Σεξουαλική Υγεία

Απιστία: Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τύποι απιστίας;

Απιστία: Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τύποι απιστίας;

Απιστία: Η εξαπάτηση ή η απιστία δεν ορίζεται με σαφήνεια καθώς μπορεί να περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Ξεπερνά το να εμπλακείτε σεξουαλικά με ένα άτομο που δεν είναι ο σύντροφός σας και μπορεί να περιλαμβάνει τη βαθιά σχέση με ένα άλλο άτομο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι απιστίας και είναι εύκολο να υποκύψετε σε έναν αν δεν ξέρετε τη διαφορά. Εδώ είναι οι κοινές μορφές απάτης σε μια σχέση. Πόσο δύσκολο είναι να μην χάσετε τον έλεγχο;

6 μορφές απιστίας

1. Σεξουαλική απάτη. Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους εξαπάτησης σε μια σχέση. Αυτό συνεπάγεται σεξουαλική οικειότητα με κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός σας. Είναι απιστία στον σύντροφό σας και παραβιάζει τη σεξουαλική αποκλειστικότητα ενός ζευγαριού. Το να είσαι σεξουαλικά οικείος με ένα άτομο και όχι με τον σύντροφό σου είναι το πιο προφανές σημάδι απάτης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε χωρισμό. Ένα προφανές σημάδι ότι ο σύντροφός σας σας απατά είναι αν η σεξουαλική σας ζωή έχει πάρει την κάτω βόλτα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τους ενδιαφέρει η σωματική επαφή μαζί σας.

2. Διαδικτυακές σχέσεις. Μια διαδικτυακή σχέση είναι μια από τις μορφές εξαπάτησης. Είναι μια σχέση με οικείο και σεξουαλικό τόνο που ευδοκιμεί στο διαδίκτυο μέσω μηνυμάτων, κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Τα μέρη μπορεί να μην γνωρίζουν καν τον εαυτό τους εκτός από τις βασικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το επάγγελμα και η φυσική εμφάνιση από τις κοινοποιημένες φωτογραφίες. Τα μέρη που εμπλέκονται σε μια διαδικτυακή υπόθεση μπορεί να μην συναντηθούν ποτέ, αλλά η σύνδεσή τους μπορεί να επηρεάσει τη σχέση τους. Μια διαδικτυακή σχέση μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ζήλιας και θυμού σε έναν σύντροφο.

3. Οικονομική απιστία. Αυτή η εξαπάτηση συμβαίνει όταν ένας σύντροφος δεν ξεκαθαρίζει τις δαπάνες ή τις αποταμιεύσεις του. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υπερβαίνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό για να αγοράσουν κάτι για τον μυστικό εραστή τους και, ως εκ τούτου, θα κρύψουν την οικονομική τους κατάσταση από τον σύντροφό τους. Ένας άλλος λόγος για να λένε ψέματα για τα οικονομικά τους μπορεί να περιλαμβάνει ένα πρόβλημα με τον τζόγο, προβλήματα κατάχρησης ουσιών και ακόμη και καταναγκαστικές αγορές. Η οικονομική απιστία συνεπάγεται επίσης να κρατάτε μυστικά από τον σύντροφό σας και να σπάζετε την εμπιστοσύνη του προς εσάς. 

4. Συναισθηματική απιστία. Αυτό περιλαμβάνει το να δεσμεύεστε συναισθηματικά με κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφό σας. Αυτός ο τύπος απιστίας συγχωρείται εύκολα επειδή δεν περιλαμβάνει σωματική οικειότητα, αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψει μια σχέση. Όταν ασχολείστε συναισθηματικά με κάποιον, αυτό το άτομο παίρνει το ρόλο του έμπιστού σας, αφήνοντας τον σύντροφό σας στο πίσω κάθισμα της σχέσης. Τα παραδείγματα συναισθηματικής απάτης περιλαμβάνουν πάντα το να εμπιστεύεσαι κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφό σου. Αυτό, φυσικά, ισοδυναμεί με εξαπάτηση και μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να αισθάνεται αποκλεισμένος στη σχέση.

5. Φαντασία για κάποιον άλλο. Είναι φυσιολογικό να φαντασιώνεστε περιστασιακά και για λίγο ένα άτομο που βρίσκετε ελκυστικό. Αλλά το να αφήνετε το μυαλό σας να περιπλανάται και να ονειρεύεται πράξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε δράση μπορεί να θεωρηθεί απιστία. Το να ξοδεύετε ώρες ονειροπολώντας κάποιον που βρίσκετε ελκυστικό θα σας ωθήσει να ενεργήσετε σύμφωνα με αυτό. Επίσης, η φαντασίωση θα οδηγήσει σε ανέντιμες και ανήθικες πράξεις ή μπορεί να πάρει το μυαλό σας από τη σχέση σας. Φαντασιώνεστε για κάτι που δεν είναι πραγματικό και συγκρίνετε την πραγματικότητα με ένα όνειρο. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη σχέση σας. Για παράδειγμα, αν η φαντασίωση του γιατρού σας θα σας οδηγήσει σε πολλαπλά ταξίδια στο νοσοκομείο και λέγοντας ψέματα για την τοποθεσία σας στον σύζυγό σας, απατάτε.

6. Σωματική σχέση χωρίς σεξ. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: “Το φιλί αποτελεί απιστία όταν είσαι σε σχέση;” Απλώς το να φιλήσεις κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός σου μπορεί να θεωρηθεί ως απάτη. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τις συνέπειες της πράξης σας λέγοντας: “Μόνο φιληθήκαμε, δεν κάναμε σεξ”. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως το προκαταρκτικό παιχνίδι ή το φιλί με κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφό σας μπορεί να θεωρηθεί ως απάτη. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε σχέση με το σεξ δεν το κάνει λιγότερο βλαβερό για τον σύντροφό σας. Εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το ποιες ενέργειες μπορούν να θεωρηθούν ως απάτη, είναι καλύτερο να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας. Οι σχέσεις ποικίλλουν και είναι καλύτερο εσείς και ο σύντροφός σας να βάλετε όλα τα χαρτιά στο τραπέζι και να καθορίσετε ποιες ενέργειες θα θεωρηθούν απάτη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips για να ξεπεράσετε γρήγορα τον πρώην σας

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

Για ποιους λόγους αλλάζει η διάθεσή μας;

Γιατί χαλάνε οι σχέσεις των ζευγαριών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.