Pin It

Η αγάπη είναι πεδίο μάχης: περιλαμβάνει χτυπήματα στο κεφάλι, σπασμένα κόκαλα και καμιά φορά κάταγμα πέους! Οι ειδικοί της σεξουαλικής υγείας λένε πως, αν και οι τραυματισμοί που σχετίζονται με το σεξ δεν χρειάζονται ιατρική επίσκεψη, τα χτυπήματα πάνω στο πάθος είναι αρκετά συνηθισμένα, αλλά σπάνια συζητιούνται.

Μια γυναίκα, 26 ετών διηγείται τι της συνέβη όταν ήταν στο πανεπιστήμιο: «Έκανα ένα "αεροπλανικό" κι έσκασα με το κεφάλι. Ο φίλος μου έπαθε χειρότερα κι "έσπασε" το πέος του. Δεν πήγαμε στο γιατρό, όμως αργότερα διάβασα πως τα κατάγματα πέους μπορεί να είναι πολύ σοβαρά» λέει, ενώ πλέον αναρωτιέται για το αν θα έπρεπε να είχαν πάει τότε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα σε 1.000 ενήλικες, αν και είναι κάπως άβολο να το αναφέρει κανείς στον γιατρό, οι σεξουαλικοί τραυματισμοί είναι αρκετά συνηθισμένοι στα επείγοντα.

Η έρευνα αποκάλυψε πως το 1/3 των Βρετανών ανέφεραν πως είχαν κάποιο τραυματισμό που συνδεόταν με το σεξ. Το 5% παραδέχθηκε πως χρειάστηκε να μείνει σπίτι και να μην πάει στη δουλειά μέχρι να ξεπεράσει κάποια γκάφα που έγινε στην κρεβατοκάμαρα.

Συχνότερα, αυτές οι «ατυχίες» έχουν συμβεί ενώ έκαναν σεξ σε μη συμβατικές τοποθεσίες, όπως σκάλες, τραπέζια κουζίνας, ντουλάπες ή ενώ δοκίμαζαν κάποια νέα στάση. Ρωτήσαμε τους ειδικούς και τους γιατρούς στα επείγοντα να μας πουν ποιους τραυματισμούς θεωρούσαν συχνότερους και πώς να προστατευθούμε απ’ αυτούς, και καταλήξαμε στα παρακάτω:

Καθημερινά ερωτικά ατυχήματα

Όλοι οι σεξουαλικοί τραυματισμοί δεν έχουν να κάνουν με τα ακροβατικά που έκανε η Κομανέτσι! Συχνότερα, ένα μυϊκό τράβηγμα ή ένα στραβοπάτημα είναι αρκετά για να σας χαλάσουν τη διάθεση. Στη βρετανική έρευνα, ο πιο συχνός τραυματισμός στο σεξ ήταν μυϊκό τράβηγμα, με πόνους στην πλάτη, κάψιμο από το χαλί και στραβολαίμιασμα.

Και ίσως, προς έκπληξη όλων, τα πιο επικίνδυνα σημεία για σεξ ήταν επίσης τα πιο συνηθισμένα: ο καναπές, η καρέκλα ή το ντους. Βέβαια, δεν ξέρουμε πόσο κοινοί είναι αυτοί οι τραυματισμοί, κυρίως επειδή οι άνθρωποι δεν παραδέχονται πως έτσι τραυματίστηκαν, αφού οι ασθενείς λένε πως γλίστρησαν στο μπάνιο -ειδικά αν είναι κάτι που ντρέπονται γι’ αυτό. Το πιο συνηθισμένο που συμβαίνει είναι μικρές αμυχές και εκδορές στον κόλπο, που μπορούν να συμβούν όταν το σεξ είναι πολύ δυνατό και δεν υπάρχει πολύ λίπανση.

Οι γυναίκες νιώθουν πόνο μόνο μετά το σεξ, γιατί η διέγερση αυξάνει την ανοχή στον πόνο, όμως, αν οι αμυχές είναι μεγάλες και η αιμορραγία δεν σταματά από μόνη της, η γυναίκα πρέπει να ζητήσει ιατρική φροντίδα για να αποφύγει τη μόλυνση. Ο ερεθισμός ή τα σκισίματα από το δυνατό σεξ μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τη χρήση λιπαντικού. Αν θέλετε βέβαια να κάνετε δυνατό σεξ, θα είναι… δυνατό.

Όταν το ερωτικό παιχνίδι στραβώνει

Όσοι εργάζονται στα επείγοντα βλέπουν τις πιο σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικού τραυματισμού, και δεν είναι ασύνηθες παράπονο…Τα κατάγματα πέους είναι μια από τις διαβόητες «καταστροφές» εν ώρα συνουσίας και μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη, αν ο παθών δεν επισκεφτεί άμεσα τον γιατρό. Τα κατάγματα του πέους δεν είναι πραγματικά κατάγματα, αλλά περισσότερο σκίσιμο του ιστού του πέους.

Συμβαίνουν όταν το διεγερμένο πέος λυγιστεί με δύναμη και τότε μπορεί να ακουστεί κι ένας χαρακτηριστικός ήχος.

Ούτε οι γυναίκες γλιτώνουν την «οργή» μιας ρομαντικής βραδιάς που πήγε στραβά. Μια γυναίκα πήγε κάποτε στο νοσοκομείο αφού ο σύντροφός της της έκανε στοματικό σεξ αμέσως μετά από ένα καυτερό φαγητό και είχε ελαφριά εγκαύματα από την καυτερή σάλτσα… Επίσης, τα χαμένα προφυλακτικά είναι το πιο συνηθισμένο βασανιστήριο στις γυναίκες, αν και πολύ εύκολα ξεπερνιέται.

Ένα νέο είδος ασφαλούς σεξ

Αυτοί οι ερωτικοί κίνδυνοι δίνουν νέα έννοια στην επιθυμία για «ασφαλές σεξ» ενώ τα περισσότερα μέτρα αποτελούν κοινή λογική λένε οι ειδικοί.

Αν κάτι σας ενοχλεί το σταματάτε. Επειδή κάτι θεωρητικά είναι «ωραίο» (για κάποιους άλλους), δεν σημαίνει απαραιτήτως πως είναι και για εσάς. Επίσης, καλό είναι να μη ζορίζεστε πέρα από το δικό σας όριο ευλυγισίας ή καρδιαγγειακής υγείας, λένε.

Όλοι συμφωνούν με τα παραπάνω και τονίζουν πως οι διατάσεις είναι μια καλή ιδέα, ειδικά αν είστε επιρρεπείς στους τραυματισμούς, και καλό θα είναι να απομακρύνετε τα μυτερά αντικείμενα και τα αναμμένα κεριά.

Επίσης «μην έχετε κατοικίδια στο δωμάτιο» σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο θέμα. Συνήθως τα ζωάκια αν δεν είναι εκπαιδευμένα, πηδάνε πάνω στο κρεβάτι και μπορεί έχοντας την πρόθεση να παίξουν, να γρατσουνίσουν ή να δαγκώσουν τους ιδιοκτήτες τους όταν τους βλέπουν να είναι ζωηροί…

Ιδανικά, με λίγη κοινή λογική και κάποια προθέρμανση, το ρομαντικό σας βράδυ θα μείνει μεταξύ σας, χωρίς ιατρική συμβολή.

Pin It