Σεξουαλική Υγεία

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πώς να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή χωρίς προβλήματα;

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πώς να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή χωρίς προβλήματα;

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Η σκλήρυνση κατά πλάκας επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής του ζωής.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), όπως πολλές άλλες χρόνιες παθήσεις, μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής του ζωής. Η ΣΚΠ μπορεί να δημιουργήσει σωματικά και συναισθηματικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να έχουμε μια υγιή σεξουαλική ζωή. Εδώ είναι ότι πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ και την σκλήρυνση.

Η ΣΚΠ μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία σεξουαλικών προβλημάτων , τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Αυτές περιγράφονται ως πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής σεξουαλική δυσλειτουργία . Επειδή ο εγκέφαλος παίζει ρόλο σε πολλές διαφορετικές σωματικές λειτουργίες, τα προβλήματα επικοινωνίας εντός και εκτός του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία επηρεάζοντας τα επίπεδα ορμονών, τη διανοητική σεξουαλική διέγερση και τη σωματική σεξουαλική απόκριση. Υπάρχουν πολλοί, συχνά απροσδόκητοι, τρόποι με τους οποίους η ΣΚΠ μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας.

Οι επιπτώσεις της πρωτογενούς σεξουαλικής δυσλειτουργίας που προκαλείται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας περιλαμβάνουν:

  • Χαμηλή λίμπιντο (σεξουαλική ορμή)
  • Μούδιασμα ή μειωμένη ευαισθησία των γεννητικών οργάνων
  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Κακή κολπική λίπανση
  • Δυσκολία επίτευξης οργασμού ή εκσπερμάτωσης

Πώς να βελτιώσετε το σεξ με σκλήρυνση κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως και άλλες χρόνιες ασθένειες, μπορεί να σας αναγκάσει να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο θα κάνατε κανονικά πράγματα στην καθημερινή σας ζωή. αυτό περιλαμβάνει το σεξ. Μπορείτε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή κατανοώντας τις επιπτώσεις που έχει η ΣΚΠ στο σώμα και το μυαλό σας και κάνοντας αλλαγές στη σωματική και συναισθηματική σας προσέγγιση στο σεξ.

Αντιμετωπίστε τη σεξουαλική δυσλειτουργία
Η ΣΚΠ προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία σε άνδρες και γυναίκες, αλλά είναι θεραπεύσιμη . Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά υπάρχουν επίσης διαθέσιμες θεραπείες για γυναίκες με σεξουαλική δυσλειτουργία που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στη διέγερση και τον οργασμό.

Η αδυναμία, ο πόνος και οι σωματικοί περιορισμοί μπορεί να κάνουν το σεξ πιο δύσκολο, αλλά μπορείτε να κάνετε προσαρμογές στη σεξουαλική σας ρουτίνα για να εξηγήσετε αυτά τα πράγματα.

Για να ξεπεράσετε τους σωματικούς περιορισμούς που προκαλούνται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας:

  • Προσαρμόστε τις σεξουαλικές στάσεις για να αυξήσετε την άνεση, να μειώσετε τον πόνο και να βελτιώσετε τη διέγερση
  • Χρησιμοποιήστε φάρμακα για να βοηθήσετε στην ακράτεια
  • Λάβετε υπόψη τις παρενέργειες των φαρμάκων

Δημιουργία καλύτερων σχέσεων με την ΠΣ

Οι σωματικές δυσκολίες που προκαλούνται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μόνο το ήμισυ του προβλήματος. το άλλο μισό είναι διανοητικό. Η οικοδόμηση και η διατήρηση υγιών στενών σχέσεων μπορεί να είναι δύσκολη ανεξάρτητα από σωματικούς περιορισμούς ή συναισθηματικά προβλήματα. Τα προβλήματα σχέσεων επηρεάζουν όλους κάποια στιγμή στη ζωή τους, είτε έχετε σκλήρυνση κατά πλάκας είτε όχι. Οποιαδήποτε σχέση, σεξουαλική ή μη, μπορεί να ωφεληθεί από την αυτοφροντίδα, την υπομονή και την καλή επικοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα βοηθά στην μείωση των συμπτωμάτων

Ποια είναι τα συμπτώματα των νευρομυϊκών διαταραχών;

Συμβουλές για να αποφύγετε την στυτική δυσλειτουργία

Βοηθάει η φωτοθεραπεία στην σκλήρυνση κατά πλάκας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί έχετε πρησμένο κόλπο ή αιδοίο;

Σεξουαλική υγεία: Δεδομένου ότι η σεξουαλική υγεία δεν είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως, ένας πρησμένος κόλπος ή αιδοίο μπορεί να σας προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Tips για καλύτερη σεξουαλική ευεξία

Σεξ: Η σεξουαλική ευεξία είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ευεξία