Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία ηλικία διάθεση: Χάνουν οι γυναίκες το ερωτικό τους ενδιαφέρον;

Σεξουαλική υγεία ηλικία διάθεση: Χάνουν οι γυναίκες το ερωτικό τους ενδιαφέρον;

Σεξουαλική υγεία ηλικία διάθεση: Παρά την αντίληψη που θέλει τις γυναίκες να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ καθώς μεγαλώνουν, μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών συνεχίζει να βαθμολογεί το σεξ υψηλά και κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας. Η μελέτη εντόπισε επίσης τους παράγοντες που επηρεάζουν το ποιες γυναίκες συνεχίζουν να θεωρούν σημαντικό το σεξ, σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης της Βόρειας Αμερικής για το 2020.

Διάφορες μελέτες έχουν προηγουμένως δείξει ότι η σημασία του σεξ σχετίζεται εκτενώς με τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών μέσης ηλικίας. Μακροχρόνιες μελέτες έχουν επιτρέψει στους ερευνητές να εξετάσουν πόσο σημαντικές είναι οι αλλαγές που σχετίζονται με το σεξ στις γυναίκες με την πάροδο του χρόνου, δίνοντας βάση στη θεωρία ότι οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ καθώς μεγαλώνουν. Ακόμη: Λίμπιντο άσκηση σώμα: πως θα τονώσετε την ερωτική σας διάθεση

gynaika.jpg

Η νέα αυτή μελέτη περιελάμβανε περισσότερες από 3.200 γυναίκες, με τους ερευνητές να προσπαθούν να αξιολογήσουν το κατά πόσο διάφοροι παράγοντες επηρέαζαν το ενδιαφέρον τους για το σεξ κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση. Στους παράγοντες περιλαμβάνονταν η καταγωγή, η κατάσταση εμμηνόπαυσης, οι ορμόνες, τα συμπτώματα κατάθλιψης, το στρες, η χρήση αντικαταθλιπτικών, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η σεξουαλική ικανοποίηση, ο πόνος στο πυελικό έδαφος, η ξηρότητα του κόλπου και οι εξάψεις.

Βάσει της ανάλυσης, οι ερευνητές εντόπισαν τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις που αφορούν στη σημασία του σεξ κατά τη γήρανση. Σχεδόν για τις μισές από τις γυναίκες (45%), το σεξ ήταν σημαντικό στην αρχή της μεσήλικης ζωής και γινόταν λιγότερο σημαντικό με την πάροδο του χρόνου. Για σχεδόν το 1/4 των γυναικών (27%) το σεξ παρέμενε υψηλής σημασίας κατά τη διάρκεια της μεσήλικης ζωής και για το υπόλοιπο 1/4 (28%) το σεξ έχανε μεγάλο μέρος της σημασίας του αυτή την περίοδο. Άλλες μεταβλητές περιελάμβαναν γυναίκες με συμπτώματα κατάθλιψης, οι οποίες ήταν πιο πιθανό να δίνουν λίγη σημασία στο σεξ ή να βιώνουν πτώση στο ενδιαφέρον τους για αυτό, ενώ η καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση σχετιζόταν με διατήρηση των υψηλών επιπέδων σημασίας στο σεξ με την πάροδο του χρόνου, όπως και η μεγαλύτερη μόρφωση.

ilikiomenoisex.jpg

 

«Αντίθετα με την προηγούμενη βιβλιογραφία που ανέφερε ότι η σημασία του σεξ μειώνεται καθώς οι γυναίκες περνούν στη μέση ηλικία, εμείς βρήκαμε ότι, για το 25%των γυναικών το σεξ παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό και σε αυτή τη φάση της ζωής τους», αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, Δρ. Holly Thomas. «Μελέτες σαν αυτή προσφέρουν αξιόλογα στοιχεία στους παρόχους υγείας, οι οποίο μπορεί σε άλλη περίπτωση να θεωρούσαν την χαμένη σεξουαλική επιθυμία ως φυσιολογικό κομμάτι της γήρανσης. Συχνά υπάρχουν άλλοι λόγοι που να εξηγούν το μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον μίας γυναίκας και οι οποίοι επιδέχονται θεραπείας, όπως η ξηρότητα του κόλπου ή η κατάθλιψη,», καταλήγει η ειδικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία: Η ορμόνη που βελτιώνει την ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Οι παράγοντες που βελτιώνουν τον γυναικείο οργασμό

