Σεξουαλική Υγεία

Καθημερινός αυνανισμός: Είναι κακός για την υγεία σας ο καθημερινός αυνανισμός;

Καθημερινός αυνανισμός: Είναι κακός για την υγεία σας ο καθημερινός αυνανισμός;

Καθημερινός αυνανισμός: Με τη βελτιωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη δημιουργία χώρων χωρίς κριτική για συνομιλίες γύρω από τον αυνανισμό ή τις σεξουαλικές δραστηριότητες, θα μπορέσουμε να δούμε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και μείωση του στίγματος γύρω από αυτά τα θέματα.

Είναι μια διασκεδαστική, φυσική και υγιεινή δραστηριότητα ο αυνανισμός. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε σεξουαλική ένταση. Πολλοί μύθοι εμφανίστηκαν με τα χρόνια που αντιλαμβάνονται τον συνεχή αυνανισμό ως ανθυγιεινό. Ενώ, είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να εξερευνήσετε το σώμα σας, να αισθανθείτε ευχαρίστηση και να απολαμβάνετε τα αμέτρητα οφέλη του για την ψυχική και σωματική υγεία. Μερικοί άνθρωποι αυνανίζονται κάθε μέρα, κάποιοι το κάνουν μία φορά την εβδομάδα και κάποιοι ίσως το κάνουν ακόμη και μία ή δύο φορές το χρόνο. Ενώ οι άλλοι δεν τα κάνουν όλα. Είναι μια προσωπική επιλογή που, εάν γίνει με επίγνωση, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ευχάριστων δονήσεων μέσα στο σώμα κάποιου.

Τι ακριβώς είναι ο αυνανισμός;

Ειδικοί εξηγούν τη διαδικασία του αυνανισμού και λένε ότι με την κατανόηση του τι κρύβεται με τον αυνανισμό! Οποιαδήποτε δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη σύνδεση, το σωματικό άγγιγμα ή το χάδι των ερωτογενών μερών του σώματός σας τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ή όχι τα γεννητικά σας όργανα μπορεί να θεωρηθεί αυνανισμός. Η πιο κοινή μορφή συνήθως περιλαμβάνει χάδια των γεννητικών περιοχών δηλαδή του πέους στους άνδρες ή της κλειτορίδας στις γυναίκες, την εισαγωγή ενός δακτύλου ή κάποιου αντικειμένου μέσα στον κολπικό σωλήνα που οδηγεί σε οργασμό.

Είναι ασφαλής ο αυνανισμός αν γίνεται σε τακτική βάση;

Ο ειδικός λέει ότι είναι κοινή πεποίθηση ότι ο καθημερινός αυνανισμός μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα ή στο μυαλό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι ο αυνανισμός είναι κακός για την υγεία σας, ακόμη και όταν επιδίδεται καθημερινά ή περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, είναι μια ασφαλής και δωρεάν μέθοδος για να βιώσετε τη σεξουαλική ευχαρίστηση και να συνδεθείτε με το σώμα σας.

Αρκετές μελέτες έχουν επίσης περιγράψει τα οφέλη για την υγεία και τη σεξουαλική συμπεριφορά του τακτικού αυνανισμού που οδηγεί σε καλύτερα σεξουαλικά αποτελέσματα, μεγαλύτερη ικανοποίηση και μείωση των συνολικών επιπέδων στρες και βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία και ύπνο. Στις γυναίκες, ο αυνανισμός κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες και τα συμπτώματα του εμμηνορροϊκού συνδρόμου όπως εναλλαγές διάθεσης, φούσκωμα, λαχτάρα κ.λπ. Δεν υπάρχει επίσης κίνδυνος εγκυμοσύνης ή σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις με μοναχικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να επιδοθείτε στον αυνανισμό κάτω από συνθήκες υγιεινής και σε έναν άνετο, ιδιωτικό χώρο. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μια εξασθενημένη στύση κατά τον αυνανισμό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι καρδιακής δυσλειτουργίας ή κακής υγείας της καρδιάς.

Η καλύτερη κατανόηση του σώματός μας μπορεί να οδηγήσει σε άτομα με αυτοπεποίθηση και καλά ενημερωμένα άτομα. Με τη βελτιωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη δημιουργία χώρων χωρίς κριτική για συνομιλίες γύρω από τον αυνανισμό ή τις σεξουαλικές δραστηριότητες, θα μπορέσουμε να δούμε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και μείωση του στίγματος γύρω από αυτά τα θέματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενισχύστε τη σεξουαλική σας ευεξία με καινούργιες πρακτικές

Πόσο σημαντικός θεωρείται ο αυνανισμός για την υγεία;

Πώς το καθημερινό σεξ βοηθάει την υγεία;

Πόσα οφέλη προσφέρει ο αυνανισμός στη ζωή μας;

Τι είναι ο αυνανισμός και ποιοι τύποι υπάρχουν;

Ο αυνανισμός είναι μία φυσιολογική ανάγκη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;