Νέα Υγείας

Η πιο βελούδινη σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου

Η πιο βελούδινη σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου

Πάμε να δούμε μαζί όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να μην ξεχνάτε κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε την τέλεια σκορδαλιά.

Σκορδαλιά με πατάτα

Οι πατάτες για τη σκορδαλιά

–Διαλέγουμε πάντα φρέσκες πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό να τις καλύπτει. Το ζεστό νερό στην ωμή πατάτα προκαλεί σκασίματα στη φλούδα, με αποτέλεσμα να ρουφάνε πολύ νερό.

–Αφού βράσουν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε αμέσως από το νερό και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζουμε.

–Τις πολτοποιούμε, ιδανικά, στο μύλο των λαχανικών ή με γουδί. Οι μεταλλικές λάμες στον κόφτη του μίξερ θα αλέσουν τις πατάτες, αλλά θα δώσουν μια τσιχλωτή υφή.

–Σκορδαλιά επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε με ψωμί, καρύδια, αμύγδαλα, μελιτζάνα, αβοκάντο και παντζάρι, που παίρνει ροζ χρώμα.

–Για να δώσετε έξτρα γεύση στη σκορδαλιά σας, βράστε λίγο μπακαλιάρο με τα κόκκαλα του φιλέτου σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό. Εκεί μέσα, στο ζωμό, βράστε τις πατάτες. Αποκτούν τέλεια γεύση και η σκορδαλιά σας πηγαίνει σε άλλη γευστική διάσταση.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε την έντονη γεύση του σκόρδου στη σκορδαλιά, τότε ακολουθούμε τις παρακάτω διαδικασίες βήμα βήμα.

1) Καθαρίζουμε και αφαιρούμε το φύτρο από τις σκελίδες.

Τις πολτοποιούμε σε ελαιόλαδο.

Αφήνουμε να κατασταλάξει και χρησιμοποιούμε μόνο το ελαιόλαδο σκόρδου.

2) Ψήνουμε τα σκόρδα ολόκληρα με τη φλούδα τους σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σκόρδα με αυτόν τον τρόπο γλυκαίνουν, κρατώντας όλο το άρωμα τους. Μετά, πιέζουμε μια-μια τις σκελίδες και παίρνουμε τον πουρέ σκόρδου- σε μορφή κρέμας πλέον.

3) Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Τα καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, όχι πάνω από 80°C, μέχρι να μαλακώσουν. Χρησιμοποιούμε τα ψητά σκόρδα και το ελαιόλαδό τους για την παρασκευή μιας γλυκιάς σκορδαλιάς, με όλο το άρωμα σκόρδου χωρίς την κάψα του.

4) Βράζουμε τις καθαρισμένες σκελίδες σε ένα κατσαρολάκι με γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αλέθουμε και τις προσθέτουμε στη σκορδαλιά.

Το αυγό στη σκορδαλιά

Είναι προαιρετικό, αλλά μεταμορφώνει τελείως τη σκορδαλιά σε υφή και γεύση. Η υφή της γίνεται βελούδινη και η γεύση της μοναδική. Επίσης με την προσθήκη του αυγού, γίνεται σαν μους και κατάλευκη. Το αυγό θα ψηθεί από τη θερμοκρασία της καυτής πατάτας, όσο θα αναδεύεται με τα καυτά υλικά στο μίξερ.

*Μπορεί να γίνει και χωρίς αυγό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

κορωνοϊός κρούσματα : Πτώση αναμένεται τον Ιούλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη