Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ρινική συμφόρηση: Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στον οργασμό και την αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας;

Σεξ ρινική συμφόρηση: Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στον οργασμό και την αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας;

Σεξ ρινική συμφόρηση: Βραβευμένη μελέτη συσχετίζει το σεξ με οργασμό με την ρινική αποσυμφόρηση, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για τον οποίο καλείστε να συμμετέχετε πιο ενεργά!

Μια μελέτη από Γερμανούς και Βρετανούς ερευνητές που μόλις κέρδισε το βραβείο Ig Nobel για την ιατρική υποδηλώνει ότι το οργασμικό σεξ μπορεί να καθαρίσει τη ρινική συμφόρηση. Λειτουργεί ακριβώς όπως θα λειτουργούσε ένα ρινικό αποσυμφορητικό. Τα βραβεία Νόμπελ Ig απονέμονται «για να τιμήσουν τα επιτεύγματα που κάνουν τους ανθρώπους πρώτα να γελούν και μετά τους κάνουν να σκεφτούν», με μια τελετή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και βραβευμένους μεταξύ άλλων Νομπελίστες. Ο φετινός νικητής αξίζει κριτική αξιολόγηση, πριν αποφασίσει αν συνταγογραφήσει οργασμό για όσους πάσχουν από βουλωμένη μύτη.

Κατά την κριτική αξιολόγηση της έρευνας, είναι σημαντικό να εξεταστεί πρώτα η εσωτερική εγκυρότητα. Θα μπορούσαν τα αποτελέσματα να προκλήθηκαν από άλλους παράγοντες, όπως προκατάληψη λόγω ελαττωμάτων στο σχεδιασμό ή λόγω του τρόπου που διεξήχθη η έρευνα; Το επόμενο βήμα είναι η ερώτηση εάν τα ευρήματα έχουν εξωτερική εγκυρότητα ή εάν μπορούν να γενικευτούν στον ευρύτερο πληθυσμό. Οι περισσότερες μελέτες που δεν χρησιμοποιούν τον σχεδιασμό μελέτης “χρυσού προτύπου” τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, πρέπει να ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες για να καθοριστεί η αιτία και το αποτέλεσμα.

Η συγκεκριμένη μελέτη Γερμανίας-Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν σαφώς χρυσού προτύπου μελέτη, καθώς τα ζευγάρια γνώριζαν ότι έκαναν σεξ. Επίσης ήταν μικρού μεγέθους με 18 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Κάθε άτομο είχε την σεξουαλική επαφή με οργασμό σε σύγκριση με ένα ρινικό αποσυμφορητικό σπρέι που εφαρμόστηκε την επόμενη μέρα. Η ρινική ροή μετρήθηκε σε πέντε χρονικά σημεία:

  • πριν από το σεξ,
  • μετά τον οργασμό,
  • και ωριαία έως τρεις ώρες μετά.

 

Τα άτομα εξετάστηκαν με ερωτηματολόγιο για να προσδιοριστεί ποια από αυτά είχαν προϋπάρχουσες αποφράξεις στη μύτη τον τελευταίο μήνα. Η ρινική λειτουργία αξιολογήθηκε υποκειμενικά από τον συμμετέχοντα και αντικειμενικά με μια φορητή συσκευή που μετρούσε τη ροή του αέρα. Ως εκ τούτου, αυτή η μελέτη ήταν καλά σχεδιασμένη. Δηλαδή, εκτός από ένα μικρό ελάττωμα: ορισμένοι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να εστιάσουν στην συσκευή πριν και αμέσως μετά την επαφή, οδηγώντας σε έλλειψη ορισμένων δεδομένων!

Συμπεράσματα της έρευνας

Η ερευνητική εργασία σημειώνει ότι η θεωρία της «αντανακλαστικής ρινικής νεύρωσης» προτάθηκε από τον Γερμανό ωτορινολαρυγγολόγο Wilhelm Fliess. Ήταν στενός φίλος του Sigmund Freud και η θεωρία αναπτύχθηκε το 1897. Και οι δύο πίστευαν ότι οι νευρώσεις προκαλούνταν κυρίως από σεξουαλικά προβλήματα. Ο Fliess θεωρούσε ότι υπήρχαν συγκεκριμένα σημεία των γεννητικών οργάνων στη μύτη που επηρέαζαν τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, η θεωρία του απέτυχε στον επιστημονικό έλεγχο και ξεχάστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση είναι γνωστό ότι προκαλεί βελτιωμένη ρινική ροή. Αυτό το όφελος επιμένει έως και 30 λεπτά μετά τη σωματική δραστηριότητα. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί της έρευνας, όπως το μικρό μέγεθος δείγματος εθελοντικών ζευγαριών και ο χρόνος των μετρήσεων της ρινικής ροής αέρα. Συνολικά, η μελέτη παρουσιάζει κάποια πειστικά στοιχεία ότι ο οργασμός βελτιώνει τη ρινική απόφραξη, τουλάχιστον για περίπου μία ώρα. Οι νικητές του Νόμπελ Ig προτείνουν περαιτέρω έρευνα για το αν ο αυνανισμός έχει παρόμοια οφέλη. Θέλουν επίσης να δουν αν ο πολλαπλός οργασμός μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρινική συμφόρηση : Aίτια που την προκαλούν

Το ροδόνερο έχει τονωτικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές δράσεις στο δέρμα

Πώς βοηθά τον οργανισμό και το δέρμα μας η θάλασσα

Θάλασσα: Ένας εξαιρετικός σύμμαχος στην καλή υγεία του οργανισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;