ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ρήξη στροφικού πετάλου ώμου: Ανεπάρκειες οιστρογόνων & τεστοστερόνης αυξάνουν τον κίνδυνο

Ρήξη στροφικού πετάλου ώμου: Ανεπάρκειες οιστρογόνων & τεστοστερόνης αυξάνουν τον κίνδυνο

Ρήξη στροφικού πετάλου ώμου: Χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης μπορεί να συνδέονται με ρήξεις του στροφικού πετάλου του ώμου σε άνδρες και γυναίκες, προτείνει μια νέα μελέτη.

Μεταξύ των γυναικών με χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες ρήξης του στροφικού πετάλου του ώμου ήταν 48% υψηλότερες, σε σύγκριση με τις γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα οιστρογόνων. Μεταξύ των ανδρών, οι πιθανότητες ρήξης του στροφικού πετάλου ήταν 89% υψηλότερες μεταξύ εκείνων με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. “Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι όταν έχεις χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης, αυτό οδηγεί σε οστεοπόρωση ή αδύναμα οστά”, είπε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Πίτερ Τσάλμερς, ορθοπεδικός χειρουργός και κλινικός εκπαιδευτής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα στο Salt Lake City.

Ο Chalmers σημείωσε ότι επειδή αυτή είναι μια μελέτη παρατήρησης, δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων προκαλούν ρήξεις του στροφικού πετάλου του ώμου, παρά μόνο ότι αυτά τα δύο σχετίζονται. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρχουν βιολογικές εξηγήσεις.

Επιπλέον, οι ανεπάρκειες των ορμονών του φύλου όχι μόνο μπορούν να οδηγήσουν σε ρήξεις του στροφικού πετάλου, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσουν την επούλωση, πρότειναν οι συγγραφείς της μελέτης. Επειδή τόσο τα ελλιπή επίπεδα τεστοστερόνης όσο και τα επίπεδα οιστρογόνων μπορούν να αντιμετωπιστούν, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να είναι τροποποιήσιμος. «Αλλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να το προτείνουμε ακόμη», είπε ο Τσάλμερς.

Για τη μελέτη, ο Chalmers και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν μια βάση δεδομένων ασφάλισης υγείας για να συλλέξουν δεδομένα για σχεδόν 230.000 άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 54 ετών, που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να επιδιορθώσουν τη ρήξη του στροφικού πετάλου του ώμου από το 2008 έως το 2017. Ταίριαξαν αυτούς τους ασθενείς με άτομα που δεν έκαναν χειρουργείο. Μεταξύ εκείνων που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, το 27% των γυναικών είχαν έλλειψη οιστρογόνων και το 7% των ανδρών είχαν έλλειψη τεστοστερόνης, σε σύγκριση με το 20% των γυναικών και το 4% των ανδρών που δεν υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές ανέλυσαν τη βάση δεδομένων Veterans Administration Genealogy. Διαπίστωσαν ότι η επιδιόρθωση του στροφικού πετάλου ήταν περίπου τρεις φορές πιο πιθανή για τις γυναίκες με ανεπάρκεια οιστρογόνων και για τους άνδρες με ανεπάρκεια τεστοστερόνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσκρουση ώμου : Αίτια και αντιμετώπιση

Διαδερμική μέθοδος : Η Λύση στην ρήξη τενόντων

H λύση στη µερική ρήξη τενόντων ώμου

Μη χειρουργική αντιμετώπιση του πόνου στους ώμους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν