Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Λεμφοκοκκίωμα: 2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτήσουν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: 2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτήσουν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Πολλοί Βρετανοί είναι εξοικειωμένοι με τα συμπτώματα των πιο κοινών ΣΜΝ, όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια. Γνωρίζατε όμως ότι το αίμα ή το πύον από τον πρωκτό στα εσώρουχά σας ή μετά τη χρήση χαρτιού υγείας μπορεί να σηματοδοτούν μια σχετικά σπάνια μόλυνση; Το αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα (LGV) προκαλείται από ένα συγκεκριμένο στέλεχος βακτηρίων χλαμυδίων και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για όσους έχουν μολυνθεί. Σύμφωνα με το NHS Inform, τα κύρια συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν “πρησμένους λεμφαδένες στη βουβωνική χώρα στη μία ή και στις δύο πλευρές ή ένα έλκος ή πληγή στο πέος, στον κόλπο ή γύρω από τον πρωκτό. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μόνιμο οίδημα των γεννητικών οργάνων, ουλές και πρήξιμο του δέρματος εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.”

 

Το NHS Inform πρόσθεσε: “Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος”. Οι φορείς εξακολουθούν να μπορούν να μεταδώσουν τη λοίμωξη σε έναν σύντροφο, ακόμα κι αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα. Το LGV αποκτάται κυρίως από άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και είναι πολύ σπάνιο μεταξύ των γυναικών. Ο κύριος τρόπος για να πάρετε LGV είναι να κάνετε απροστάτευτο πρωκτικό, κολπικό ή στοματικό σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Ο κίνδυνος εμφάνισης LGV μπορεί να αυξηθεί με:

  • Chemsex (χρήση ναρκωτικών κατά τη σεξουαλική επαφή)
  • Ομαδικό σεξ
  • Κοινή χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών που δεν πλένονται ή καλύπτονται με νέο προφυλακτικό κάθε φορά που χρησιμοποιούνται

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στην περιοχή του πρωκτού κατά την καύση ή το δεκτικό πρωκτικό σεξ
  • Δυσκοιλιότητα, επώδυνη καταπόνηση ή χαλαρή λίπανση όταν προσπαθείτε να ανοίξετε τα έντερα
  • Αίσθημα ατελούς κένωσης μετά το άνοιγμα του εντέρου

“Εάν το τεστ για τα χλαμύδια είναι θετικό και τα συμπτώματά σας υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχετε LGV, το εργαστήριο θα κάνει μια περαιτέρω εξέταση για LGV”, λέει το NHS Inform. “Κατά τη δοκιμή για LGV, λαμβάνεται ένα στυλεό από την πίσω οδό (ορθό), τον κόλπο, το λαιμό ή ένα έλκος (αν έχετε). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα δείγμα ούρων. Εάν αυτό το δείγμα βγει θετικό για χλαμύδια και ο γιατρός ή η νοσοκόμα πιστεύει ότι μπορεί να έχετε λοίμωξη από LGV, το δείγμα υποβάλλεται σε περαιτέρω έλεγχο για LGV. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες”. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε LGV, συνιστάται να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας ή τις τοπικές υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας. Όπως συμβαίνει με όλα τα ΣΜΝ, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο είναι να κάνετε ασφαλέστερο σεξ. Και αν έχετε νέο σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει και οι δύο έναν έλεγχο σεξουαλικής υγείας πριν κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

Τα κρούσματα αρκετών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση από τα CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας

Οι γυναίκες έχουν γιατρό από την εφηβεία τους ως επί το πλείστον για την υγεία της περιόδου, τον έλεγχο των γεννήσεων και πολλά άλλα", δήλωσε ο Lipshultz. «Οι άνδρες συχνά δεν επισκέπτονται τακτικά έναν γιατρό και μέχρι να τους δούμε για ουρολογικά προβλήματα, αναπαραγωγικά προβλήματα ή γενικά για την υγεία τους, μπορεί να είναι πολύ αργά».

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Close Icon