Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Παχυσαρκία: Βλαβερή για την σεξουαλική επιθυμία

Σεξουαλική Παχυσαρκία: Βλαβερή για την σεξουαλική επιθυμία

Σεξουαλική Παχυσαρκία; Έρευνες αποκάλυψαν, ότι τα παχύσαρκα άτομα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα σεξουαλικότητας και αυτό οφείλεται στο ότι τα πολλά κιλά τους κάνουν να χάνουν τις ορέξεις τους , αλλά και σε άλλους παράγοντες.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η οποία διεξάχθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες, έφερε στο φως ότι τα πολλά και περιττά κιλά προκαλούν μείωση της στυτικής λειτουργίας και κατ ‘επέκτασι προβλήματα στην σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων.

Οι έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν , έδειξαν ότι υπέρβαρο θεωρείτε εκείνο το άτομο το οποίο έχει μείκτης μάζας  σώματος η οποία υπερβαίνει τα 25, ενώ ως παχύσαρκο η μάζα σώματος η οποία υπερέβαινε τα 30. Επίσης πάλι σύμφωνα με την ίδια έρευνα αποδείχτηκε ότι τα υπέρβαρα άτομα είναι πολύ περισσότερα από τα παχύσαρκα.

Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες έχουν πολλά σεξουαλικά  προβλήματα σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό βάρος. Τα  σεξουαλικά προβλήματα που έχουν οι  υπέρβαρες γυναίκες είναι τα:

  1.  Έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
  2. Δεν μπορούν να αισθανθούν την απόλυτη ηδονή από την διέγερση
  3. Δεν λιπαίνετε ο κόλπος
  4. Νιώθουν πόνο κατά την σεξουαλική πράξη

Ωστόσο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακόμα και για τους ίδιους τους επιστήμονες να  διαχωρίσουν αν αυτά τα συμπτώματα οφείλονται εξολοκλήρου στην παχυσαρκία η και σε άλλα νοσήματα τα οποία έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Ακόμα ένα μείον το οποίο κάνει τα παχύσαρκα άτομα να χάνουν τις σεξουαλικές ορμές τους είναι ο ψυχολογικός παράγοντας ο οποίος επηρεάζετε κατά πολύ από τον χλευασμό που τους γίνετε λόγω της εξωτερικής τους εικόνας και που τα κάνει να χάνουν την αυτό εκτίμησή τους.

Βελτίωση σεξουαλικής ζωής Γυναικών

  1. Ξεκινήστε κάποιο χόμπυ που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, η σωματική άσκηση πάντα βοηθάει στην καύση λίπους.
  2. Αρχίστε να κάνετε υγιεινή διατροφή και θα δείτε ότι θα βοηθήσει κατά πολύ και την σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική αγωγή


 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η αυτοφροντίδα είναι η αρχή για μια καλύτερη ζωή

Νέο Site για το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ

MasterChef 5 spoiler 22/3: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το Mystery Box [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πονάει το κεφάλι μου όταν κάνω σεξ

Σεξουαλικός πονοκέφαλος: Οι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία. Αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως εάν αντιμετωπίσετε πονοκέφαλο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα - ειδικά εάν ξεκινά απότομα ή είναι ο πρώτος σας πονοκέφαλος αυτού του τύπου.

Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.