Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ηλικία: Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σεξ μετά τα 40

Σεξ ηλικία: Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σεξ μετά τα 40

Σεξ ηλικία: Πολλοί από εμάς διανύουμε τα σαράντα μας, παρατηρούμε τον εαυτό μας στην κορυφή του παιχνιδιού μας, έχοντας μάθει και ξεπεράσει τις προηγούμενες προκλήσεις σε τομείς της ζωής μας, όπως η καριέρα, τα οικονομικά και οι σχέσεις μας.

Η κοινωνία μας έχει αρχίσει να κάνει μια νέα στροφή στον τρόπο που σκεφτόμασταν για τη «μεσαία ηλικία». Στην πραγματικότητα, μπορεί να υποστηρίξουμε ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούμε να πετάξουμε αυτή τη φράση εντελώς. Εξάλλου, καθώς πολλοί από εμάς διανύουμε τα σαράντα μας, παρατηρούμε τον εαυτό μας στην κορυφή του παιχνιδιού μας, έχοντας μάθει και ξεπεράσει τις προηγούμενες προκλήσεις σε τομείς της ζωής μας, όπως η καριέρα, τα οικονομικά και οι σχέσεις μας. Έτσι, καθώς διατηρείτε αυτήν την ισχυρή κορύφωση στη ζωή, ίσως είναι επιτέλους καιρός να απορρίψετε τις πεποιθήσεις που παίζονται για τη σεξουαλική υγεία που ήταν η δημοφιλής σκέψη των περασμένων δεκαετιών – όπως ότι το σεξ πρέπει να γίνει βαρετό ή είναι πιο δύσκολο να ενεργοποιηθεί ως γερνάς. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας της περασμένης δεκαετίας υποδεικνύουν ότι το 85 τοις εκατό των γυναικών άνω των 40 ετών εξακολουθούν να το κάνουν – και η πλειοψηφία αυτών των γυναικών εξακολουθεί να θεωρεί σημαντικό το σεξ.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν εντελώς νέοι τρόποι με τους οποίους η σωματική οικειότητα μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα από ποτέ, ειδικά καθώς περισσότεροι Αμερικανοί συμμετέχουν ενεργά στην υγιεινή διατροφή, την άσκηση και άλλες πρακτικές αυτοεξυπηρέτησης . Εάν τυχαίνει να είστε ένας από αυτούς, δείτε πώς λένε οι ψυχολόγοι και οι κλινικοί σεξοθεραπευτές ότι αυτό θα μπορούσε να σας ωφελήσει στην κρεβατοκάμαρα. Γνωρίζουμε ότι ορισμένα επίπεδα ορμονών μπορεί να μειωθούν σε αυτήν την ηλικία. Η Shannon Chavez, αδειούχος ψυχολόγος και πιστοποιημένη σεξοθεραπεύτρια στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, λέει: «Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ορμονικές αλλαγές στα σαράντα τους που μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη σεξουαλική διέγερση, την επιθυμία και τη γενική σωματική άνεση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα». Και συνεχίζει: «Οι αλλαγές στις ορμόνες μπορεί να απαιτούν αύξηση της διέγερσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας ή αυξημένη εστίαση στην αισθησιακή απόλαυση προκειμένου να διεγείρονται».

Θα πρέπει να αρχίσετε να δίνετε προσοχή στην υγεία της καρδιάς σας

Αποδεικνύεται ότι το καρδιαγγειακό σας σύστημα είναι το κλειδί για μια ακμάζουσα σεξουαλική ζωή. «Ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα είναι απαραίτητο για τη σεξουαλική λειτουργία», λέει η Gracie Landes, εξουσιοδοτημένη θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας και πιστοποιημένη σεξουαλική θεραπεύτρια στη Νέα Υόρκη της Νέας Υόρκης. «Η διατήρηση της καλής σωματικής υγείας είναι σημαντική». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβαδίζετε με την υγεία της καρδιάς σας, αλλά και να μην τσιγκουνεύεστε ούτε την καθημερινλή άσκηση. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και η αυτοπεποίθηση που συνοδεύει το αίσθημα της φόρμας είναι σίγουρα σέξι.

Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις – και ίσως αρχίζετε να κατευθύνεστε προς την αργή πτώση που έρχεται για πολλά ζευγάρια καθώς μεγαλώνουν. «Μια ηρεμία στη σεξουαλική σας ζωή, ανεξάρτητα από την ηλικία, είναι αναπόφευκτη», λέει ο Τσάβες. «Τα άτομα σε μακροχρόνιες σχέσεις αισθάνονται άνετα και μπορεί να χάσουν τις ρουτίνες γύρω από το σεξ που λειτουργούσαν σε προηγούμενες φάσεις της σχέσης, όπως η προετοιμασία για σεξ, το να βγαίνουν ραντεβού, να φλερτάρουν και να παίζουν μεταξύ τους». Μια κριτική παρατήρηση από τον Τσάβες; «Τα ζευγάρια δεν μιλούν πάντα για το σεξ με υγιείς τρόπους που ενισχύουν την επιθυμία για σύνδεση. Το σημαντικό μέρος είναι να μπορείτε να μιλήσετε για αυτό με τον σύντροφό σας ή έναν επαγγελματία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι ορμόνες επηρεάζουν την σεξουαλικότητά μας;

Αισθανθείτε sexy και γεμάτες αυτοπεποίθηση

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας εμπειρία;

Αυτό πρέπει να κάνετε εάν ο κόλπος σας πονάει μετά από μια ερωτική πράξη

Τρόποι με τους οποίους τα πόδια σας θα κάνουν το σεξ ακόμα πιο καυτό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Απαιτείται ειδικός έλεγχος για ακριβέστερη διάγνωση ενδομητρίωσης

Ενδομητρίωση: Τα τυπικά διακολπικά και εξωτερικά υπερηχογραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βήμα στη διαδικασία διάγνωσης, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ώθηση ώστε η απεικόνιση να χρησιμοποιείται ως πρώτο εργαλείο για τη διάγνωση.

Close Icon