ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση. Η πρόγνωση ή η προοπτική ενός ατόμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η εξέλιξη της νόσου, τυχόν επιπλοκές και παράγοντες του τρόπου ζωής.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα , είναι μια κοινή μορφή αρθρίτιδας που προσβάλλει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε κανέναν, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες από τους άνδρες και είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε άτομα ηλικίας 60-69 ετών.

Η RA είναι μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει κατά λάθος υγιή ιστό στις αρθρώσεις. Προκαλεί φλεγμονή , πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Οι άνθρωποι βιώνουν συνήθως τα συμπτώματα της ΡΑ σε πολλαπλές αρθρώσεις και η κατάσταση επηρεάζει συνήθως και τις δύο πλευρές του σώματος συμμετρικά.

Πως διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

 • Η θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη βλάβης στις αρθρώσεις.
 • Η συνεχής πρόοδος στη θεραπεία RA σημαίνει ότι οι προοπτικές για άτομα με RA είναι καλύτερες από ποτέ. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μια υγιή, ενεργή ζωή με RA.
 • Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο ακριβής αντίκτυπος που θα έχει η ΡΑ στο προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου επειδή η πορεία της νόσου διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ανθρώπων.
 • Η RA μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά περίπου 10 έως 15 χρόνια . Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με τα συμπτώματά τους μετά την ηλικία των 80 ή ακόμη και 90 ετών.
 • Με την κατάλληλη θεραπεία, πολλά άτομα με RA παρουσιάζουν μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα για πολλά χρόνια και θέτει λίγους περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματοειδή αθρίτιδα

 • επιδείνωση του πόνου στις αρθρώσεις και πρήξιμο
 • πιο επίμονα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των εξάρσεων
 • μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις
 • φλεγμονή εξαπλώνεται σε νέες αρθρώσεις
 • ένα όλο και πιο περιορισμένο εύρος κίνησης στις προσβεβλημένες αρθρώσεις
 • μειωμένη κινητικότητα
 • θεραπεία με λιγότερο αποτέλεσμα από ό, τι αρχικά ανεξαρτήτως τον αριθμό των θεραπειών.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την ρευματοειδή αθρίτιδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

κορωνοϊός πανδημία : Πως επηρέασε την υγεία του στόματος

Υγιεινή διατροφή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Ταμείο ανεργίας : Δείτε αν το δικαιούστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανθρώπινο αντίσωμα που εξουδετερώνει το τοξικό δηλητήριο φιδιών

Δηλητήριο φίδια: Σε περιοχές όπως η Ινδία και η υποσαχάρια Αφρική, τα δαγκώματα φιδιών είναι πολύ συνηθισμένα και λόγω της έλλειψης αντιδότου, μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα σε πολύ αγροτικά χωριά και περιοχές όπου η επείγουσα ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολη.