Σεξουαλική Υγεία

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Κίνδυνος καρδιακών επιπλοκών στον τοκετό

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Κίνδυνος καρδιακών επιπλοκών στον τοκετό

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Έγκυες γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών διατρέχουν κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών κατά τον τοκετό, σύμφωνα με μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Μια κοινή ορμονική διαταραχή μεταξύ των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβάντων και εκβάσεων κατά τη γέννηση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με επικεφαλής τους ερευνητές του Johns Hopkins Medicine. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου στο Journal of the American Heart Association. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) επηρεάζει περίπου το 5%-13% των γυναικών στο γενικό πληθυσμό. Προκαλεί ακανόνιστες περιόδους, υπερβολικά επίπεδα ανδρικών ορμονών (ανδρογόνων) και, μερικές φορές, στειρότητα. Με βάση προηγούμενες έρευνες που δείχνουν ότι το PCOS συνδέεται με μελλοντικούς κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων αργότερα στη ζωή, τα νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι μπορεί επίσης να αυξήσει σημαντικά τα καρδιακά προβλήματα στις εγκύους κατά τον τοκετό. Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν προεκλαμψία (επικίνδυνα επίπεδα υψηλής αρτηριακής πίεσης με βλάβη οργάνων), περιγεννητική καρδιομυοπάθεια (αδύναμη ή διευρυμένη καρδιά), καρδιακή ανεπάρκεια, μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς και φλεβική θρομβοεμβολή (θρόμβους αίματος), σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς PCOS.

“Συχνά, οι γυναίκες με PCOS ανησυχούν εύλογα για τις άμεσες συνέπειες, όπως ακανόνιστος εμμηνορροϊκός κύκλος, υπερβολική τρίχα στο σώμα, αύξηση βάρους και ακμή. Ωστόσο, οι μακροχρόνιες καρδιαγγειακές επιπλοκές είναι επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα”, δήλωσε η Erin Michos, M.D. αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και συγγραφέας της μελέτης. Η Michos είπε ότι η νέα μελέτη θα πρέπει να ενθαρρύνει τις γυναίκες με PCOS να ζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής για την καρδιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη για να μειώσουν τον κίνδυνο δυσμενών εκβάσεων.

“Προς το παρόν, ο γενικός στόχος είναι να μειωθεί το αυξανόμενο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των εγκύων γυναικών στις ΗΠΑ, με αποστολή τον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου. Η μελέτη μας δείχνει ότι το PCOS είναι πράγματι ένας παράγοντας κινδύνου για οξείες καρδιακές επιπλοκές κατά τη στιγμή του τοκετού και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», λέει ο Salman Zahid, M.D., ιατρός στο πρόγραμμα Internal Medicine Residency του Rochester General Hospital στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της βελτιστοποίησης της καρδιαγγειακής υγείας των γυναικών με PCOS με προσπάθειες πρόληψης, ιδιαίτερα των μαύρων γυναικών και των κατώτερων κοινωνικοοικονομικών ομάδων, επειδή πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί και θα ωφεληθούν περισσότερο από την παρέμβαση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο

Αυξημένος κίνδυνος υπέρτασης για τις νεαρές Ασιάτισσες

Η έμμηνος ρύση επηρεάζει και την καρδιά

Πώς να απαλλαγείτε από την εκνευριστική ακμή

Υπερβολική ανεπιθύμητη τριχοφυΐα : Αυτοί είναι οι παράγοντες που την προκαλούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.