Σεξουαλική Υγεία

Δύσκολη Προσέγγιση: Κοινοί λόγοι που τα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν σεξ σύμφωνα με ψυχολόγο

Δύσκολη Προσέγγιση: Κοινοί λόγοι που τα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν σεξ σύμφωνα με ψυχολόγο

Η λίστα βασίζεται στις εμπειρίες όλων εκείνων που είχαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα στις συνεδρίες μαζί της.   

Δύσκολη Προσέγγιση: Η συζήτηση γύρω από την οικειότητα και το σεξ είναι δύσκολη για πολλά ζευγάρια. Το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της ερωτικής ζωής ενός ζευγαριού είναι να κατανοήσουμε τους λόγους που αυτή σταμάτησε. Το σεξ είναι το πιο ευαίσθητο θέμα από όλα. Ακόμα και εκείνοι που αποκαλύπτουν κάθε είδους προσωπικές πληροφορίες συχνά μένουν σιωπηλοί όταν προκύπτει το θέμα της σεξουαλικής τους ζωής. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο θέμα για τα ζευγάρια που έχουν σταματήσει να κάνουν σεξ. Συχνά οι σύντροφοι διστάζουν να στραφούν ο ένας στον άλλο και να το συζητήσουν. Φοβούνται και το τι μπορεί να ακούσουν και το τι μπορεί να μην ακούσουν.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει εκείνους που φοβούνται να προσεγγίσουν αυτό το θέμα, μια ψυχολόγος έφτιαξε μια λίστα με τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν το σεξ. Η λίστα βασίζεται στις εμπειρίες όλων εκείνων που είχαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα στις συνεδρίες μαζί της.

Φοβούνται το τι θα ακούσουν. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα μάθουν πως ο σύντροφός τους δεν τους βρίσκει πια ελκυστικούς. Μπορεί επίσης να φοβούνται ότι ο σύντροφός τους κάνει σεξ με άλλους έξω από τη σχέση. Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι θα τους αντικαταστήσουν και θα τους εγκαταλείψουν. Με όλους αυτούς τους φόβους, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί κανείς δεν κάνει ερωτήσεις

Γίνονται συνεργάτες. Η σχέση μπορεί να έχει μετατραπεί σε συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας οι σύντροφοι δουλεύουν μαζί για να διατηρήσουν έναν τρόπο ζωής που και οι δύο θέλουν ή χρειάζονται. Ο έρωτας και η σεξουαλικότητα μπορεί να έχουν εγκαταλείψει αυτή τη συμφωνία καιρό πριν. Το ζευγάρι μπορεί να συζητάει για τα χρήματα, αλλά όχι για το σεξ.

Εξάντληση. Όλοι γνωρίζετε αυτόν τον λόγο και το πώς επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία. Ανάμεσα στη δουλειά και τη φροντίδα των παιδιών, ή ακόμα και των ηλικιωμένων γονιών, το σεξ αποκτά μια θέση χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων. Μπορεί να είναι δύσκολο ακόμα και να σκεφτείς το σεξ, αν δεν σου απομένει καθόλου ενέργεια.

Δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους. Με τα χρόνια, το σώμα αλλάζει. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα ηλικίας, έλλειψης άσκησης, θεμάτων υγείας ή γενικά τρόπου ζωής. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, κάποιος που νιώθει άσχημα για το σώμα του συνήθως δυσκολεύεται να μείνει γυμνός μπροστά σε ένα σύντροφο που τον έχει δει σε καλύτερη φόρμα.

Δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, αλλά πιο συχνά ακούγεται από γυναίκες που μεγαλώνουν και προβληματίζονται για θέματα ξηρότητας και πόνου κατά το σεξ. Πολλές διστάζουν να το συζητήσουν με τον γυναικολόγο τους, λόγω αμηχανίας ή ντροπής.

Βαρεμάρα. Πολύ απλά, η έλλειψη του καινούριου και η ίδια σεξουαλική ρουτίνα μπορεί να μην είναι πια ελκυστικά.

Έλλειψη εμπιστοσύνης έπειτα από απιστία. Μπορεί να έχετε συμφιλιωθεί με τον σύντροφό σας μετά την απιστία. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη ακόμα αποτελεί ένα ζήτημα που στέκεται ανάμεσά σας. Ποιος θέλει να νιώσει ευάλωτος με κάποιον που δεν εμπιστεύεται;

Κακή υγιεινή. Ο σύντροφός σας μπορεί να σταμάτησε να προσέχει την προσωπική του υγιεινή πριν έρθει στο κρεβάτι. Αυτό είναι συγχρόνως απωθητικό και ευαίσθητο θέμα.

Θυμός. Αυτό μιλάει από μόνο του. Κάποιος που νιώθει θυμωμένος με τον σύντροφό του είναι απίθανο να επιθυμεί σωματική οικειότητα. Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να επιλύουν τα θέματα θυμού, αλλιώς αυτά θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της κοινής ζωής τους. Η σεξουαλική ζωή είναι πιθανό να επηρεαστεί πολύ άσχημα.

Αντικρουόμενα στιλ ανατροφής των παιδιών. Ο ένας σύντροφος είναι αυστηρός και ο άλλος πιο ανεκτικός. Αν διαφωνούν συνεχώς για το πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά, είναι απίθανο να θέλουν να ενδώσουν στη δραστηριότητα που τα δημιούργησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι κρύβεται πίσω από την πτώση στην σεξουαλική σας επιθυμία

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Οι λόγοι αποχής του συντρόφου από τις ερωτικές επαφές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι οργασμοί κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Εικόνα σώματος σεξ: Με τη σταδιακή μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που οδηγεί στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες βιώνουν επίσης σωματικές, ψυχοκοινωνικές ή σεξουαλικές αλλαγές.

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Σεξ: Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, η τρίτη ηλικία μπορεί να είναι μια συναρπαστική εποχή για να εξερευνήσετε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητας σας.

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.