Σεξουαλική Υγεία

Ποια γυναικεία στήθη προτιμούν οι άνδρες

Ποια γυναικεία στήθη προτιμούν οι άνδρες

Μία σχετικά πρόσφατη μελέτη, το 2013, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και διαπίστωσε ότι τα πολύ μεγάλα στήθη είναι ταυτισμένα στο μυαλό των αντρών με ένα είδος καλοπροαίρετου ή εχθρικού σεξισμού, ήτοι οι άντρες που θέλουν γυναίκες με μεγάλα στήθη τις θεωρούν κάπως σαν αντικείμενα του πόθου, με μεγαλύτερη σεξουαλικότητα από όλες τις άλλες, αλλά και κάπως εγκλωβισμένες σε αυτό το καλούπι – περσόνα – στερεότυπο.

Διαπολιτισμικές παρατηρήσεις

Ασφαλώς, το στήθος και οι συμβολισμοί του ενέχουν αρκετές πολιτισμικές διαστάσεις. Μία έρευνα του 2010 σε περιοχές της Ωκεανίας έδειξε ότι οι Νεοζηλανδοί βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τους γείτονες της Παπούα – Νέας Γουινέας, αλλά και της Σαμόα. Χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο, οι προτιμήσεις για τα στήθη των γυναικών αξιολογήθηκαν σε περισσότερους από 200 άνδρες από τα εν λόγω νησιωτικά συμπλέγματα. Ένα σαφές συμπέρασμα ήταν ότι γενικώς οι άνδρες στην Παπούα – Νέα Γουϊνέα έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στα μεγαλύτερα στήθη από τους Νεοζηλανδούς (θυμηθείτε και τα ντοκιμαντέρ με τους ιθαγενείς στο National Geographic για να καταλάβετε τα πρότυπα), ενώ οι άντρες της Σαμόα βρέθηκαν στη μέση.

Συγκεκριμένα, οι προτιμήσεις διέφεραν μεταξύ ανύπαντρων και παντρεμένων ανδρών. Στη Νέα Ζηλανδία, οι εργένηδες προτιμούσαν κατά κύριο λόγο τα μεσαία, ενώ οι παντρεμένοι τα μεγάλα. Μία πιο πρόσφατη σχετική έρευνα, του 2017, έβαλε στην εξίσωση της προτιμήσεις των ανδρών από τέσσερις χώρες: τη Βραζιλία, το Καμερούν, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Ναμίμπια. Οι παράμετροι επιλογής ήταν δύο, η μία αφορούσε το μέγεθος και η άλλη το σχήμα, το πόσο στητό ήταν για την ακρίβεια. Αν και οι προτιμήσεις μεγέθους ποίκιλλαν, οι περισσότεροι συμμετέχοντες επέλεξαν το μεσαίου μεγέθους στήθους, ενώ η πλειονότητα εξεδήλωσε σταθερή προτίμηση για τα στητά στήθη, υποστηρίζοντας την ιδέα ότι το κακό σχήμα (πλαδαρότητα) υποδήλωνε ασυναίσθητα στο μυαλό των ανδρών υπογονιμότητα, ενώ το στητό, αγαλμάτινο και «στο θεό» υψηλή γονιμότητα.

Ορμονικές επισημάνσεις

Η απόρριψη των ανδρών για τα μικρά στήθη και η προτίμησή τους για μεσαία και μεγάλα υποστηρίζεται ασυναίσθητα από ότι το μέγεθος του μαστού σχετίζεται με τα επίπεδα των ορμονών γονιμότητας, συγκεκριμένα της γυναικείας ορμόνης οιστραδιόλης (το κυρίαρχο οιστρογόνο). Οι γυναίκες με μεγάλα στήθη και μέση – δαχτυλίδι είχαν υψηλότερα επίπεδα του εν λόγω οιστρογόνου περίπου μεσοσταθμικά κατά 30% από όλους τους άλλους συνδυασμούς. Αυτό κλείνει το μάτι όταν οι άντρες αναζητούν μια σύντροφό ζωής, καθώς μεγαλούτσικα στήθη και στενές μέσες, προοιωνίζουν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες ότι θα συλλάβουν.

Το ότι αυτός ο γυναικείος σωματότυπος είναι πιο ελκυστικός είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από πολλές έρευνες και όσον αφορά το στήθος, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η προσθετική στήθους αποτελεί την υπ. αριθμόν 1 αισθητική επέμβαση στην οποία καταφεύγουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι οι πλαστικές στο στήθος που γίνονται ετησίως στον πλανήτη ανέρχονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες που ζήτησαν αύξηση στήθους το έκαναν γιατί αισθάνονταν μειονεκτικά ή είχαν αρνητικά συναισθήματα. Ενώ, σε δεύτερο βαθμό έρχονται οι εξωτερικές επιρροές, όπως οι επιθυμίες των συντρόφων τους ή οι κοινωνικοπολιτιστικές αναπαραστάσεις της ομορφιάς, τα πρότυπα δηλαδή στα οποία αποφάσιζαν να προσαρμοστούν. Και τις περισσότερες φορές, είναι το μικρό στήθος που μεταμορφώνεται σε μεσαίο ή «C cup», που λένε και τα γυναικεία περιοδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Κάντε σεξ, κάνει καλό"!Οφέλη για την υγεία που θα σας πεισμώσουν για ακόμη καλύτερες επιδόσεις

Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί σεξουαλική "ταραχή" στα ζευγάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.