ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση. Η πρόγνωση ή η προοπτική ενός ατόμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η εξέλιξη της νόσου, τυχόν επιπλοκές και παράγοντες του τρόπου ζωής.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα , είναι μια κοινή μορφή αρθρίτιδας που προσβάλλει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε κανέναν, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες από τους άνδρες και είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε άτομα ηλικίας 60-69 ετών.

Η RA είναι μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει κατά λάθος υγιή ιστό στις αρθρώσεις. Προκαλεί φλεγμονή , πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Οι άνθρωποι βιώνουν συνήθως τα συμπτώματα της ΡΑ σε πολλαπλές αρθρώσεις και η κατάσταση επηρεάζει συνήθως και τις δύο πλευρές του σώματος συμμετρικά.

Πως διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

 • Η θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη βλάβης στις αρθρώσεις.
 • Η συνεχής πρόοδος στη θεραπεία RA σημαίνει ότι οι προοπτικές για άτομα με RA είναι καλύτερες από ποτέ. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μια υγιή, ενεργή ζωή με RA.
 • Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο ακριβής αντίκτυπος που θα έχει η ΡΑ στο προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου επειδή η πορεία της νόσου διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ανθρώπων.
 • Η RA μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά περίπου 10 έως 15 χρόνια . Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με τα συμπτώματά τους μετά την ηλικία των 80 ή ακόμη και 90 ετών.
 • Με την κατάλληλη θεραπεία, πολλά άτομα με RA παρουσιάζουν μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα για πολλά χρόνια και θέτει λίγους περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματοειδή αθρίτιδα

 • επιδείνωση του πόνου στις αρθρώσεις και πρήξιμο
 • πιο επίμονα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των εξάρσεων
 • μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις
 • φλεγμονή εξαπλώνεται σε νέες αρθρώσεις
 • ένα όλο και πιο περιορισμένο εύρος κίνησης στις προσβεβλημένες αρθρώσεις
 • μειωμένη κινητικότητα
 • θεραπεία με λιγότερο αποτέλεσμα από ό, τι αρχικά ανεξαρτήτως τον αριθμό των θεραπειών.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την ρευματοειδή αθρίτιδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

κορωνοϊός πανδημία : Πως επηρέασε την υγεία του στόματος

Υγιεινή διατροφή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Ταμείο ανεργίας : Δείτε αν το δικαιούστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.