Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες και η σεξουαλική σου ζωή θα γίνει πιο ευχάριστη

Σεξ: Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες και η σεξουαλική σου ζωή θα γίνει πιο ευχάριστη

Σεξ: Το σεξ στα 40 σας είναι διαφορετικό από το σεξ στα 20 σας, αλλά αυτές οι διαφορές δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλες, στην πραγματικότητα μερικές φορές μπορεί να είναι και καλό. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε το σεξ υγιές στα 40 σας και μετά.

Μπορεί να μην σας απασχολούν οι παρενέργειες που συνοδεύουν τη γήρανση. Και ενώ τα 40 σας δεν είναι ακριβώς ευγενικά με τη σεξουαλική σας ζωή, μην αρχίσετε να πανικοβάλλεστε μόνο και μόνο επειδή έχετε αρχίσει να παρατηρείτε κάποιες αλλαγές ή είστε νευρικοί για τις αλλαγές που έρχονται. Πολλοί άνδρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της γήρανσης και μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται τόσο ανήσυχοι που στην πραγματικότητα προκαλούν περισσότερα προβλήματα στον εαυτό τους. Σίγουρα, το σεξ στα 40 σας είναι διαφορετικό από το σεξ στα 20 σας, αλλά αυτές οι διαφορές δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλες, στην πραγματικότητα μερικές φορές μπορεί να είναι και καλό. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε το σεξ ζεστό και υγιές στα 40 σας και μετά.

Sex tips!

1. Λάβετε σοβαρά υπόψη την υγεία σας. Τα ιατρικά ζητήματα μπορούν να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στη σεξουαλική σας ζωή καθώς μεγαλώνετε. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ήρθε η ώρα να μπείτε σε μια καλή ρουτίνα με ύπνο, άσκηση και υγιεινή διατροφή. Είναι επίσης σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα. Πολλοί άντρες δεν συνειδητοποιούν ότι η εισπνοή τσιγάρων από το κουτί είναι μια σημαντική αιτία προβλημάτων απόδοσης – και τα αποτελέσματα μπορεί να επιδεινωθούν όσο μεγαλώνετε. Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας εάν αρχίσετε να παρατηρείτε αλλαγές στη σεξουαλική σας ορμή ή στα επίπεδα ενέργειας. Ενώ βρίσκεστε στο ιατρείο, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για πιθανές σεξουαλικές παρενέργειες οποιωνδήποτε φαρμάκων που παίρνετε. Τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη, ακόμη και τις αλλεργίες μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στύσης και οργασμού.

2. Να είστε προσεκτικοί με τα ΣΜΝ. Τα ποσοστά μετάδοσης ΣΜΝ για άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω είναι σε άνοδο. Πολλοί άνθρωποι βγαίνουν από μακροχρόνιες σχέσεις ή γάμους και τείνουν να ξεχνούν τις βασικές αρχές του ασφαλούς σεξ καθώς επιστρέφουν στην πισίνα γνωριμιών. Επιπλέον, η μετάδοση των ΣΜΝ μπορεί να είναι ευκολότερη καθώς μεγαλώνετε. Το δέρμα σας αρχίζει φυσικά να λεπταίνει καθώς μεγαλώνετε. Είστε πιο ευαίσθητοι στα μικροδάκρυα, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν λοιμώξεις. Η συμβουλή εδώ είναι εύκολη: Μην ξεχάσετε να την ολοκληρώσετε!

3. Μην φρικάρετε για θέματα απόδοσης. Καθώς μεγαλώνετε, φυσικά θα αντιμετωπίζετε πιο συχνά προβλήματα απόδοσης. Συγκεκριμένα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στήσετε και ότι οι στύσεις σας μπορεί μερικές φορές να υποχωρήσουν στη μέση του σεξ. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τον οργασμό και μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η περίοδος ανθεκτικότητας (ο χρόνος που χρειάζεται για να σκληρύνετε μετά τον οργασμό) είναι μεγαλύτερη. Αυτού του είδους οι αλλαγές είναι απλώς ένα μέρος της ζωής. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη υπόθεση, απλά πρέπει να κάνετε κάποιες μικρές προσαρμογές στον τρόπο που προσεγγίζετε τη σεξουαλική σας ζωή (περισσότερα για αυτό παρακάτω). Το κλειδί είναι να μην φρικάρεις ή να αρχίσεις να αγχώνεσαι. Αυτά τα συναισθήματα τείνουν να σχηματίζουν χιονοστιβάδες και δημιουργούν αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα για να αποτρέψετε τη στυτική δυσλειτουργία καθώς μεγαλώνετε.

