Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

ΗΠΑ Νoμοσχέδιο Γυναίκα: Αποσαφήνιση του νομικού όρου “φύλο” σκοπούν οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες

ΗΠΑ Νoμοσχέδιο Γυναίκα: Αποσαφήνιση του νομικού όρου “φύλο” σκοπούν οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες

Το θέμα των βιολογικών αρσενικών που αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής πρόσφατα, καθώς η τρανς γυναίκα Lia Thomas έκανε αγώνες στο πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων NCAA 2022.

ΗΠΑ Νομοσχέδιο Γυναίκα: Οι Ρεπουμπλικάνοι εισάγουν τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών» για να προστατεύσουν τα επιτεύγματα, να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των βιολογικών γυναικών Οι νομοθέτες λένε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για να αποσαφηνιστεί ο νομικός όρος «φύλο» προκειμένου να παρέχεται προστασία στις γυναίκες Η πρώην υπουργός Παιδείας Betsy Devos εξηγεί την αντίθεσή της στις «ριζικές» προτεινόμενες αλλαγές που η κυβέρνηση Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσουν τους τρανς μαθητές από διακρίσεις. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Ρεπουμπλικάνοι εισάγουν μια «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Γυναικών» προκειμένου να ενσωματώσουν στο νόμο προστασία για τις γυναίκες με βάση το βιολογικό τους φύλο.

Η βουλευτής Debbie Lesko, R-Ariz., ηγείται των νομοθετών της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Μελέτης (RSC), της μεγαλύτερης ομάδας συντηρητικών βουλευτών στο Hill, στην επίσημη εισαγωγή της νομοθεσίας το πρωί της Πέμπτης.

«Είμαι περήφανη που παρουσιάζω τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Γυναικών για να επιβεβαιώσω τη σημασία της αναγνώρισης των γυναικών και των μοναδικών και ξεχωριστών χαρακτηριστικών και συνεισφορών τους στο έθνος μας. Καθώς η Αριστερά συνεχίζει να διαγράφει τις γυναίκες, πρέπει να αγωνιστούμε για τις γυναίκες και τη θέση τους στην κοινωνία μας.

Είτε πρόκειται για τη διατήρηση της λέξης «μητέρα» στο γραπτό δίκαιο, είτε για τη διασφάλιση ότι τα καταφύγια για την ενδοοικογενειακή βία των γυναικών δεν χρειάζεται να δέχονται βιολογικούς άνδρες, πρέπει να υπερασπιστούμε τις γυναίκες», δήλωσε η Lesko στο Fox News Digital.

Το νομοσχέδιο δηλώνει ότι η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Γυναικών είναι απαραίτητο να θεσπιστεί προκειμένου να «επιβεβαιωθεί η νομική προστασία που παρέχεται στις γυναίκες βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας» λόγω αυτού του προσώπου ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν μοναδικές βιολογικές διαφορές, οι οποίες αυξάνονται καθώς γερνούν.

Το νομοσχέδιο των βουλευτών λέει ότι λόγω βιολογικών διαφορών, μόνο οι γυναίκες μπορούν να «μείνουν έγκυες, να γεννήσουν, να θηλάσουν παιδιά». Επιπλέον, τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα και διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη από τα θηλυκά λόγω της βιολογίας.

Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι οι γυναίκες υφίστανται πιο συγκεκριμένες μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας.

Παρά αυτές τις βιολογικές διαφορές, οι νομοθέτες επισημαίνουν ότι οι γυναίκες έχουν επιτύχει στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό και άλλα επιτεύγματα, και λόγω «λανθασμένων δικαστικών αποφάσεων που σχετίζονται με τον ορισμό του «φύλου» που έχει θέσει σε κίνδυνο «χώρους και πόρους» αφιερωμένους στις γυναίκες, το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για την αποσαφήνιση των όρων προκειμένου να παρέχεται προστασία στις γυναίκες.

Ο πρόεδρος του RSC, βουλευτής Jim Banks, R-Ind., δήλωσε στο Fox News Digital: “Το σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα έχει θέσει την αφύπνιση της Αριστεράς πάνω από τα δικαιώματα των γυναικών.

Αυτές τις μέρες, οι Δημοκρατικοί αρνούνται ακόμη και να παραδεχτούν ότι υπάρχουν γυναίκες ή να τις αναγνωρίσουν ως μοναδικά όντα, με μοναδικές ικανότητες.”

