Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και ύπνος: Πώς συνδέεται ο ύπνος με την ερωτική πράξη

Σεξ και ύπνος: Πώς συνδέεται ο ύπνος με την ερωτική πράξη

Σεξ και ύπνος: Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολύ περισσότερους λόγους από αυτούς που νόμιζες.

Ο ύπνος και το σεξ είναι δύο βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Ο ύπνος φυσικά είναι πολύ πιο βασικός καθόσον χωρίς αυτόν κανείς δε μπορεί να επιβιώσει. Χωρίς το σεξ ωστόσο ο οργανισμός συνεχίζει κανονικά την καθημερινότητά του.

Σεξ και κακός ύπνος

Το άγχος και η κατάθλιψη, και οι δύο παρενέργειες της αϋπνίας και της στέρησης του ύπνου. Αυτές είναι γνωστό ότι προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία για διάφορους λόγους, τόσο σωματικούς όσο και γνωστικούς.

Όταν το σώμα γεμίζει με άγχος λόγω δυσκολιών στον ύπνο, ο εγκέφαλος καταστέλλει την παραγωγή ορμονών φύλου. Τέτοιες είναι το οιστρογόνο κα η τεστοστερόνη καθώς και οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη. Αυτή η μετατόπιση των ορμονικών επιπέδων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική ορμή, στειρότητα ή στυτική δυσλειτουργία.

Η σχέση ύπνου-σεξ μπορεί να είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες λόγω των επιπτώσεων της εγκυμοσύνης, της ζωής μετά τον τοκετό και της εμμηνόπαυσης. Η εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές ύπνου ή αϋπνία, μειώνοντας το ενδιαφέρον ορισμένων γυναικών για σεξ λόγω κόπωσης, άγχους ή κατάθλιψης.

Ωστόσο, δεν είναι όλα βιολογικά. Συχνά, η στέρηση του ύπνου επιδρά στη σεξουαλική ζωή των ατόμων για τον προφανή λόγο: τα καταντά κουρασμένα. Η κούραση είναι ο νούμερο 1 λόγος που ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για σεξ.

Από την άλλη πλευρά, μια μελέτη του 2015 που διεξήχθη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι όσο τα μεγαλύτερα άτομα κοιμόντουσαν, τόσο πιο ενδιαφέρον το σεξ ήταν την επόμενη ημέρα. Ο σύντομος ύπνος επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της γενικής υγείας και ευεξίας του ατόμου, και η σεξουαλική υγεία δεν αποτελεί σίγουρα εξαίρεση.

Συμπέρασμα

Είναι σαφές ότι η στέρηση του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή του ατόμου. Ευτυχώς όμως η άλλη πλευρά είναι ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Αυτό το γεγονός με τη σειρά του βελτιώνει τη σεξουαλική σας ζωή. Το σεξ και ο ύπνος μοιράζονται πραγματικά μια αλληλένδετη σχέση.

Έρευνες έδειξαν ότι το σεξ πριν το κρεβάτι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από το σεξ, οι οποίες χρησιμεύουν για να μειώσουν το άγχος και να σας χαλαρώσουν.

Και αυτός ο ύπνος μπορεί στη συνέχεια να βελτιώσει τη σχέση σας με το σύντροφό σας. Το σεξ απελευθερώνει επίσης ωκυτοκίνη, μια ορμόνη γνωστή ως «ορμόνη αγάπης», η οποία έχει πολλά οφέλη για το σώμα και το μυαλό σας, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωκτικό σεξ: Όσα θα πρέπει να αποφύγετε

Εύκολα φαγητά για να απογειώσετε την απόδοση σας στο σεξ

Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σεξουαλική διέγερση : Συμβουλές για να την πετύχετε

Σεξουαλική διέγερση : Το καλό σεξ μπορεί να έρθει σε καλή επικοινωνία - πόσο καλά εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, οι γυναίκες απλά δεν έχουν τις λέξεις για να περιγράψουν τι τους αρέσει ή δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να προτείνουν άλλες τεχνικές

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.