Σεξουαλική Υγεία

Προφυλακτικά: Πώς η γυναικεία βιομηχανία κάνει τα προφυλακτικά πιο ελκυστικά για όλους

Προφυλακτικά: Πώς η γυναικεία βιομηχανία κάνει τα προφυλακτικά πιο ελκυστικά για όλους

Προφυλακτικά: Με τα ΣΜΝ να αυξάνονται σε ανησυχητικά επίπεδα, ορισμένες γυναίκες επιχειρηματίες έχουν μετακινηθεί στη βιομηχανία προφυλακτικών, με την πρόθεση να κάνουν αλλαγές.

Με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις να αυξάνονται σε ανησυχητικά επίπεδα στον Καναδά και τις ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια, ορισμένες γυναίκες επιχειρηματίες έχουν μετακινηθεί στη βιομηχανία προφυλακτικών, με την πρόθεση να κάνουν αλλαγές. Η παγκόσμια επιχείρηση των 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ κυριαρχείται από πέντε τεράστιες εταιρείες που παράγουν μάρκες όπως η Durex, η Trojan και η Lifestyles. Και ήταν τα ράφια των φαρμακείων, γεμάτα με υπέρ-αρρενωπές εικόνες από μερικές από αυτές τις μάρκες, που ενέπνευσαν τις Καναδές πίσω από δύο νέες εταιρείες να μπουν στην αγορά.

Το σχέδιό τους; Να αλλάξει τον τρόπο εμπορίας και πώλησης των προφυλακτικών για να γίνουν πιο ελκυστικά για οποιοδήποτε φύλο ή σεξουαλικότητα, κανονικοποιώντας την ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να τα αγοράσει. Η Whitney Geller και η Yasemin Emory συνίδρυσαν την Jems με έδρα το Τορόντο το 2020, αφού έμειναν έκπληκτοι σε ένα ταξίδι στο φαρμακείο από τα τοξικά στερεότυπα και τις ενοχλητικές εικόνες που βρήκαν σε κάποια συσκευασία προφυλακτικών.

«Έμοιαζε με κάτι από τη δεκαετία του 1950», είπε η Geller. «Όλα φαινόταν ότι μιλούσαν σε άντρες», πρόσθεσε η Έμορι, «σίγουρα παρατηρήσαμε ότι νιώθαμε αποκλεισμένες». Η Victoria Lyons ξεκίνησε το Slipp με έδρα το Λονδίνο το 2021. Όταν εγκατέλειψε τον ορμονικό έλεγχο των γεννήσεων και αναζητούσε προφυλακτικά, λέει ότι ένιωθε απογοητευμένη από το εικονίδιο πολεμιστή των πακέτων Trojan και ότι άλλοι επικεντρώθηκαν στην απόδοση. «Νιώθεις ότι τα προϊόντα εκεί δεν σου μιλούν ή δεν είναι απαραίτητα φτιαγμένα έχοντας στο μυαλό σου».

Τώρα, η Jems και η Slipp είναι μεταξύ των 10 εταιρειών γυναικείων προφυλακτικών που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο σε μια διαδικτυακή αναζήτηση, οι πιο πολύ νέες στην επιχείρηση. Τόσο η Jems όσο και η Slipp ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επωνυμία και το ποιους στοχεύουν ως πελάτες. Στη Jems, η Emory λέει, «θέλαμε να είναι ένα διασκεδαστικό όνομα, κάτι ελαφρύ, παιχνιδιάρικο». Ήθελαν μια συνολική εμφάνιση ουδέτερη ως προς το φύλο και χωρίς αποκλεισμούς, είπε ο Geller, «έτσι φαίνεται ότι δεν είναι για γυναίκες ή για άνδρες, είναι πραγματικά για όλους».

Το δημογραφικό στο οποίο επικεντρώνονται είναι το πλήθος των εφήβων έως τα τέλη της δεκαετίας του ’20, γνωστό ως Gen Z. Στόχος τους είναι να αφαιρέσουν την αδεξιότητα ή το στίγμα της αγοράς προφυλακτικών για οποιονδήποτε αγοραστή. Στη Slipp, η συσκευασία είναι μοβ και ροζ και η Lyons λέει ότι η εστίαση είναι να ομαλοποιηθούν οι γυναίκες που φέρουν προφυλακτικά. Και οι δύο εταιρείες λένε επίσης ότι τα προϊόντα τους κατασκευάζονται μόνο με φυσικό λατέξ και λίπανση 100% σιλικόνης, για τη μείωση του κολπικού ερεθισμού και των δερματικών αντιδράσεων.

Ο κίνδυνος του γυναικείου touch

Η Farrah Khan, υπέρμαχος της ισότητας των φύλων και Εκτελεστική Διευθύντρια της Action Canada για τη Σεξουαλική Υγεία και τα Δικαιώματα, είπε ότι ελπίζει ότι η ενασχόληση των γυναικών με τη βιομηχανία προφυλακτικών θα βοηθήσει να ανατραπεί το σεξουαλικό σενάριο ότι μόνο οι άνδρες πρέπει να φέρουν προφυλακτικά και να ελέγχουν όταν χρησιμοποιούνται. Η Khan λέει ότι για να είναι πραγματικά περιεκτικός, είναι σημαντικό οι εταιρείες να επενδύουν στην υγεία των γυναικών και στην υγεία των μη δυαδικών ατόμων, «για να κατανοήσουν ποιες είναι οι ανάγκες των ανθρώπων, πώς έχουν σεξουαλική επικοινωνία, πώς θέλουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποτρέψουν άλλα πράγματα εκτός από απλά εγκυμοσύνη».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της υγείας μας;

Μηνύματα συναίνεσης βρίσκονται πλέον στα κουτιά των προφυλακτικών

Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη χρήση λιπαντικού στο σεξ;

Τα πρώτα προφυλακτικά σε τόνους δέρματος στον κόσμο για πιο ρεαλιστικό σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.