Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Πρωινή στύση: Μύθοι και αλήθειες για την πρωινή στύση

Πρωινή στύση: Μύθοι και αλήθειες για την πρωινή στύση

Πρωινή στύση: Οι πρωινές στύσεις μπορούν επίσης να επηρεαστούν από ιατρικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς και από ψυχολογικά αίτια όπως η σοβαρή μελαγχολία και το άγχος.

Γιατί οι άνδρες έχουν πρωινή στύση και τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε παρακάτω, έτσι ώστε να καταρρίψετε 5 κοινές παρανοήσεις για την πρωινή στύση.

Μύθος 1: Εάν έχετε πρωινή στύση, δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε στυτική δυσλειτουργία

Το να αντιμετωπίζετε πρωινές στύσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απαλλάσσεστε από τη στυτική δυσλειτουργία. Εάν το αντιμετωπίζετε αυτό, η στυτική δυσλειτουργία σας πιθανότατα προκαλείται από ψυχολογικούς παράγοντες. Το άγχος των επιδόσεων, η κατάθλιψη, το στρες, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ενοχή είναι μεταξύ των κοινών λόγων για τους οποίους οι άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με τις στύσεις τους. Ωστόσο, εάν δεν έχετε καθόλου πρωινές στύσεις και δεν έχετε κανονική στύση, θα μπορούσε να είναι μια πολύ σοβαρή αιτία ανησυχίας.

Μύθος 2: Η πρωινή στύση σχετίζεται με όνειρα;

Οι πρωινές και βραδινές στύσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα όνειρα. Οι πρωινές στύσεις συμβαίνουν ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, δηλαδή όταν τα όνειρα συμβαίνουν πιο συχνά, αλλά όχι λόγω ενός ονείρου. Οι ανδρικές στύσεις έρχονται και φεύγουν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όχι μόνο νωρίς το πρωί. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά το συνειδητοποιούν επειδή το μεγαλύτερο μέρος του ύπνου REM συμβαίνει το πρωί. Με ή χωρίς ένα ερωτικό όνειρο, ένας άντρας μπορεί να βιώσει ένα υγρό όνειρο.

Μύθος 3: Οι άνδρες βιώνουν στύσεις μόνο όταν κοιμούνται και λίγο πριν ξυπνήσουν

Το να έχετε πολλές στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι εξαιρετικά φυσιολογικό. Οι άνδρες συνήθως εμφανίζουν τρεις έως έξι στύσεις για κάθε οκτώ ώρες ύπνου, αν και αυτό ποικίλλει. Οι έφηβοι έχουν στύσεις στη μέση της νύχτας που μπορεί να διαρκέσουν οπουδήποτε από λίγα λεπτά έως 45 λεπτά.

Μύθος 4: Τα υγρά όνειρα σχετίζονται με τις πρωινές στύσεις

Οι νυχτερινές εκπομπές, που αναφέρονται επίσης ως υγρά όνειρα, είναι εκσπερματώσεις που έχουν οι άνδρες ενώ κοιμούνται. Δεν υπάρχει πάντα σχέση μεταξύ υγρών ονείρων και στύσεων το πρωί και το βράδυ. Οι άνδρες μπορούν να έχουν στύση χωρίς να διεγείρονται καθόλου γνωστικά. Δεν είναι σπάνιο οι άνδρες να εκσπερματώνουν ενώ κοιμούνται.

Μύθος 5: Οι τακτικές πρωινές στύσεις δεν είναι φυσιολογικές

Μερικοί άνδρες εμφανίζουν στύση κάθε πρωί. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν πρωινές στύσεις κάθε πρωί, αυτά τα δύο σενάρια είναι φυσιολογικά.

Οι πρωινές στύσεις μπορούν επίσης να επηρεαστούν από ιατρικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς και από ψυχολογικά αίτια όπως η σοβαρή μελαγχολία και το άγχος. Οι νεότεροι άνδρες εμφανίζουν πρωινές στύσεις πιο συχνά από τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η στυτική δυσλειτουργία θα επηρεάσει και την πρωινή στύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η περιτομή επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Τι συμβαίνει στο ανδρικό σώμα όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι επικίνδυνα χαμηλά;

Πώς συνδέεται η σεξουαλική γονιμότητα με την γνωστική παρακμή;

Είναι δύσκολο να κάνεις σεξ στα 60 σου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Σεξουαλικές στάσεις και χρόνος σύλληψης

Σεξ σύλληψη: Η αναζήτηση για σύλληψη οδηγεί συχνά τα ζευγάρια να εξερευνήσουν διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών θέσεων και του χρόνου.

Νότια Αφρική: Οι παραδοσιακοί θεραπευτές συμμετέχουν στον αγώνα κατά του HIV

Νότια Αφρική: . Το στίγμα παραμένει σε πολλές κοινότητες γύρω από τη νόσο και τη θεραπεία της - παρόλο που η αντιρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή και η προφύλαξη πριν από την έκθεση είναι δωρεάν.

Close Icon