Σεξουαλική Υγεία

Λίμπιντο άσκηση σώμα: πως θα τονώσετε την ερωτική σας διάθεση

Λίμπιντο άσκηση σώμα: πως θα τονώσετε την ερωτική σας διάθεση

Λίμπιντο άσκηση σώμα: Τα επίπεδα της λίμπιντο δεν είναι ποτέ σταθερά σε έναν άνθρωπο και θεωρείται φυσιολογικό να περνάμε από φάσεις που το σεξουαλικό μας ενδιαφέρον είναι λιγότερο έντονο από το συνηθισμένο. Ακόμη και αν η μειωμένη λίμπιντο οφείλεται σε μια πιο πιεσμένη περίοδο, υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε την σεξουαλική μας επιθυμία χωρίς να χρειαστούμε κάποιο… ελιξίριο ή άλλο βοήθημα. Ποιοι είναι αυτοί; Η απάντηση είναι η άσκηση. Εάν, λοιπόν, χρειάζεστε μερικούς ακόμη λόγους για να ξεκινήσετε γυμναστήριο, σας ενημερώνουμε ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα φαίνεται να έχει θετικές συνέπειες και στην ερωτική σας ζωή. Ακολουθούν οι προπονήσεις που προσφέρουν συνολικά τόνωση και ενδυνάμωση του σώματος και μέσω αυτού και τη λίμπιντο.

Άσκηση υψηλής έντασης

Σύμφωνα με τις στατιστικές ο όρος «15-λεπτά προπόνηση HIIT» έχει φτάσει πολύ ψηλά στις αναζητήσεις του Google φέτος. Μάλλον υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο: η HIIT είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε καρδιοαναπνευστική και άσκηση ενδυνάμωσης, ενώ μια προπόνηση διάρκειας 5-15 λεπτών είναι συνήθως αρκετή για να αποκομίσετε μέγιστα οφέλη χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο. Τα προγράμματα HIIT έχει φανεί ότι προσφέρουν και μια ώθηση στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού που με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση της ερωτικής επιθυμίας. Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα στα 15 λεπτά κατά τα οποία ασκείτε το σώμα σας, να σας δημιουργηθεί και η διάθεση για σεξ!

zeugari.jpg

Γιόγκα και stretching

Η γιόγκα περιλαμβάνει διατάσεις (stretching) και αναπνοή μέσα στην πρακτική της,μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και αυξάνοντας εκείνα της ωκυτοκίνης, γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης η οποία βοηθά στη μείωση του άγχους. Πρόκειται για μια «ορμονική ρύθμιση» που φαίνεται ότι έχει ευεργετική επίδραση και στην ερωτική μας διάθεση. Ακόμη: Για ποιους λόγους η λίμπιντό σας πάει περίπατο;

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους γνωστές ως ασκήσεις Kegel βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακράτειας αλλά και στην ενδυνάμωση των μυών που εμπλέκονται στη σεξουαλική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου παρέχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα και συνακόλουθα μπορούν να τονώσουν και την ερωτική επιθυμία. Το πλέον σημαντικό είναι να ανακαλύψετε πού βρίσκεται το πυελικό έδαφος στο σώμα. Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι καλά «κρυμμένοι» μέσα στην λεκάνη, επομένως ο μόνος τρόπος να μπορέσετε να κάνετε σωστά τις ασκήσεις είναι να εντοπίσετε την θέση αυτή. Θα καταλάβετε ποιοι μύες είναι αν επιχειρήσετε να «συγκρατήσετε» τα ούρα σας σαν να μην προλαβαίνετε να πάτε στην τουαλέτα. Οι μύες που αναγκάζεστε να σφίξετε είναι αυτοί του πυελικού εδάφους. Η αύξηση των ενδορφινών, των ορμονών της ευχαρίστησης, που παρατηρείται όταν ασκούμαστε είναι ένας ακόμη καλός λόγος για τη γενικότερη τόνωση της διάθεσης και συνακόλουθα της λίμπιντο.

libido.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σου αρέσει η σεξουαλική επαφή διάβασε αυτό το άρθρο

Γιατί δεν μου αρέσει το σεξ: Εδώ η απάντηση στην ερώτηση σου. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ρωτούν τα δυσκολότερα- μεγάλα και μικρά- ερωτήματα της Google για τη ζωή. Απαντήσεις σε μερικά από τα πιο κοινά ερωτήματα. Αν το σώμα μας είναι χτισμένο για ευχαρίστηση, γιατί τόσοι πολλοί από εμάς παλεύουμε να απολαύσουμε το σεξ; Και πώς θα περάσουμε καλύτερα;

Εννέα συνήθειες μετά την ερωτική επαφή

Εννέα πράγματα να κάνεις μετά το σεξ: Από τον δεύτερο γύρο σε μια selfie. Το σεξ έχει να κάνει με τη συγκίνηση, την προσδοκία και μετά τελικά να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Αλλά μόλις τελειώσετε, τότε τι; Πολύ λίγα σεξουαλικά εγχειρίδια μπαίνουν στον κόπο να σας πουν τι να κάνετε μόλις κάνετε την πράξη. Τώρα η γη έχει σταματήσει να κινείται και το όραμά σας επιστρέφει στο φυσιολογικό, δείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.