Σεξουαλική Υγεία

HIV: Το testing μειώθηκε κατακόρυφα στην πανδημία

HIV: Το testing μειώθηκε κατακόρυφα στην πανδημία

HIV: Οι εξετάσεις για HIV υπέστησαν απότομη πτώση κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, δείχνουν νέα στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των τεστ HIV που χρηματοδοτήθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και χορηγήθηκαν σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης μειώθηκε κατά 43% μεταξύ 2019 και 2020, έδειξε νέα μελέτη. Τα τεστ που χορηγήθηκαν σε χώρους μη υγειονομικής περίθαλψης μειώθηκαν κατά 50% το ίδιο έτος. Η πτώση επηρέασε τις ομάδες που επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τον HIV, σύμφωνα με το CDC, γεγονός που υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να κλιμακωθούν οι εξετάσεις και να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από τη φροντίδα του HIV. “Καλωσορίσαμε το 2020 με αισιοδοξία. Οι νέες λοιμώξεις από τον ιό HIV μειώνονταν και η προσοχή αυξανόταν. Αλλά καθώς ο COVID-19 διέκοψε τη ζωή μας, άλλαξε την πορεία της πρόληψης του HIV”, δήλωσε ο Δρ Τζόναθαν Μέρμιν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης HIV, Ιογενούς Ηπατίτιδας, ΣΜΝ και ΤΒ στο CDC. «Τώρα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι», πρόσθεσε σε σχετική ανακοίνωση του CDC. «Θα δεχθούμε τις τεράστιες μειώσεις στα τεστ HIV ή θα επανέλθουμε πιο δυνατοί;», ρωτά.

Σε χώρους μη υγειονομικής περίθαλψης, οι δοκιμές μειώθηκαν κατά 49% μεταξύ των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών, 47% μεταξύ των τρανς, 46% μεταξύ των Ισπανόφωνων και των Λατίνων και 44% των Μαύρων. Σύμφωνα με το CDC, οι καθυστερημένες διαγνώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες για την υγεία και αυξημένη μετάδοση του HIV. Το CDC συνιστά ότι όλα τα άτομα 13 έως 64 ετών θα πρέπει να ελέγχονται για HIV τουλάχιστον μία φορά και  ορισμένοι θα πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον ετησίως. Τα ευρήματα της μελέτης προστίθενται σε άλλα σχετικά ευρήματα που έδειξαν απότομη μείωση στις διαγνώσεις HIV και επιβράδυνση των συνταγών προφύλαξης πριν από την έκθεση (PrEP) από το 2019 έως το 2020.

“Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην υποβληθούν σε εξετάσεις για πολλούς λόγους, όπως ανησυχίες σχετικά με το στίγμα του HIV, ομοφοβία,  τρανσφοβία και μια σειρά από άλλους [ρατσισμούς και αποκλεισμούς]. Ή μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ένα τεστ HIV θα μπορούσε να τους ωφελήσει», δήλωσε ο Δρ. Δημήτρης Δασκαλάκης, διευθυντής του Τμήματος Πρόληψης του HIV στο CDC. «Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε αυτούς και άλλους παράγοντες που εμποδίζουν τη δίκαιη πρόληψη και φροντίδα του HIV», πρόσθεσε ο Δασκαλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ξέσπασμα μηνιγγιτιδόκοκκου στη Φλόριντα μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ

Η χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ευθύνεται για το 17,6 %  από τα 601 νέα κρούσματα του HIV το 2020 στην Ελλάδα, λέει η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ

Aυξημένος κίνδυνος για τους άνδρες στην ομοφυλοφιλική και αμφιφυλόφιλη κοινότητα να μολυνθούν από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, λένε τα CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.