Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Τελικά πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

Σεξ: Τελικά πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

Σεξ: Η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να διατηρήσει τη σχέση σας υγιή. Πόσο συχνά όμως συνδέονται ερωτικά οι σύντροφοι; Επιπλέον, μπορεί το σεξ να αυξήσει την ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση;

Το σεξ παρέχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, όπως ενίσχυση της διάθεσής σας, μείωση του στρες, ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, μείωση της αρτηριακής πίεσης, μείωση του πόνου και βοήθεια στον περιορισμό των καρδιακών παθήσεων.

Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική σεξουαλική επαφή είναι πιο σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση μιας ευτυχισμένης σχέσης σε σύγκριση με τα χρήματα.

  • Συχνότητα σεξ

Τα περισσότερα ζευγάρια συνήθως κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση μιας στενής σύνδεσης και δίνει την αίσθηση ότι έχετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει χρόνο για αυθορμητισμό κι αναμονή. Αναμένοντας το σεξ, μπορεί να καθιστά την επαφή μια ειδική εμπειρία παρά μια καθημερινή ρουτίνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, τα ζευγάρια που κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα συνήθως αισθάνονται εξίσου χαρούμενα με εκείνα που κάνουν σεξ μόνο μία φορά την εβδομάδα. Τούτων λεχθέντων, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πιο χαρούμενα ζευγάρια και οι πιο σταθερές σχέσεις κάνουν σεξ όσο συχνά θέλουν!

  • Ικανοποίηση με τη σεξουαλική ζωή

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής τους, αλλά δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στην ευτυχία τους. Περίπου το 90% των ανδρών και των γυναικών συμφωνούν ότι “μια καλή σχέση με έναν σύζυγο ή έναν σύντροφο είναι σημαντική για την ποιότητα ζωής”. Περίπου οι μισοί άνδρες και γυναίκες πιστεύουν ότι παρόλο που το σεξ τους χαρίζει ευχαρίστηση, δεν είναι απαραίτητο μέρος μιας ικανοποιητικής σχέσης.

Περίπου οι μισοί άνδρες και γυναίκες σε ετεροφυλόφιλες σχέσεις είναι ικανοποιημένοι με το πόσο συχνά κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους.

  • Παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία

Η ηλικία και η υγεία παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της σεξουαλικής σας επιθυμίας. Καθώς περνούν τα χρόνια, σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να αναπτυχθούν, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας, της απώλειας ενδιαφέροντος για το σεξ, του άγχους για την απόδοση και της δυσκοιλιότητας. Καθώς τα προβλήματα υγείας αρχίζουν να εκδηλώνονται με την πάροδο των ετών, το σεξ συχνά παύει να είναι προτεραιότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να δείτε τα πράγματα από μια πιο αισιόδοξη ματιά

ΕΣΑμεΑ: Προκήρυξη θέσης εργασίας

Ενημερωμένες συστάσεις της American Cancer Society για την πρόληψη του Καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχείς, ικανοποιητικές, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή να κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους μια φορά κατά καιρούς.

To sex εντός 6 μηνών από την καρδιακή προσβολή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Καρδιακή Προσβολή: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που διατήρησαν ή και αύξησαν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας εντός των πρώτων έξι μηνών μετά από την καρδιακή προσβολή είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με άτομα που απείχαν από το σεξ ή που μείωσαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα - ενν. μετά την καρδιακή προσβολή

Σεξουαλική ζωή : Μάθετε τα πάντα για την γυναικεία διέγερση

Σεξουαλική ζωή :  Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να βιώνουν διακυμάνσεις στη σεξουαλική επιθυμία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, μια σημαντική ή ολική απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ, ή δυσκολία στην απόκριση σε διέγερση, μπορεί να υποδηλώνει γυναικεία σεξουαλικό ενδιαφέρον / διαταραχή διέγερσης (FSIAD).