Σεξουαλική Υγεία

Σχέσεις Ρουτίνα: Μυστικά για “ζωντανή” συμβίωση

Σχέσεις Ρουτίνα: Μυστικά για “ζωντανή” συμβίωση

Σχέσεις Ρουτίνα: Μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση ή μέσα στο γάμο, τείνουμε να αφηνόμαστε στη ρουτίνα και να περνάμε αρκετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, πιστεύοντας στο τέλος ότι αυτό μας ξεκουράζει από μια μέρα σκληρής δουλειάς. Λάθος!

Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, κανονίστε μικρές εξόδους και άλλες δραστηριότητες για τους δυο σας (ή και χωριστά κάποιες φορές). Για παράδειγμα:

Κανονίστε μικρές εκπλήξεις στον σύντροφό σας για να σπάσετε τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας! Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από το να κάνετε μια απόδραση σαββατοκύριακου μέχρι πιο απλά και οικονομικά πράγματα, όπως το να πάρετε λουλούδια για το σύντροφό σας ή να του αφήσετε ερωτικά σημειώματα σε απρόσμενα μέρη, π.χ. μέσα στην καφετιέρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ξεκινήστε το σπορ/χόμπι που πάντα θέλατε ή και που μπορεί να μη θέλατε. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο πολύ μπορεί να σας αρέσει μια δραστηριότητα που ούτε την είχατε σκεφτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πιέστε τον εαυτό σας, έστω και ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να πάτε στο γυμναστήριο ή στο μάθημα γιόγκα που θέλετε τόσο καιρό. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε να περπατήσετε με τον σύντροφό σας σε ένα όμορφο προάστιο. Όσο και να μην το πιστεύετε τώρα, θα αισθανθείτε πολύ πιο ξεκούραστοι μετά και θα έχετε αποβάλει και όλο το στρες της ημέρας. Αυτό θα σας κάνει να είσαστε πιο χαλαροί και με τον εαυτό σας και με τον άνθρωπό σας.

Μην πηγαίνετε κάθε μέρα από τον ίδιο ακριβώς δρόμο στη δουλειά σας. Μία στο τόσο πηγαίνετε από άλλον δρόμο. Εκτός του ότι έτσι θα σπάσετε τη ρουτίνα σας, μπορεί ν ανακαλύψετε και ένα καινούριο trendy μαγαζάκι ή μια ωραία διαδρομή για βόλτα.

Τέλος, αν και δεν χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή, όπως είναι οι επέτειοι, τα γενέθλια κ.λ.π., για να κάνετε κάτι ξεχωριστό για το σύντροφό σας, είναι ωραίο να τον θυμόσαστε και να του δωρίσετε κάτι όμορφο και τις συγκεκριμένες μέρες. Όσοι υποστηρίζουν ότι αυτά είναι χαζά, ότι δεν χρειάζονται μια τέτοια αφορμή για να δείξουν την αγάπη τους και ότι αυτό το κάνουν σε άλλες άσχετες μέρες, το πιο πιθανό είναι ότι δεν το κάνουν καθόλου.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες γυναίκες τρελαινόμαστε για δώρα και εκδηλώσεις αγάπης. Ε, λοιπόν, έχετε υπόψη σας ότι αυτό ισχύει και για τους άντρες! Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, η πρόθεση είναι άλλωστε αυτό που μετράει! Βγείτε άφοβα από τη ρουτίνα σας λοιπόν και απολαύστε την ενέργεια και την αίσθηση ελευθερίας που θα σας χαρίσουν αυτές οι μικρές αλλαγές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συχνότερα ερωτικά προβλήματα των ζευγαριών

Πως μπορείτε να κρατήσετε το ερωτικό πάθος σε μια σχέση

Ο γάμος σκοτώνει το… σεξ;

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.