4. Απολαύστε τις ικανότητές σας στο προκαταρκτικό παιχνίδι. Οι περισσότεροι άντρες στα 40 αναφέρουν ότι νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τις δεξιότητές τους στο προπαιχνίδι μετά από μερικές δεκαετίες εμπειρίας τυλιγμένες κάτω από τη ζώνη τους – ή, μάλλον, σεντόνια. Το προκαταρκτικό παιχνίδι είναι διασκεδαστικό σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο σημαντικό καθώς εσείς και ο σύντροφός σας μεγαλώνετε. Γενικά, θα ωφεληθείτε και οι δύο γιατί σας δίνει άφθονο χρόνο για να φτιάξετε τη διάθεση, να χαλαρώσετε, να νιώσετε πιο ενθουσιασμένοι και να μειώσετε την πιθανότητα προβλημάτων απόδοσης. Θα πρέπει επίσης να μάθετε να αλλάζετε μπρος-πίσω από τη σεξουαλική επαφή στο προκαταρκτικό παιχνίδι. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο σε οποιαδήποτε ηλικία, επειδή βοηθά στην απομάκρυνση της πίεσης από το πέος σας. Είναι ένα πείραγμα για εσάς και τον σύντροφό σας και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να κρατάτε τα πράγματα απροσδόκητα στην κρεβατοκάμαρα. Δείτε επίσης τις 10 κινήσεις που σας εκλιπαρεί να κάνετε κατά τη διάρκεια του προκαταρκτικού παιχνιδιού.

5. Χρησιμοποιήστε λιπαντικό. Είμαι ένας λιπαντικός ευαγγελιστής. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση λιπαντικού σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά αρχίζει να γίνεται πιο απαραίτητη στα 40 σας. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο να βραχούν. Περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι μπορεί σίγουρα να βοηθήσει, αλλά το λιπαντικό κάνει την εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη και για τους δύο.

6.Διατηρήστε το σεξ αυθόρμητο σε μακροχρόνιες σχέσεις. Τείνεις να έχεις πολλές ευθύνες στα 40 σου—παιδιά, δουλειές, πληρωμές αυτοκινήτου, υποθήκες. Μπορεί επίσης να είστε σε σχέση με τον σύντροφό σας για 10 ή 20 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε κάνει σεξ χιλιάδες φορές. Είναι λοιπόν πιο δύσκολο να αφιερώσεις χρόνο και το σεξ να παραμείνει ακαταμάχητο; Αυτό είναι φυσιολογικό. Αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε το σεξ που σας προκαλεί νευρικότητα για το οποίο θέλετε να πείτε σε όλους τους φίλους σας, πρέπει να κάνετε μια ενεργή, συνεχή προσπάθεια για να βρείτε χρόνο για οικειότητα και να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Πειραματιστείτε με νέες στάσεις σεξ. Βρείτε μια νέα φαντασίωση για να παίξετε. Οργανώστε εκ περιτροπής βραδιές έκπληξης ο ένας για τον άλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απότομη αύξηση των ποσοστών σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δημιουργήστε μια καλύτερη σεξουαλική επαφή

Η ζωή με τον HIV έχει αλλάξει θετικά τις τελευταίες δεκαετίες

Πώς θα γίνει το σεξ προτεραιότητά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιλήστε στο παιδί σας για την ασφαλή σεξουαλική επαφή

Σεξουαλική υγεία: Όλες οι μορφές σεξουαλικής επαφής ενέχουν κάποιους κινδύνους. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης (ΣΜΝ) με ορισμένες προφυλάξεις και ασφαλείς συμπεριφορές.

Κάντε το σεξ πιο συναρπαστικό μετά τα 50

Σεξ άνω των 50: Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σεξ συναρπαστικό και ικανοποιητικό για εσάς και τον σύντροφό σας.

Χαμηλή σεξουαλική ορμή & «διαταραγμένος» ύπνος συνέπειες της μακράς Covid

Long Covid: Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι εξουθενωτικά και να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες ή μερικές φορές χρόνια για να ανακάμψετε.

Θα μπορούσε η αλλαγή του κολπικού μικροβιώματος να αντιμετωπίσει την κολπική ξηρότητα και το επώδυνο σεξ κατά την εμμηνόπαυση;

"Αυτή η μικρή μελέτη δείχνει ότι τόσο η συστηματική ορμονοθεραπεία όσο και η οσπεμιφαίνη βελτιώνουν τα σημάδια της αιδοιοκολπικής ατροφίας και προκαλούν ευνοϊκές αλλαγές στο κολπικό μικροβίωμα, με διαφορετικές επιδράσεις στη σύνθεση των κολπικών βακτηρίων.