Σεξουαλική Υγεία

Πέντε μύθοι γύρω από τον γυναικείο κόλπο

Πέντε μύθοι γύρω από τον γυναικείο κόλπο

Ποιοι  μύθοι κυκλοφορούν γύρω από τον γυναικείο κόλπο, εξαιτίας έλλειψης πληροφοριών για τη γυναικεία ανατομία;

1. Αν κάνεις πάρα πολύ σεξ, θα “χαλαρώσεις” εκεί κάτω, με αποτέλεσμα να μην το ευχαριστιέται τόσο ο παρτενέρ σου

Όπως εξηγεί ο ειδικός σεξολόγος Michael Castleman στο Psychology Today, ο κόλπος είναι τρομερά ελαστικός και σχεδιασμένος να διαστέλλεται και να συστέλλεται κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά από αυτό.

“Η ερωτική πράξη δεν τεντώνει μόνιμα τον κόλπο”, γράφει. “Η διαδικασία της χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, και της σύσφιξης αργότερα, συμβαίνει ανεξάρτητα με τη συχνότητα που μία γυναίκα κάνει σεξ”. Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα: Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές. Παρόλο που ο γυναικείος κόλπος αποκαθίσταται στους έξι περίπου μήνες μετά τη γέννα, ο Castleman εξηγεί ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

“Εάν τεντωθεί πάρα πολύ και πολλές φορές, με την πάροδο του χρόνου κουράζεται και δεν επανέρχεται πλήρως”. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, καθώς οι μύες του κόλπου κουράζονται με τη γήρανση. Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μια πολύ απλή λύση, οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη της περιοχής, μειώνουν την ακράτεια και μπορούν να οδηγήσουν σε πιο έντονους οργασμούς.

2. Ο κόλπος σου μυρίζει άσχημα

Εκτός και αν υποφέρεις από κάποια μόλυνση, κάτι το οποίο μάλλον θα ήξερες, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ο κάθε κόλπος έχει τη δική του γεύση και οσμή, η οποία δεν μπορεί να παραλληλιστεί με καμία άλλη. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές εξαρτώνται από διαφόρους παράγοντες, όπως είναι η διατροφή, τα επίπεδα του pH, οι ορμόνες ή οι φάσεις του κύκλου, είναι όμως απολύτως φυσιολογικές.

3. Έχεις ένα “κερασάκι” που “σκάει” την πρώτη φορά που κάνεις σεξ

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο και δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Αυτό που υπάρχει είναι ο παρθενικός υμένας, μία λεπτή μεμβράνη μέσα στον κόλπο. Δεν γεννιούνται όμως όλες οι γυναίκες με αυτόν και ο υμένας δεν είναι δεδομένο ότι θα σπάσει την πρώτη φορά που μία γυναίκα κάνει σεξ, αλλά μπορεί να συμβεί και πολύ νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

4. Η εύρεση του σημείου G είναι το κλειδί για πολλαπλούς, εξωπραγματικούς οργασμούς

Ανεξάρτητα με ό,τι έχουμε δει στο Sex and the City, η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχες μέχρι στιγμής έναν τέτοιο οργασμό στο σημείο G, μάλλον δεν θα έχεις ποτέ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει καν σημείο G. Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξει σε μία ομόφωνη απόφαση σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G, οι έρευνες έχουν καταγράψει ότι πολύ λίγες γυναίκες είχαν ποτέ οργασμό του σημείου G, χωρίς διέγερση της κλειτορίδας τους.

Πιο συγκεκριμένα, μία έρευνα έδειξε ότι μόνο το 7% των γυναικών είχαν φτάσει σε οργασμό μόνο από τη διείσδυση και το 93% από τον ερεθισμό της κλειτορίδας. Επιπλέον, υπάρχει ένα σύνολο στοιχείων που υποδεικνύουν ότι το σημείο G μπορεί να μην υπάρχει καν. Μία πρόσφατη ιταλική έρευνα χαρακτήρισε το σημείο G απάτη, αναφέροντας ότι η ύπαρξή του “δεν επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στην ανθρώπινη ανατομία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει η γυναίκα μετά το σεξ

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Εμμηνόπαυση και σεξ: Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι αλλαγές που υφίστανται οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν την σεξουλική δραστηριότητα. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αϋπνία, οι αλλαγές στη διάθεση είναι μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της γυναίκας που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, επηρεάζουν την […]

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.

Ολέθριο λάθος ή όχι η εξάρτηση από το πορνό;

Όσο κι αν απολαμβάνεις αυτή την τάση… εσωτερίκευσης, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αν ορθώς πράττεις ή αν τελικά διαπράττεις... ολέθριο λάθος. Διότι μπορεί εσύ να το ευχαριστιέσαι και να το απολαμβάνεις, το σώμα σου όμως πιθανότατα να μην έχει την ίδια άποψη. Τελικά, μήπως το πολύ πορνό, κάνει κακό;

Η εικόνα του σώματος μας επηρεάζει τη σεξουαλικότητα

Σεξουαλική ζωή: Κατά τη διάρκεια του σεξ το άγχος για την εικόνα του σώματος μπορεί να καταστρέψει μια τρυφερή στιγμή. Δείτε πως να μην συμβεί αυτό. Πολλές γυναίκες αγχώνονται για το πως μοιάζει το σώμα τους και ειδικά απέναντι στον σύντροφο τους. Κατά τη διάρκεια του σεξ το άγχος για την εικόνα τους σώματος μπορεί […]

Πως η έγκυος θα διατηρήσει τη σεξουαλικότητα της

Έγκυος και σεξουαλική επαφή: Το βάρος αυξάνεται, το στήθος μεγαλώνει, η κοιλιά φουσκώνει. Το σώμα της εγκύου αλλάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί και η σεξουαλικότητα της γυναίκας. Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα της εγκύου και αποτυπώνουν την καλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης, συχνά προβληματίζουν την εγκυμονούσα για το «πως φαίνεται στα […]

Όταν η γυναίκα φτάνει στην απιστία… υπάρχει λόγος

Γιατί με απάτησε η γυναίκα μου: Οι γυναίκες φαίνεται να απιστούν εξίσου με τον ανδρικό πληθυσμό. Η απιστία της γυναίκας οφείλεται στην έλλειψη αγάπης για τον σύντροφο της, στην επιθυμία σεξουαλικής ποικιλίας και τέλος σε εξωγενείς παράγοντες