Σεξουαλική Υγεία

Ερωτική επιθυμία: Έντονη, αναρχική, ακούσια … τι είναι;

Ερωτική επιθυμία: Έντονη, αναρχική, ακούσια … τι είναι;

Ερωτική επιθυμία: Έντονη, αναρχική, ακούσια … τι είναι; Η σεξουαλική επιθυμία, επίσης γνωστή ως ερωτική επιθυμία, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες έννοιες στη Σεξολογία. Είναι επίσης μια δύσκολη έννοια για τον ορισμό, την περιγραφή και τη μέτρηση.

Μέχρι σήμερα, πολλοί συγγραφείς έχουν προσπαθήσει να διερευνήσουν την ερωτική επιθυμία, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγοι έχουν ρίξει φως σε αυτό το φαινόμενο. Η ψυχολογία, ειδικά στον πιο εφαρμοσμένο της τομέα, επικεντρώνεται σε 3 επίπεδα: συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορά. Μερικοί συγγραφείς προσπάθησαν να τοποθετήσουν την επιθυμία σε ένα από αυτά. Ωστόσο, η επιθυμία είναι τόσο περίπλοκη που δεν μπορεί να οριστεί ως εγγενής σε ένα από αυτά.

Δεν υπάρχει καθολικός ή επίσημος ορισμός αυτής της έννοιας : έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ένα πολύ περίπλοκο αντικείμενο μελέτης. Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: Ανεξέλεγκτη. Ναι, η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να ελεγχθεί. Αυτό που βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας είναι η συμπεριφορά. Ακόμα κι αν έχουμε μια συγκεκριμένη επιθυμία για κάτι ή κάποιον, δεν χρειάζεται να την πραγματοποιήσουμε, αλλά η καταστολή ή η αλλαγή της κατεύθυνσης αυτής της επιθυμίας είναι, κατ’ αρχήν, ανέφικτη. Ακούσια. Η επιθυμία δεν υπόκειται στη θέλησή μας, επειδή είναι πιθανό ότι εάν πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επιλέξουν την κατεύθυνση ή την ένταση της επιθυμίας τους, ίσως θα επέλεγαν έναν άλλο τρόπο επιθυμίας.

Αναρχική. Η ερωτική επιθυμία δεν έχει τάξη, δεν έχει συγκεκριμένη ιεραρχία. Μπορεί ακόμη και να δούμε ερωτικά ανθρώπους που μόλις γνωρίσαμε, χωρίς προφανή λόγο, περισσότερο από άλλους που υπάρχουν στη ζωή μας εδώ και χρόνια. Η επιθυμία συμβαίνει στα βάθη της ύπαρξής μας και κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν εκτός από εμάς. Στον κόσμο της ερωτικής μας επιθυμίας, δεν υπάρχουν όρια, ούτε κανόνες. Επομένως, η επιθυμία είναι μια από τις πιο αγνές και ομορφότερες εκδηλώσεις της ανθρώπινης ελευθερίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εννέα γνωρίσματα του έρωτα που δεν ήξερες

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική εκπαίδευση

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.