Σεξουαλική Υγεία

Σχέσεις: Αυτοί είναι οι έξι τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους

Σχέσεις: Αυτοί είναι οι έξι τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους

Εναγκαλισμοί σχέσεις: Αυτοί είναι οι επτά τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους. Οι αγκαλιές είναι μια βασική μορφή φυσικής αφής στην οποία οι άνθρωποι βασίζονται από τη στιγμή που γεννιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ανάλογα με την αγκαλιά τύπου, μπορεί να είναι ένα σημάδι ρομαντικής οικειότητας, ασφάλειας, συναισθηματικής υποστήριξης, φιλίας ή αγάπης.

Για να αποκρυπτογραφήσουμε τι μπορεί να σημαίνει μια αγκαλιά, μιλήσαμε με ειδικούς της οικειότητας που διέλυσαν επτά συνηθισμένους τύπους αγκαλιών και τι λένε για μια σχέση.

  • Πλαϊνή αγκαλιά. Μια αγκαλιά είναι όταν δύο σώματα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο με τα χέρια τους γύρω από τη μέση ή τον ώμο του άλλου ατόμου. Συνήθως είναι όρθιοι δίπλα-δίπλα, ο ένας με το αριστερό χέρι και ο άλλος με το δεξί. Αυτή η αγκαλιά είναι πιο συνηθισμένη σε γνωστούς παρά σε φίλους, καθώς είναι πιο προσιτή και κατάλληλη για ανθρώπους που δεν είναι πολύ κοντά.
  • Αγκαλιά μονής όψης: Συχνά θεωρούμενες ως μια αναγκαστική ή ανεπιθύμητη αγκαλιά, η μονόπλευρη αγκαλιά μπορεί να είναι πραγματικά συναισθηματικά υποστηρικτική.

  • Φιλική αγκαλιά: Η αγκαλιά ενός φίλου είναι μια παραδοσιακή, ζεστή αγκαλιά, όπου ακουμπούν  και τα δύο στήθη. Η απόσταση μεταξύ των δύο λεκανών παρέχει επιπλέον χώρο, έτσι τίποτα δεν παρερμηνεύεται ως σεξουαλική ή ρομαντική. Γενικά, αυτές οι αγκαλιές είναι γρήγορες, εκτός και αν έχετε να δείτε ο ένας τον άλλο για πολύ καιρό.
  • Αγκαλιά από πίσω: Ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης αυτής της αγκαλιάς, θα μπορούσε να υποδείξει μια ρομαντική σχέση ή μια σχέση γονέα-παιδιού. Σε ένα ρομαντικό περιβάλλον, το ένα άτομο συνήθως στέκεται πίσω από το άλλο, με το μπροστινό μέρος της αγκαλιάς να αγγίζει την πίσω πλευρά του άλλου στενά, και περικλείει τα χέρια του γύρω από το στήθος ή τον κορμό του συντρόφου.  Σε ένα περιβάλλον γονέα-παιδιού, ο γονέας μπορεί να σκύψει προς τα κάτω, να τυλίξει τα χέρια του γύρω από το στήθος του παιδιού του από πίσω, και να ταράξει απαλά την παιδική πλευρά προς το πλάι ή απλά να τα κρατήσει. Αυτή η πόζα είναι συνδεδεμένη  για τα ζευγάρια επειδή μπορούν να παραμείνουν σωματικά κοντά ενώ κοιτούν την ίδια θέα.

  • Αγκαλιάζοντας από τη μέση: Αυτή είναι μια προσωπική ρομαντική αγκαλιά, που παρέχει ένα άνοιγμα για κάποιον να κάνει την επόμενη κίνηση. Μπορούν να το πάνε σε ένα πιο παιχνιδιάρικο σεξουαλικό βασίλειο, ίσως να αρχίσουν να φιλιούνται ή να κοιτούν ο ένας στα μάτια του άλλου.
  • Αγκαλιά αρκούδας, γνωστή και ως σφιχτή αγκαλιά: Το συναίσθημα αυτής της αγκαλιάς θυμίζει να είμαστε στη μήτρα, όταν αισθανόμαστε ζεστοί και ασφαλείς. Βοηθάει επίσης να ενεργοποιηθεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο μας βγάζει από μια κατάσταση μάχης, πτήσης ή παγώματος. Οι στενοί φίλοι, οι ρομαντικοί σύντροφοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν όλα να κάνουν μια αγκαλιά αρκούδας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

Πώς αναλύουν οι ειδικοί τη σωματική επικοινωνία χωρίς σεξ

Φυσικοί τρόποι για να τονώσετε τη ερωτική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.

Πώς η έλευση του παιδιού δεν θα επηρεάσει την ερωτική σας ζωή

Οι μπαμπάδες που ασχολούνται ενεργά με τη φροντίδα του παιδιού στο σπίτι έχουν καλύτερη σχέση με τη σύντροφό τους και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την ερωτική τους επαφή, υποστηρίζει νέα έρευνα

Απομονώστε τον θόρυβο του νου και χαρείτε καλύτερα το σεξ

Σεξουαλική Υγεία Γυναίκες: Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζει την ερωτική επαφή είναι η παρουσία μας σε αυτήν, ψυχή και σώματι. Μέσα από την συνειδητότητα, το διαλογισμό, αλλά και την ενεργοποίηση των φαντασιώσεων μπορείτε να φέρετε εαυτές στο παρόν και να απολαύσετε καλύτερα την ερωτική συνεύρεση.

Κατανοώντας τις αλλαγές που επιφέρει η ηλικία στην σεξουαλική μας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Ηλικία: Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Και η επιθυμία για οικειότητα είναι διαχρονική. Καθώς μεγαλώνετε, το σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20 σας, αλλά μπορεί ακόμα να είναι πολύ ικανοποιητικό. Ανακαλύψτε ποιες πτυχές της σεξουαλικής υγείας είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε - και πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εσείς και ο σύντροφός σας.

Σεξουαλική ζωή Εφηβεία : Παράγοντες που την καθορίζουν

Σεξουαλική ζωή Εφηβεία : Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εφήβων που κάνουν σεξ, λίγες αναφορές ρίχνουν φως σε αυτό που μπορεί να ενθαρρύνει τους εφήβους να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.

Σεξουαλική ζωή : Πως διαμορφώνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης

Σεξουαλική ζωή : Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα βιώσει μια ανεμοστρόβιλη νέων συναισθημάτων, αισθήσεων και συναισθημάτων. Οι ορμόνες σας κυμαίνονται και η ροή του αίματος σας αυξάνεται.