Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Παχυσαρκία: Βλαβερή για την σεξουαλική επιθυμία

Σεξουαλική Παχυσαρκία: Βλαβερή για την σεξουαλική επιθυμία

Σεξουαλική Παχυσαρκία; Έρευνες αποκάλυψαν, ότι τα παχύσαρκα άτομα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα σεξουαλικότητας και αυτό οφείλεται στο ότι τα πολλά κιλά τους κάνουν να χάνουν τις ορέξεις τους , αλλά και σε άλλους παράγοντες.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η οποία διεξάχθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες, έφερε στο φως ότι τα πολλά και περιττά κιλά προκαλούν μείωση της στυτικής λειτουργίας και κατ ‘επέκτασι προβλήματα στην σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων.

Οι έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν , έδειξαν ότι υπέρβαρο θεωρείτε εκείνο το άτομο το οποίο έχει μείκτης μάζας  σώματος η οποία υπερβαίνει τα 25, ενώ ως παχύσαρκο η μάζα σώματος η οποία υπερέβαινε τα 30. Επίσης πάλι σύμφωνα με την ίδια έρευνα αποδείχτηκε ότι τα υπέρβαρα άτομα είναι πολύ περισσότερα από τα παχύσαρκα.

Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες έχουν πολλά σεξουαλικά  προβλήματα σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό βάρος. Τα  σεξουαλικά προβλήματα που έχουν οι  υπέρβαρες γυναίκες είναι τα:

  1.  Έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
  2. Δεν μπορούν να αισθανθούν την απόλυτη ηδονή από την διέγερση
  3. Δεν λιπαίνετε ο κόλπος
  4. Νιώθουν πόνο κατά την σεξουαλική πράξη

Ωστόσο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακόμα και για τους ίδιους τους επιστήμονες να  διαχωρίσουν αν αυτά τα συμπτώματα οφείλονται εξολοκλήρου στην παχυσαρκία η και σε άλλα νοσήματα τα οποία έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Ακόμα ένα μείον το οποίο κάνει τα παχύσαρκα άτομα να χάνουν τις σεξουαλικές ορμές τους είναι ο ψυχολογικός παράγοντας ο οποίος επηρεάζετε κατά πολύ από τον χλευασμό που τους γίνετε λόγω της εξωτερικής τους εικόνας και που τα κάνει να χάνουν την αυτό εκτίμησή τους.

Βελτίωση σεξουαλικής ζωής Γυναικών

  1. Ξεκινήστε κάποιο χόμπυ που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, η σωματική άσκηση πάντα βοηθάει στην καύση λίπους.
  2. Αρχίστε να κάνετε υγιεινή διατροφή και θα δείτε ότι θα βοηθήσει κατά πολύ και την σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική αγωγή


 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αυτοφροντίδα είναι η αρχή για μια καλύτερη ζωή

Νέο Site για το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ

MasterChef 5 spoiler 22/3: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το Mystery Box [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ταντρικού σεξ

Ταντρικό σεξ: Η ενεργειακή εναρμόνιση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τα ζευγάρια να βιώσουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και σύνδεσης που ενισχύει τη σχέση τους ολιστικά.

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει.