Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός κεφάλι : Έτσι λειτουργεί στον εγκέφαλο

Οργασμός κεφάλι : Έτσι λειτουργεί στον εγκέφαλο

Οργασμός κεφάλι : Πολλοί άνθρωποι έχουν υποθέσει τις εξελικτικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργασμού, αλλά οι βασικοί μηχανισμοί παραμένουν μυστηριώδεις. Σε μια νέα εργασία, ένας ερευνητής του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου επιδιώκει να ρίξει φως στο πώς λειτουργεί ο οργασμός στον εγκέφαλο.

 Υποψήφιος στο πρόγραμμα Brain Behavior Cognition του τμήματος ψυχολογίας στο Κολέγιο Τεχνών και Επιστημών Weinberg στο Northwestern, εξέτασε σχετικές μελέτες και βιβλιογραφία για πολλά χρόνια για να παρουσιάσει ένα μοντέλο στο οποίο η ρυθμική σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει πιθανώς τους εγκεφαλικούς ρυθμούς.

Πως η ρυθμική διέγερση ενισχύει τις νευρικές ταλαντώσεις

  • Ο Safron περιγράφει πώς η ρυθμική διέγερση μπορεί να ενισχύσει τις νευρικές ταλαντώσεις στις αντίστοιχες συχνότητες, κάπως σαν να ωθεί κάποιος σε μια κούνια. Μέσω αυτής της διαδικασίας, που ονομάζεται νευρική παρακέντηση, εάν η σεξουαλική διέγερση είναι αρκετά έντονη και συνεχίζεται αρκετά, η συγχρονισμένη δραστηριότητα θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον εγκέφαλο.
  • Αυτός ο συγχρονισμός μπορεί να παράγει τόσο έντονα εστιασμένη προσοχή που η σεξουαλική δραστηριότητα ξεπερνά τη συνήθη αυτογνωσία για πρόσβαση στη συνείδηση, παράγοντας έτσι μια κατάσταση αισθητηριακής απορρόφησης και έκστασης. Αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για να επιτραπεί σε επαρκή ένταση εμπειρίας να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της κορύφωσης.

Διάδοση σήματος στον εγκέφαλο

  • Ο συγχρονισμός είναι σημαντικός για τη διάδοση του σήματος στον εγκέφαλο, επειδή οι νευρώνες είναι πιο πιθανό να πυροδοτήσουν εάν διεγείρθούν πολλές φορές μέσα σε ένα στενό χρονικό διάστημα. Διαφορετικά, τα σήματα αποσυντίθενται ως μέρος ενός γενικού μηχανισμού επαναφοράς, αντί του αθροίσματος μαζί. Αυτό με οδήγησε τότε να υποθέσω ότι η ρυθμική ψυχαγωγία είναι ο πρωταρχικός μηχανισμός με τον οποίο ξεπερνούν τα οργανικά όρια.

Οι σύγχρονες αντιλλήψεις της νευροεπιστήμης 

Η ιδέα ότι οι σεξουαλικές εμπειρίες μπορούν να είναι σαν τα έκτακτα κράτη είναι κατά κάποιο τρόπο αρχαία. Αποδεικνύεται ότι αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από τις σύγχρονες αντιλήψεις της νευροεπιστήμης”, δήλωσε ο Safron. “Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τη σεξουαλικότητά τους. Το σεξ είναι πηγή ευχάριστων αισθήσεων και συναισθηματικής σύνδεσης, αλλά πέρα ​​από αυτό, είναι στην πραγματικότητα μια αλλοιωμένη κατάσταση συνείδησης.

Ακολουθεί βίντεο σχετικό με τον οργασμό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

ΟΠΕΚΑ : Παράταση προγραμμάτων λογαριασμού αγροτικής εστίας

Αυτοφροντίδα διαβήτης: Η σωστή διαχείριση μειώνει την θνητότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τη σεξουαλική επίδοση

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Επηρεάζει η συχνότητα του σεξ την ικανοποίηση των συντρόφων;

Σεξ: Η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να διατηρήσει τη σχέση σας υγιή. Πόσο συχνά όμως συνδέονται ερωτικά οι σύντροφοι; Επιπλέον, μπορεί το σεξ να αυξήσει την ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση;

Σεξουαλική ζωή : Όσα χρειάζονται οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες

Σεξουαλική ζωή :Αλλά αν δεν έχετε πάντα  τη διάθεση  να κάνετε  σεξ , δεν είστε μόνοι. Πολλές γυναίκες έχουν κυμαινόμενες σεξουαλικές ορμές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μεγαλύτερα ζητήματα,

Τα πιο κοινά κολπικά προβλήματα

Υγεία του κόλπου: Η κολπική υγεία δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική σας ζωή. Μάθετε στο κείμενο που ακολουθεί για τους συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν την κολπική υγεία και αναζητήστε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κόλπου σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή : Η πράξη του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυελικού σας εδάφους για τους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σημαντική κολπική ατροφία.

Επώδυνο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Δυσπαρευνία Αίτια: Η δυσπαρευνία, ο όρος για το επώδυνο κολπικό σεξ, είναι αρκετά συχνή. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά οι έρευνες για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν βρίσκονται σε ορμονική θεραπεία αναφέρουν συχνότητα δυσπαρευνίας σε ποσοστό 20 έως 30 τοις εκατό.