Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Ζωή Ζευγαριού: Τι να κάνετε εάν ο άνθρωπός σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ

Σεξουαλική Ζωή Ζευγαριού: Τι να κάνετε εάν ο άνθρωπός σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ

Σεξουαλική Ζωή Ζευγαριού: Βραχυπρόθεσμα προβλήματα, όπως άγχος στην εργασία ή άλλα ζητήματα μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπό σας σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή ανταπόκριση. Όταν ωστόσο η κατάσταση είναι μακρά, αυτό όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα απογοήτευσης και αμφιβολίας, αλλά μπορεί επίσης να σας αφήσει να αναρωτιέστε, εάν αυτό είναι το πρώτο σας βήμα προς μια σχέση χωρίς σεξ.

Έρευνες δείχνουν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση παίζει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις, αλλά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού, καθώς και την ατομική σεξουαλική επιθυμία των συντρόφων.

Η έρευνα μάλιστα δείχνει ότι η ποσότητα του σεξ μειώνεται μέσα στο χρόνο της σχέσης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, οι Αμερικανοί ενήλικες των Ηνωμένων Πολιτειών λάνουν λιγότερο σεξ, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή την οικογενειακή τους κατάσταση.

Βεβαίως, είναι σημαντικό να μην συγχέετε τις «μέσες» εκτιμήσεις για το πόσο συχνά τα ζευγάρια κάνουν σεξ με αυτό που είναι φυσιολογικό για εσάς και τη σχέση σας. Κάθε άτομο και ζευγάρι είναι διαφορετικό και η σεξουαλική επιθυμία αναμένεται να κυμαίνεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Το σημαντικό είναι κι δύο να είστε ικανοποιημένοι με την ποσότητα και την ποιότητα του σεξ που κάνετε.

Ποιες είναι οι αιτίες της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας

  • Τόσο η σεξουαλική επιθυμία όσο και η οικειότητα τείνουν να μειώνονται, καθώς οι άνθρωποι γερνούν.
  • Σύμφωνα με έρευνες, η σεξουαλική οικειότητα αρχίζει να περιορίζεται στην ηλικία των 45 ετών και ακολουθεί πτωτική πορεία καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν.
  • Επιπλέον, είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ χαμηλής λίμπιντο, απουσίας σεξουαλικών φαντασιώσεων και σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Κάθε ένας εκ των άνω λόγων μπορεί να έχει σωματικές και ψυχολογικές αιτίες, αλλά είναι διαφορετικός ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής του. Με την κατανόηση της διαφοράς, μπορείτε να προσεγγίσετε το πρόβλημα πιο αντικειμενικά και να αποφύγετε πολλές από τις συναισθηματικές του επιπτώσεις.

Τι να κάνετε

  • Όταν πλησιάζετε το σύντροφό σας για να συζητήσετε μαζί του για τα σεξουαλικά προβλήματα στη σχέση, το χειρότερο μέρος για να το κάνετε είναι η κρεβατοκάμαρα – όπου και οι δύο εκτίθεστε και είστε ευάλωτοι. Αντ’ αυτού, βρείτε ένα ουδέτερο έδαφος όπου μπορείτε να είστε μόνοι και ανενόχλητοι.
  • Καταβάλατε κάθε προσπάθεια για να εκφράσετε τον εαυτό σας με ευαισθησία, ενσυναίσθηση και χωρίς καμία υπόδειξη ευθύνης.
  • Εάν ο σύντροφός σας δεν γνωρίζει τι προκαλεί το πρόβλημα, αλλά αναγνωρίζει την ύπαρξή του, προτείνετε μια φυσική εξέταση στον οικογενειακό γιατρό.
  • Η χαμηλή λίμπιντο είναι συχνά αποτέλεσμα μιας μη διαγνωσμένης ιατρικής κατάστασης (όπως χαμηλή τεστοστερόνη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υποθυρεοειδισμός ή διαβήτης) ή παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων (όπως αντικαταθλιπτικά, αντισυλληπτικά χάπια και ορισμένα φάρμακα προστάτη).
  • Εάν ο σύντροφός σας είναι σε θέση να εντοπίσει ένα πρόβλημα (όπως άγχος στην εργασία ή αίσθημα κόπωσης όλη την ώρα), συνεργαστείτε για να βρείτε μια λύση. Εστιάστε στη σταδιακή αλλαγή και ζητήστε ιατρική βοήθεια, εάν χρειαστεί.
  • Και μην ντρέπεστε να ακολουθήσετε το δρόμο της θεραπείας. Η τελευταία μπορεί να είναι εξαιρετική για τη διδασκαλία δεξιοτήτων διαχείρισης του άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα αποκαλύπτει πόσο επηρεάζει το lockdown τη σεξουαλική μας δραστηριότητα

3 διαδεδομένοι μύθοι για τον γυναικείο οργασμό

Αυτή είναι η βιταμίνη που συμβάλλει στην καλή στύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».