Κορωνοϊός σεξ: Δύσκολη αναζήτηση νέου συντρόφου εν μέσω πανδημίας

Τα συχνότερα προβλήματα των ανδρών στο σεξ

Πιο συχνά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για ηλικίες άνω των 45

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πιο συχνές σε ηλικίες άνω των 45 ετών.  Νέα έρευνα δείχνει ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ, λόγω της απροθυμίας της κοινωνίας να μιλήσει για μεσήλικες και ηλικιωμένους ανθρώπους που κάνουν σεξ. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Chichester αποκάλυψε αρνητικές συμπεριφορές και περιορισμένες γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες σεξουαλικής υγείας της ηλικιακής ομάδας συνδέονται με μια γενιά που δεν γνωρίζει τους κινδύνους της μη προστατευόμενης συνουσίας.

Τύποι ανδρών που επιβάλλεται να αποφύγεις

Συναισθηματικά ανώριμος: Απέφυγε να κάνεις ραντεβού με τέτοιο τύπο.  Θυμάσαι τον τελευταίο; Αυτός που πραγματικά και εντελώς έμοιαζε σαν ενήλικας αλλά στην πραγματικότητα και εντελώς ...δεν ήταν; Ξέρεις, ψηλός, σκοτεινός και όμορφος...και ένα παιδί μέσα; Ήταν πρόθυμος, ικανός και πρόθυμος να κάνει σεξ αλλά αυτό που ήθελε πραγματικά ήταν μια μαμά να τον φροντίσει. Θυμάσαι αυτόν τον τύπο;

Πόσο ανεπτυγμένη έχεις τη ρομαντική ικανότητα

Ρομαντική Ικανότητα: Πόσο έντονα την διαθέτεις. Οι ρομαντικές σχέσεις έχουν να κάνουν με την παροχή αμοιβαίας υποστήριξης. Όταν έχεις ένα πιεστικό πρόβλημα στο μυαλό σου, όταν αισθάνεσαι πεσμένος και χρειάζεσαι λίγη παρηγοριά, ακόμα και όταν έχεις καλά νέα και θέλεις κάποιον να μοιραστείς τη χαρά σου, είναι πιθανότερο να απευθυνθείς στον οικείο σου σύντροφο.

Ξεμυαλισμένος ή αληθινά ερωτευμένος

Ξεμυάλισμα vs αγάπης: Πώς να διακρίνετε αν είστε απλά ενθουσιασμένοι. Τα ιδανικά της ποπ κουλτούρας όπως η "αγάπη με την πρώτη ματιά" και το "όταν ξέρεις, ξέρεις" μπορεί να ακούγονται εξαιρετικά ρομαντικά, αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι έννοιες συγχέουν την αγάπη και το "χάνω το μυαλό μου", δύο πολύ διαφορετικά συναισθήματα που συχνά συγχέονται.

Τι δηλώνει ο εθισμός στο πορνό

Σεξ: Ο εθισμός στην πορνογραφία αναφέρεται σε ένα άτομο που εξαρτάται συναισθηματικά από την πορνογραφία στο σημείο που να παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή, τις σχέσεις και την ικανότητά του να λειτουργεί.

Πώς να διαχειριστώ το ότι ο σύντροφός μου δεν θέλει να εργαστεί

Ο σύντροφός μου δεν θέλει να εργαστεί: Τι να κάνω. Η ανεργία επηρεάζει πάντα μια σχέση. Τώρα, τι γίνεται αν ο σύντροφός μας δεν θέλει να εργαστεί και ακόμη και αρνείται να στείλει βιογραφικά ή να εμφανιστεί για συνέντευξη εργασίας. Μία από τις χειρότερες πηγές άγχους είναι η ανεργία. Αυτή είναι μια συχνά καταστροφική πραγματικότητα για όσους υποφέρουν από αυτήν.

Είδη αγκαλιάς και τι σημαίνουν

Εναγκαλισμοί σχέσεις: Αυτοί είναι οι επτά τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους. Οι αγκαλιές είναι μια βασική μορφή φυσικής αφής στην οποία οι άνθρωποι βασίζονται από τη στιγμή που γεννιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ανάλογα με την αγκαλιά τύπου, μπορεί να είναι ένα σημάδι ρομαντικής οικειότητας, ασφάλειας, συναισθηματικής υποστήριξης, φιλίας ή αγάπης.