Σεξουαλική Υγεία

Γυναικείος αυνανισμός: Επηρεάζει την συντροφική ερωτική ζωή

Γυναικείος αυνανισμός: Επηρεάζει την συντροφική ερωτική ζωή

Γυναικείος αυνανισμός: Επηρεάζει την συντροφική ερωτική ζωή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό της Σεξουαλικής Ιατρικής παρέχει νέες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ αυνανισμού και σεξουαλικών αποτελεσμάτων στις γυναίκες.

Η έρευνα δείχνει ότι η αυξανόμενη ευθυγράμμιση μεταξύ αυνανισμού και συντροφικών σεξουαλικών δραστηριοτήτων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη οργανική ανταπόκριση και χαμηλότερη οργασμική δυσκολία. Πολλές γυναίκες, ίσως μέχρι και 30-40%, αντιμετωπίζουν κάποια έως-μεγάλη δυσκολία να φθάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του ετεροφυλόφιλου σεξ, ιδιαίτερα εάν η πρωταρχική μορφή διέγερσης συμβαίνει μέσω της πέος -κολπικής συνουσίας”, δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης David L. Rowland, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Valparaiso.

 

Οι ερευνητές ερεύνησαν 2.215 γυναίκες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουγγαρία, και βρήκαν ότι οι γυναίκες ανέφεραν ότι κάνουν σεξ με τον σύντροφο τους 2 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο και αυνανίζονταν 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών αναφέρθηκε με τη χρήση κλειτοριδικής διέγερσης κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, ενώ μόνο το ήμισυ περίπου αναφέρθηκε με τη χρήση κολπικής διέγερσης κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Σχεδόν όλες οι γυναίκες που αναφέρθηκαν χρησιμοποιούσαν κλειτοριδική ή κολπική διέγερση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού καθώς  επίσης και κατά τη διάρκεια του σεξ με συντρόφους. Μόνο το 53% των γυναικών που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη θέση σώματος και το 48% που συμμετείχε σε πρωκτική διέγερση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού επίσης χρησιμοποιούσαν τακτικά τις αντίστοιχες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του συντροφικού σεξ.

Μόνο το 38% των γυναικών που ασχολήθηκαν με τη σεξουαλική φαντασίωση και το 36% των γυναικών που χρησιμοποιούσαν βοηθήματα όπως δονητές κατά τον αυνανισμό περιλάμβαναν τέτοιες δραστηριότητες όταν έκαναν σεξ με τον σύντροφο τους. Η συχνότητα αυνανισμού δεν σχετιζόταν με την οργασμική εμπειρία κατά τη διάρκεια του σεξ με σύντροφους. Αλλά οι ερευνητές βρήκαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η επικάλυψη μεταξύ αυνανιστικών δραστηριοτήτων και συνεργατικών σεξουαλικών δραστηριοτήτων, τόσο πιο πιθανό είναι οι γυναίκες να ξεπεράσουν την οργανική δυσκολία, να βιώσουν οργασμό και να βιώσουν μεγαλύτερη οργανική ευχαρίστηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φάσεις που περνούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε μια σεξουαλική συνάντηση

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Ναι, η γυμναστική με τον οργασμό σχετίζονται τελικά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.