“Ενώ οι ριζοσπάστες φιλελεύθεροι αφαιρούν την πρόοδο και τις προστασίες που πολέμησαν γενιές γυναικών για να επιτύχουν, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να αντεπιτεθούν και να αναγνωρίσουν αυτές τις βασικές βιολογικές αλήθειες. Ως πατέρας τριών κοριτσιών, είμαι περήφανος που συνηγούμαι αυτού του ψηφίσματος που επιβεβαιώνει τη νομική προστασία που τους παρέχεται βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας», συνέχισε ο Μπανκς. Οι αντιπρόσωποι Mary Miller από το Illinois και Diana Harshbarger από το Tennessee είναι επίσης επικεφαλής του λογαριασμού με τους Lesko και Banks.

Μαζί τους ως αρχικοί χορηγοί είναι οι εκπρόσωποι Claudia Tenney από τη Νέα Υόρκη, Vicky Hartzler από το Missouri, Victoria Spartz από την Indiana, Ronny Jackson από το Τέξας και Doug LaMalfa από την Καλιφόρνια.

Ένα νομοσχέδιο έχει επίσης εισαχθεί στη Γερουσία υπό την ηγεσία της γερουσιαστή Cindy Hyde-Smith, R-Miss., και της γερουσιαστή Cynthia Lummis, R-Wyo.

«Αυτό το έγγραφο κοινής λογικής θα βοηθήσει στην κωδικοποίηση της κοινής μας κατανόησης και της πραγματικότητας που όλοι γνωρίζουμε για τις λέξεις «γυναίκα» και «φύλο» και είμαι περήφανος που το υποστηρίζω», πρόσθεσε ο βουλευτής Μίλερ.

Η νομοθεσία διευκρινίζει, «για τους σκοπούς της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, το «φύλο» ενός ατόμου σημαίνει το βιολογικό του φύλο (είτε αρσενικό είτε θηλυκό) κατά τη γέννηση» και ο όρος «μητέρα» σημαίνει «γονέας γυναικείου φύλου και «πατέρας» ορίζεται ως γονέας του ανδρικού φύλου». Συνεχίζει: «υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να γίνει διάκριση μεταξύ των φύλων σε σχέση με τον αθλητισμό, τις φυλακές, τα καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας, τις τουαλέτες και άλλους τομείς, ιδιαίτερα όπου εμπλέκονται η βιολογία, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα».

Γυναικείες ομάδες συμπεριλαμβανομένων των Independent Women’s Voice, Family Policy Alliance και Concerned Women for America, υποστηρίζουν τη νομοθεσία, η οποία λένε ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου και στην καλύτερη προστασία των γυναικών.

“Δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις λόγω φύλου εάν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα.

Και δεν μπορούμε να συλλέξουμε ακριβή δεδομένα σχετικά με τη δημόσια υγεία, την ιατρική, την εκπαίδευση, την εγκληματικότητα και την οικονομική κατάσταση των γυναικών, εάν επαναπροσδιορίσουμε ότι το φύλο σημαίνει «ταυτότητα φύλου», δήλωσε η διευθύντρια του Ανεξάρτητου Γυναικείου Νομικού Κέντρου Τζένιφερ Σ. Μπρατσέρας στο Fox News Digital.

Το θέμα των βιολογικών αρσενικών που αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής πρόσφατα, καθώς η τρανς γυναίκα Lia Thomas έκανε αγώνες στο πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων NCAA 2022.

Την Τετάρτη, η Δημοκρατική μάρτυρας Aimee Arrambide, η εκτελεστική διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Avow Texas για τα δικαιώματα των αμβλώσεων, κατέθεσε ενώπιον της δικαστικής επιτροπής της Βουλής για τα δικαιώματα των αμβλώσεων και δήλωσε ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι και να κάνουν αμβλώσεις. Επιπλέον, ένα emoji “έγκυος άνδρας” και “έγκυο άτομο” κυκλοφόρησαν νωρίτερα φέτος σε μια εθελοντική ενημέρωση του iPhone.

Ανώτερος συνεργάτης του GOP είπε στο Fox News Digital νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι “η προστασία του γυναικείου αθλητισμού θα είναι προτεραιότητα της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών” και ότι τα μέλη των Ρεπουμπλικανών ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα εάν η Βουλή ανατραπεί τον Νοέμβριο.

Το RSC πιέζει επίσης ώστε ο «Νόμος για την Προστασία των Γυναικών και των Κοριτσιών στον Αθλητισμό», του οποίου ηγείται ο βουλευτής Greg Steube, R-Fla., να μεταφερθεί γρήγορα στη Βουλή μέσω μιας αίτησης απαλλαγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ενέκρινε ένα πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο ορόσημο για τη σεξουαλική βία την Τρίτη

Νόμος της Φλόριντα για τα γονικά δικαιώματα

Απαγόρευση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία

Γιατί το σεξ θεωρείται taboo ακόμη και σήμερα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Close Icon