Σεξουαλική Υγεία

Σχέσεις: Αυτοί είναι οι έξι τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους

Σχέσεις: Αυτοί είναι οι έξι τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους

Εναγκαλισμοί σχέσεις: Αυτοί είναι οι επτά τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους. Οι αγκαλιές είναι μια βασική μορφή φυσικής αφής στην οποία οι άνθρωποι βασίζονται από τη στιγμή που γεννιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ανάλογα με την αγκαλιά τύπου, μπορεί να είναι ένα σημάδι ρομαντικής οικειότητας, ασφάλειας, συναισθηματικής υποστήριξης, φιλίας ή αγάπης.

Για να αποκρυπτογραφήσουμε τι μπορεί να σημαίνει μια αγκαλιά, μιλήσαμε με ειδικούς της οικειότητας που διέλυσαν επτά συνηθισμένους τύπους αγκαλιών και τι λένε για μια σχέση.

  • Πλαϊνή αγκαλιά. Μια αγκαλιά είναι όταν δύο σώματα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο με τα χέρια τους γύρω από τη μέση ή τον ώμο του άλλου ατόμου. Συνήθως είναι όρθιοι δίπλα-δίπλα, ο ένας με το αριστερό χέρι και ο άλλος με το δεξί. Αυτή η αγκαλιά είναι πιο συνηθισμένη σε γνωστούς παρά σε φίλους, καθώς είναι πιο προσιτή και κατάλληλη για ανθρώπους που δεν είναι πολύ κοντά.
  • Αγκαλιά μονής όψης: Συχνά θεωρούμενες ως μια αναγκαστική ή ανεπιθύμητη αγκαλιά, η μονόπλευρη αγκαλιά μπορεί να είναι πραγματικά συναισθηματικά υποστηρικτική.

  • Φιλική αγκαλιά: Η αγκαλιά ενός φίλου είναι μια παραδοσιακή, ζεστή αγκαλιά, όπου ακουμπούν  και τα δύο στήθη. Η απόσταση μεταξύ των δύο λεκανών παρέχει επιπλέον χώρο, έτσι τίποτα δεν παρερμηνεύεται ως σεξουαλική ή ρομαντική. Γενικά, αυτές οι αγκαλιές είναι γρήγορες, εκτός και αν έχετε να δείτε ο ένας τον άλλο για πολύ καιρό.
  • Αγκαλιά από πίσω: Ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης αυτής της αγκαλιάς, θα μπορούσε να υποδείξει μια ρομαντική σχέση ή μια σχέση γονέα-παιδιού. Σε ένα ρομαντικό περιβάλλον, το ένα άτομο συνήθως στέκεται πίσω από το άλλο, με το μπροστινό μέρος της αγκαλιάς να αγγίζει την πίσω πλευρά του άλλου στενά, και περικλείει τα χέρια του γύρω από το στήθος ή τον κορμό του συντρόφου.  Σε ένα περιβάλλον γονέα-παιδιού, ο γονέας μπορεί να σκύψει προς τα κάτω, να τυλίξει τα χέρια του γύρω από το στήθος του παιδιού του από πίσω, και να ταράξει απαλά την παιδική πλευρά προς το πλάι ή απλά να τα κρατήσει. Αυτή η πόζα είναι συνδεδεμένη  για τα ζευγάρια επειδή μπορούν να παραμείνουν σωματικά κοντά ενώ κοιτούν την ίδια θέα.

  • Αγκαλιάζοντας από τη μέση: Αυτή είναι μια προσωπική ρομαντική αγκαλιά, που παρέχει ένα άνοιγμα για κάποιον να κάνει την επόμενη κίνηση. Μπορούν να το πάνε σε ένα πιο παιχνιδιάρικο σεξουαλικό βασίλειο, ίσως να αρχίσουν να φιλιούνται ή να κοιτούν ο ένας στα μάτια του άλλου.
  • Αγκαλιά αρκούδας, γνωστή και ως σφιχτή αγκαλιά: Το συναίσθημα αυτής της αγκαλιάς θυμίζει να είμαστε στη μήτρα, όταν αισθανόμαστε ζεστοί και ασφαλείς. Βοηθάει επίσης να ενεργοποιηθεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο μας βγάζει από μια κατάσταση μάχης, πτήσης ή παγώματος. Οι στενοί φίλοι, οι ρομαντικοί σύντροφοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν όλα να κάνουν μια αγκαλιά αρκούδας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

Πώς αναλύουν οι ειδικοί τη σωματική επικοινωνία χωρίς σεξ

Φυσικοί τρόποι για να τονώσετε τη ερωτική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.