Σεξουαλική Υγεία

Πρωκτικό σεξ: Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ. Μερικοί πιστεύουν ότι η εγκυμοσύνη δεν προκαλεί ανησυχία κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, επομένως η χρήση προφυλακτικών δεν έχει νόημα. Εξάλλου, η παράλειψη του προφυλακτικού μπορεί να κάνει την επαφή δέρμα με δέρμα πιο ευχάριστη. Μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να δεθούν καλύτερα με τον σύντροφό τους εάν δεν χρησιμοποιούν προστασία κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής δραστηριότητας. Αλλά ακριβώς όπως το κολπικό σεξ, το πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό συνοδεύεται από ένα σύνολο κινδύνων για την υγεία.

Τι είναι το πρωκτικό σεξ;

Το πρωκτικό σεξ είναι μια σεξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη διείσδυση ενός πέους σε στύση στον πρωκτό ενός άλλου ατόμου. Κάποιοι το γνωρίζουν ακόμη και ως γυμνό σεξ, που είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως στην κοινότητα LGBTQ+. Χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει άνδρες που κάνουν πρωκτικό σεξ με άλλους άνδρες χωρίς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Το πρωκτικό δάχτυλο ή η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών μπορεί επίσης να κάνει το πρωκτικό σεξ πιο διασκεδαστικό.

Κίνδυνοι για την υγεία από το πρωκτικό σεξ χωρίς τη χρήση προφυλακτικού

Το αν θέλετε να κάνετε σεξ με προφυλακτικό ή όχι, εξαρτάται από εσάς και τον σύντροφό σας. Επομένως, η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφό σας σχετικά με τη σεξουαλική υγεία είναι σημαντική. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι το πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό μπορεί να δημιουργήσει διάφορους κινδύνους και προβλήματα για την υγεία.

1. Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις

Τα προφυλακτικά λειτουργούν ως φραγμός, μειώνοντας τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) όπως ο HIV, η γονόρροια και τα χλαμύδια, λένε οι ειδικοί. Αποτρέπουν την άμεση επαφή μεταξύ του πέους και των ιστών του ορθού, ελαχιστοποιώντας τη μετάδοση μολυσματικών υγρών. Εάν δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά, μπορεί να μολυνθείτε.

2. HIV

Λοιπόν, οι πιο αξιόπιστοι τρόποι για να αποφύγετε τη μετάδοση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων (ΣΜΝ) και του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) είναι να μην κάνετε σεξ ή να είστε σε μακροχρόνια μονογαμική σχέση με έναν σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά η μη χρήση προφυλακτικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ΣΜΝ και HIV. Ο ιός μπορεί να υπάρχει στο σπέρμα και στα υγρά του ορθού. Τα προφυλακτικά δημιουργούν ένα φράγμα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης.

3. Βακτηριακές λοιμώξεις

Δεν είναι μόνο σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, αλλά το πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση βακτηριακών λοιμώξεων και ιών μεταξύ τους. Με το προφυλακτικό, είναι λιγότερο επικίνδυνο.

4. Λιγότερη άνεση

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά καθώς συχνά έρχονται προλιπασμένα, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την άνεση κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, λέει ο ειδικός. Επίσης, μπορούν να μειώσουν την τριβή, κάνοντας την εμπειρία πιο ευχάριστη και για τους δύο συντρόφους. Η λίπανση είναι σημαντική καθώς υπάρχει ένας εύθραυστος ιστός στο εσωτερικό του πρωκτού που είναι επιρρεπής σε σχίσιμο και που μπορεί όχι μόνο να είναι άβολος αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων.

Προφυλάξεις για πρωκτικό σεξ

Πρέπει να θυμάστε ότι η χρήση προφυλακτικών κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές ασφαλούς σεξ. Άλλες συμβουλές είναι:

1. Συναίνεση και επικοινωνία

Δώστε προτεραιότητα στην ανοιχτή επικοινωνία και βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας συμφωνείτε και αισθάνεστε άνετα με τη δραστηριότητα. Συζητήστε τα όρια, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες εκ των προτέρων.

2. Λίπανση

Χρησιμοποιήστε άφθονο λιπαντικό με βάση το νερό ή με βάση τη σιλικόνη. Σε αντίθεση με τον κόλπο, ο πρωκτός δεν λιπαίνει φυσικά τόσο πολύ, επομένως η πρόσθετη λίπανση είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ενόχλησης ή πιθανού σχίσιμου.

3. Χαλάρωση

Ο σύντροφός σας πρέπει να είναι χαλαρός, επομένως το προκαταρκτικό παιχνίδι, οι τεχνικές χαλάρωσης και η επικοινωνία μπορούν να συμβάλουν σε μια πιο άνετη εμπειρία.

4. Πρακτικές ασφαλούς σεξ

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας επιλέξετε να αλλάξετε μεταξύ πρωκτικής και κολπικής διείσδυσης κατά την ίδια συνεδρία, αλλάξτε προφυλακτικά για να αποτρέψετε τη μεταφορά βακτηρίων από το ορθό στον κόλπο.

5. Υγιεινή

Καθαρίστε σωστά την περιοχή του πρωκτού πριν ασχοληθείτε με το πρωκτικό παιχνίδι. Το να κάνετε ντους μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της καθαριότητας.

6. Σεβαστείτε τα όρια

Να προσέχετε ο ένας τα επίπεδα άνεσης και τα όρια του άλλου. Εάν κάποιος σύντροφος εκφράσει δυσφορία ή θέλει να σταματήσει, σεβαστείτε αμέσως τις επιθυμίες του.

7. Φροντίδα μετά το σεξ

Μετά το πρωκτικό σεξ, ασκήστε καλή υγιεινή. Το πλύσιμο με ήπιο σαπούνι και νερό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων. Εάν χρησιμοποιήθηκαν προφυλακτικά, βεβαιωθείτε ότι τα πετάτε σωστά.

Μια καλή σεξουαλική ζωή έχει να κάνει με την ανοιχτή επικοινωνία, τη συναίνεση και την προτεραιότητα της ευημερίας και της άνεσης του συντρόφου σας, καθώς και την εστίαση στην ευχαρίστηση και για τους δύο σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σεξ για το 2023 στη Google;

Γιατί νιώθω ναυτία μετά το σεξ;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα βακτήρια του πρωκτού;

Γιατί η χρήση λιπαντικού θεωρείται υγιής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση της σεξουαλικής οικειότητας για τα πιο δημιουργικά μυαλά

Συνδυάζοντας τον κόσμο της τέχνης και της οικειότητας, τα δημιουργικά άτομα μπορούν να ανακαλύψουν όχι μόνο καινοτόμους τρόπους σύνδεσης, αλλά και βαθύτερες, πιο ουσιαστικές εκφράσεις αγάπης.

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.