Σεξουαλική Υγεία

Αίμα μετά την επαφή: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες

Αίμα μετά την επαφή: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες

Αίμα μετά την επαφή: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες. Πολλές γυναίκες βιώνουν κολπική αιμορραγία μετά το σεξ. Στην πραγματικότητα, έως και το 63%. 

Συνήθως σε μετ-εμμηνοπαυσιακές καταστάσεις οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κολπική ξηρότητα και κολπική αιμορραγία ή μπορεί να εμφανίσουν κηλίδες αίματος κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό συμβαίνει γιατί αντιμετωπίζουν  κολπική ξηρότητα. Η αιμορραγία μετά το σεξ είναι ιατρικά γνωστή ως αιμορραγία μετά την κορύφωση. Εμφανίζεται σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε νεότερους ανθρώπους που δεν έχουν φτάσει στην εμμηνόπαυση, η αιμορραγία είναι συνήθως στον τράχηλο.

Είναι μια παρενέργεια ελέγχου. Ένα από τα κύρια προνόμια του ορμονικού ελέγχου των γεννήσεων είναι η ικανότητά του να ρυθμίζει τον κύκλο σας. Αλλά «οποιοσδήποτε τύπος ορμονικού αντισυλληπτικού μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες μετά τη σεξουαλική επαφή», λέει ο Δρ Mahnert. Συνήθως, θα το παρατηρούσατε όταν ξεκινάτε ένα νέο χάπι, για παράδειγμα. μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να προσαρμοστεί το σώμα σας σε αυτό. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν πολλά διασκεδαστικά συμπτώματα και η αιμορραγία μετά το σεξ είναι σίγουρα ένα από αυτά – ειδικά εάν η λοίμωξη οδηγεί σε φλεγμονή του τραχήλου, που ονομάζεται τραχηλίτιδα.

Ενδομητρικός πολύποδας
Αυτό ακούγεται πιο τρομακτικό από ό, τι είναι. Οι πολύποδες είναι σαν δακρυγόνες σταγόνες ιστού που σχηματίζονται στην αναπαραγωγική οδό στον τράχηλο ή μέσα στη μήτρα.  Είναι καλοήθης και μπορεί να κυμαίνονται σε μέγεθος από μερικά χιλιοστά έως μερικά εκατοστά. Οι πολύποδες μπορούν να κρεμαστούν από τον τράχηλο στον κόλπο, όπου μπορεί να αγγίξουν ή να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η κολπική ξηρότητα έχει προκαλέσει σχίσιμο. Εάν δεν είστε αρκετά υγροί κατά τη διάρκεια του σεξ, υπάρχει πιθανότητα να αιμορραγείτε – όλη αυτή η τριβή από τη διείσδυση μπορεί να σκίσει τους ευαίσθητους κολπικούς ιστούς, λέει ο Δρ Gersh. (Φυσικά, αυτό θα ήταν προφανώς μια οδυνηρή εμπειρία.) «Ο γιατρός σας μπορεί να σας μιλήσει για επιλογές που περιλαμβάνουν λιπαντικά, ενυδατικά και κολπικά οιστρογόνα», λέει ο Δρ. Mahnert, ανάλογα με την αιτία της ξηρότητας. Βακτηριακή κολπίτιδα ή μυκητιασική λοίμωξη. Αυτές οι δύο λοιμώξεις είναι τόσο συχνές. εκτιμάται ότι τρεις στις τέσσερις γυναίκες θα βιώσουν τουλάχιστον μία στη ζωή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί κοιμάται μετά το σεξ κατευθείαν

Τείνει το swingers να γίνει μόδα ή είναι ήδη

Ο έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού

Διαφορές στη σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.

Μπορεί η πίεση το στομάχι μιας γυναίκας να διεγείρει το G-spot

Σεξ οργασμός: «Η άσκηση πίεσης στο κάτω μέρος του στομάχου μπορεί να οδηγήσει σε διέγερση του σημείου G» λόγω του στενά συνδεδεμένου «συνδετικού ιστού που διατρέχει την περιοχή της κοιλιάς και της λεκάνης, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου και της κλειτορίδας». «Όταν γίνεται μασάζ σε μια περιοχή [συνδετικού ιστού], μπορεί να διεγείρει άλλους μύες και όργανα που συνδέονται με αυτήν. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο το μασάζ σε αυτήν την περιοχή διεγείρει το σημείο G και την κλειτορίδα έμμεσα».

Γιατί το σεξ θεωρείται taboo ακόμη και σήμερα;

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: "Το σεξ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν μωρά, αλλά είναι επίσης ο τρόπος που δείχνουν αγάπη και στοργή και βιώνουν ευχαρίστηση".