Σεξουαλική Υγεία

Υπηρεσίες Σεξουαλικής υγείας: H συμπεριλήψη της ευχαρίστησης οδηγεί σε ασφαλέστερο σεξ

Υπηρεσίες Σεξουαλικής υγείας: H συμπεριλήψη της ευχαρίστησης οδηγεί σε ασφαλέστερο σεξ

Υπηρεσίες Σεξουαλικής υγείας: Τα προγράμματα σεξουαλικής υγείας που υιοθετούν μια προσέγγιση που περιλαμβάνει την ευχαρίστηση μπορούν να βελτιώσουν τις συμπεριφορές ασφαλούς σεξ και να μειώσουν τα ΣΜΝ.

Τα προγράμματα σεξουαλικής υγείας που περιλαμβάνουν τη σεξουαλική επιθυμία και τη σεξουαλική ευχαρίστηση μπορούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις στάσεις σχετικά με το σεξ, καθώς και τη χρήση προφυλακτικού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης PLOS ONE. Η μετα-ανάλυση της ερευνητικής βιβλιογραφίας από το 2005-2020 διαπιστώνει ότι η ενσωμάτωση της ευχαρίστησης σε τέτοια προγράμματα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στις στάσεις και στην ασφαλέστερη σεξουαλική συμπεριφορά και συνιστά την επανεξέταση προσεγγίσεων σεξουαλικής αγωγής και παρέμβασης υγείας που δεν αναγνωρίζουν ότι οι σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να είναι ευχάριστες.

Δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο σε υπηρεσίες και προγράμματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων. Ωστόσο, με λιγότερα από δέκα χρόνια να μένουν ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι στοχεύουν στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και τον HIV. Ερευνητές από το The Pleasure Project, το Τμήμα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας και Έρευνας του ΠΟΥ και συνεργάτες του εξετάζουν 33 μοναδικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στη μείωση του κινδύνου ΣΜΝ/HIV που ενσωματώνουν την ευχαρίστηση και αναλύουν οκτώ. Βρίσκουν στοιχεία ότι η συμπερίληψη της ευχαρίστησης μπορεί να έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε στάσεις που βασίζονται στην πληροφόρηση και στη γνώση, συμπεριλαμβανομένης της αυτοπεποίθησης των συμμετεχόντων στην αλλαγή συμπεριφοράς και του κινήτρου για χρήση προφυλακτικών, καθώς και στη συμπεριφορά και τη χρήση προφυλακτικών.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός της ευχαρίστησης από τη σεξουαλική υγεία και εκπαίδευση ενέχει τον κίνδυνο εσφαλμένης κατεύθυνσης ή αναποτελεσματικής χρήσης των πόρων και ζητά την θεμελιώδη επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο προσανατολίζονται τα προγράμματα. Οι συγγραφείς προσθέτουν: «Η ευχαρίστηση έχει παραβλεφθεί και στιγματιστεί στην προαγωγή της υγείας και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, παρά την προφανή σύνδεσή της με τη σεξουαλική υγεία και ευημερία. Η συστηματική ανασκόπηση και η μετα-ανάλυσή μας, η πρώτη του είδους της, δείχνει ότι η συμπεριλήψη της σεξουαλικής ευχαρίστησης στις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας βελτιώνουν τη χρήση προφυλακτικού και έτσι μπορεί επίσης να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Webinar ΠΟΥ για τον ρόλο της σεξ. ευχαρίστησης στις παρεμβάσεις σεξουαλικής υγείας

Το ΒΔ Οχάιο κατέγραψε διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σύφιλης το 2021

Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει έντονη αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.