Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Κάνε την υγεία σου καθημερινή προτεραιότητα

Σεξουαλική υγεία: Κάνε την υγεία σου καθημερινή προτεραιότητα

Σεξουαλική υγεία: Η σημασία της υγείας των γυναικών παραμένει αληθινή κάθε μέρα του χρόνου. Με το καθημερινό χάος των ευθυνών των γυναικών για τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους είναι εύκολο να πέσουν στην παγίδα της εστίασης σε όλα και σε όλους εκτός από τον εαυτό τους.

Η σεξουαλική υγεία είναι ένα δια βίου ζήτημα για τις γυναίκες. Οι ανάγκες σεξουαλικής υγείας των γυναικών καλύπτουν δεκαετίες και ενώ οι ανάγκες μπορεί να αλλάξουν, θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να τηρούνται. Μερικές ανάγκες σεξουαλικής υγείας που μπορεί να έχετε ως γυναίκα με τα χρόνια μπορεί να περιλαμβάνουν: Προστασία από ΣΜΝ, oικογενειακός προγραμματισμός και επιλογές ελέγχου των γεννήσεων, τακτικοί έλεγχοι αναπαραγωγής (τεστ Παπανικολάου, πυελικές εξετάσεις, τεστ ΣΜΝ), αλλαγές στη λίμπιντο ή τη σεξουαλική ορμή καθώς μεγαλώνετε, μειωμένη απόκριση στη σεξουαλική διέγερση κι επώδυνο σεξ.

Φροντίστε τη σεξουαλική και αναπαραγωγική σας υγεία

Ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει σε οποιοδήποτε στάδιο ή σύμπτωμα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής σας υγείας για να σας βοηθήσει να είστε ο πιο υγιής και άνετος εαυτός σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική σας υγεία, επικοινωνήστε με το γιατρό σας είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών. Οι γυναίκες ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν αυτές τις συμβουλές υγείας κάθε μέρα, και όχι μόνο όταν προωθείται και γιορτάζεται η υγεία των γυναικών.

Ωστόσο, επωφεληθείτε σήμερα από όλες τις πληροφορίες που μοιράζεστε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ενθαρρύνετε όλες τις άλλες γυναίκες στη ζωή σας να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σήμερα. Εάν χρειάζεστε εύκολη και βολική πρόσβαση ή/και συμβουλές σχετικά με αυτές τις ανησυχίες για την υγεία ή οποιεσδήποτε σχετικές υπηρεσίες, η τηλεϊατρική είναι ένα προσβάσιμο μέσο υγειονομικής περίθαλψης για γυναίκες όλων των ηλικιών.

Μπορείτε να μιλήσετε με έναν γιατρό, να λάβετε αναπλήρωση συνταγών και ακόμη και να λάβετε παραπομπές για εργαστηριακές εξετάσεις μέσω της διαδικτυακής συνάντησης με έναν γιατρό και τη συμβουλή σας μέσω κλήσης κειμένου, βίντεο και φωνής. Η υγειονομική περίθαλψη για τις γυναίκες θα πρέπει να είναι εύκολη στην πρόσβαση και λιγότερο περιοριστική στην καθημερινή πολυάσχολη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ποια ηλικία μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα;

Η σεξουαλική δυσλειτουργία προσβάλλει και τις γυναίκες

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Τύποι και αίτια μεταξύ των γυναικών

Αυξήθηκαν τα ΣΜΝ στον Καναδά μέσα στην πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.

Η ευλογιά των πιθήκων ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής.

Οι Ρεπουμπλικανοί εισάγουν τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών» για να προστατεύσουν τα επιτεύγματα των βιολογικών γυναικών

Το θέμα των βιολογικών αρσενικών που αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής πρόσφατα, καθώς η τρανς γυναίκα Lia Thomas έκανε αγώνες στο πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων NCAA 2022.

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Σεξ και τοκετός: Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον σύζυγό τους μετά τον τοκετό. Διαβάστε τα tips που σας δίνουμε και απολαύστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ερευνητές από την Καλιφόρνια αναζητούν γυναίκες πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικά παιχνίδια για την επιστήμη

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα γιατί είναι μια προοπτική μελέτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και τη λειτουργία του πυελικού εδάφους με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με τη χρήση δονητή», είπε η Herbenick.

Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;

Καισαρική: Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική επαφή μετά από τον τοκετό είναι δύσκολη απόφαση. Οι περισσότερες νιώθουν φόβο και για τις τομές τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό.