Σεξουαλική Υγεία

Γυναικείος αυνανισμός: Επηρεάζει την συντροφική ερωτική ζωή

Γυναικείος αυνανισμός: Επηρεάζει την συντροφική ερωτική ζωή

Γυναικείος αυνανισμός: Επηρεάζει την συντροφική ερωτική ζωή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό της Σεξουαλικής Ιατρικής παρέχει νέες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ αυνανισμού και σεξουαλικών αποτελεσμάτων στις γυναίκες.

Η έρευνα δείχνει ότι η αυξανόμενη ευθυγράμμιση μεταξύ αυνανισμού και συντροφικών σεξουαλικών δραστηριοτήτων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη οργανική ανταπόκριση και χαμηλότερη οργασμική δυσκολία. Πολλές γυναίκες, ίσως μέχρι και 30-40%, αντιμετωπίζουν κάποια έως-μεγάλη δυσκολία να φθάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του ετεροφυλόφιλου σεξ, ιδιαίτερα εάν η πρωταρχική μορφή διέγερσης συμβαίνει μέσω της πέος -κολπικής συνουσίας”, δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης David L. Rowland, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Valparaiso.

 

Οι ερευνητές ερεύνησαν 2.215 γυναίκες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουγγαρία, και βρήκαν ότι οι γυναίκες ανέφεραν ότι κάνουν σεξ με τον σύντροφο τους 2 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο και αυνανίζονταν 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών αναφέρθηκε με τη χρήση κλειτοριδικής διέγερσης κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, ενώ μόνο το ήμισυ περίπου αναφέρθηκε με τη χρήση κολπικής διέγερσης κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Σχεδόν όλες οι γυναίκες που αναφέρθηκαν χρησιμοποιούσαν κλειτοριδική ή κολπική διέγερση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού καθώς  επίσης και κατά τη διάρκεια του σεξ με συντρόφους. Μόνο το 53% των γυναικών που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη θέση σώματος και το 48% που συμμετείχε σε πρωκτική διέγερση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού επίσης χρησιμοποιούσαν τακτικά τις αντίστοιχες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του συντροφικού σεξ.

Μόνο το 38% των γυναικών που ασχολήθηκαν με τη σεξουαλική φαντασίωση και το 36% των γυναικών που χρησιμοποιούσαν βοηθήματα όπως δονητές κατά τον αυνανισμό περιλάμβαναν τέτοιες δραστηριότητες όταν έκαναν σεξ με τον σύντροφο τους. Η συχνότητα αυνανισμού δεν σχετιζόταν με την οργασμική εμπειρία κατά τη διάρκεια του σεξ με σύντροφους. Αλλά οι ερευνητές βρήκαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η επικάλυψη μεταξύ αυνανιστικών δραστηριοτήτων και συνεργατικών σεξουαλικών δραστηριοτήτων, τόσο πιο πιθανό είναι οι γυναίκες να ξεπεράσουν την οργανική δυσκολία, να βιώσουν οργασμό και να βιώσουν μεγαλύτερη οργανική ευχαρίστηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φάσεις που περνούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε μια σεξουαλική συνάντηση

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Ναι, η γυμναστική με τον οργασμό σχετίζονται τελικά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».