχυσαρκία.

Γυναίκες

Υπάρχει πράγματι κάτι στους ισχυρισμούς ότι τα θρεπτικά συστατικά στα θαλάσσια βρύα μπορούν να βοηθήσουν στην εγκυμοσύνη. Πάρτε για παράδειγμα το φυλλικό οξύ. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων βρύου στη θάλασσα έχει 182 μικρογραμμάρια (mcg) φολικού οξέος, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Αυτή είναι σχεδόν η μισή από την ημερήσια πρόταση των 400 mcg. Τα συμπληρώματα φυλλικού οξέος (συνθετική μορφή: φολικό οξύ) μπορεί να είναι ευεργετικά όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το θρεπτικό συστατικό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα ποσοστά εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012.

Το βρύο της θάλασσας περιέχει επίσης ψευδάργυρο (1,95 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια), ο οποίος έχει ερευνηθεί σε ζώα για την επίδρασή του στην ποιότητα των αυγών. Συνιστάται πλέον να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό ψευδάργυρο εάν προσπαθείτε να συλλάβετε. (Παρεμπιπτόντως, το συμπλήρωμα φυλλικού οξέος και ψευδαργύρου μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος σε ορισμένους άνδρες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013).

Το USDA δεν καταγράφει δεδομένα ιωδίου για τα βρύα της θάλασσας. Ωστόσο, πολλά θαλάσσια φυτά περιέχουν αυτό το θρεπτικό συστατικό. Η ανεπάρκεια ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε υποθυρεοειδισμό και ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα. Αλλά από την άλλη πλευρά, πάρα πολύ ιώδιο μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα του θυρεοειδούς, όπως η βρογχοκήλη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τεχνολογίες που μας βοηθούν να εξερευνήσουμε τους ωκεανούς

Πώς να βλέπεις καλύτερα στη θάλασσα

Ασφαλής κολύμβηση χειμώνα- καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Χημεία έρωτας: Τι σημαίνει ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία είναι, στην κυριολεξία, "το συναίσθημα που συνοδεύει ένα ανικανοποίητο στάδιοο." Η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε νέα και καλύτερα πράγματα, μπορεί επίσης να μας βάλει σε μπελάδες. Από τότε που ο Αριστοτέλης, οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί έχουν σκεφτεί την επιθυμία να δίνει ώθηση σχεδόν για τα πάντα!

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.