Σεξουαλική Υγεία

Κάνναβη και σεξ: Ποιες είναι οι επιπτώσεις

Κάνναβη και σεξ: Ποιες είναι οι επιπτώσεις

Κάνναβη και σεξ: Ποιες είναι οι επιπτώσεις. Από το 2020, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών ζουν σε πολιτείες όπου η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα. Είναι απολύτως νόμιμη σε 11 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, και για ιατρική χρήση σε άλλες 28.

Η χρήση της παραμένει εντελώς παράνομη μόνο σε 11 πολιτείες. Είναι επίσης αρκετά δημοφιλές, εκτιμάται ότι είναι μία από τις πιο πολύτιμες γεωργικές καλλιέργειες του έθνους. Ωστόσο, λίγες είναι οι μελέτες που έχουν ερευνήσει τον αντίκτυπό της στο σεξ. Δύο πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως τα 2/3 των εραστών λένε ότι ενισχύει το σεξ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας ερεύνησαν 216 χρήστες μαριχουάνας που προσλήφθηκαν διαδικτυακά, οι οποίοι δήλωσαν ότι το είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

  •  74% είπε ότι αύξησε την ευαισθησία τους στην ερωτική αφή.
  •  74% είπε ότι η κάνναβη βελτίωσε τη σεξουαλική ικανοποίησή τους.
  • Το 70% είπε ότι τους βοήθησε να χαλαρώσουν και να αισθάνονται περισσότερο παρόντες κατά τη διάρκεια του σεξ.
  • 66% είπε ότι η μαριχουάνα ενίσχυσε την ευχαρίστηση των οργασμών τους.
  • 59% είπε ότι αύξησε τη σεξουαλική τους επιθυμία. Μεταξύ εκείνων που παραδέχτηκαν προβλήματα μέχρι τον οργασμό, οι μισοί δήλωσαν ότι η κάνναβη τους βοήθησε να κορυφωθεί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του St. Louis ζήτησαν από 373 γυναίκες που επισκέπτονταν γυναικολόγους για εξέταση ρουτίνας να συμπληρώσουν μία ανώνυμη φόρμα για το εάν χρησιμοποιούσαν κάνναβη πριν από το σεξ. Το 1/3 (127) απάντησε θετικά. Σε σύγκριση με εκείνους που απείχαν από μαριχουάνα ή το χρησιμοποιούσαν σπάνια, όσοι χρησιμοποιούσαν τακτικά το φάρμακο λίγο πριν το σεξ είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν βαθιά ικανοποιητικούς οργασμούς. Οι νέες αναφορές επιβεβαιώνουν λίγες άλλες μελέτες σχετικά με τον σεξουαλικό αντίκτυπο της κάνναβης: Οι ερευνητές του Kansas City πήραν συνέντευξη από 97 ενήλικες χρήστες. Τα 2/3 δήλωσαν ότι αύξησε τη συναισθηματική εγγύτητα, τη σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Το 1/3 είπε ότι δεν είχε καμία επίδραση στην αγάπη τους ή στη μειωμένη ευχαρίστηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νόμιμη η κάνναβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μελέτη για τα οφέλη της κάνναβης στη νόσο Πάρκινσον

Η κάνναβη, οι κίνδυνοι και οι καρδιακές αρρυθμίες

Skunk: H νέα μόδα κανναβής σε σχολεία της Αθήνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.