ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση. Η πρόγνωση ή η προοπτική ενός ατόμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η εξέλιξη της νόσου, τυχόν επιπλοκές και παράγοντες του τρόπου ζωής.

ADMAN

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα , είναι μια κοινή μορφή αρθρίτιδας που προσβάλλει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε κανέναν, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες από τους άνδρες και είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε άτομα ηλικίας 60-69 ετών.

Η RA είναι μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει κατά λάθος υγιή ιστό στις αρθρώσεις. Προκαλεί φλεγμονή , πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Οι άνθρωποι βιώνουν συνήθως τα συμπτώματα της ΡΑ σε πολλαπλές αρθρώσεις και η κατάσταση επηρεάζει συνήθως και τις δύο πλευρές του σώματος συμμετρικά.

Πως διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

 • Η θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη βλάβης στις αρθρώσεις.
 • Η συνεχής πρόοδος στη θεραπεία RA σημαίνει ότι οι προοπτικές για άτομα με RA είναι καλύτερες από ποτέ. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μια υγιή, ενεργή ζωή με RA.
 • Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο ακριβής αντίκτυπος που θα έχει η ΡΑ στο προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου επειδή η πορεία της νόσου διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ανθρώπων.
 • Η RA μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά περίπου 10 έως 15 χρόνια . Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με τα συμπτώματά τους μετά την ηλικία των 80 ή ακόμη και 90 ετών.
 • Με την κατάλληλη θεραπεία, πολλά άτομα με RA παρουσιάζουν μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα για πολλά χρόνια και θέτει λίγους περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματοειδή αθρίτιδα

 • επιδείνωση του πόνου στις αρθρώσεις και πρήξιμο
 • πιο επίμονα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των εξάρσεων
 • μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις
 • φλεγμονή εξαπλώνεται σε νέες αρθρώσεις
 • ένα όλο και πιο περιορισμένο εύρος κίνησης στις προσβεβλημένες αρθρώσεις
 • μειωμένη κινητικότητα
 • θεραπεία με λιγότερο αποτέλεσμα από ό, τι αρχικά ανεξαρτήτως τον αριθμό των θεραπειών.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την ρευματοειδή αθρίτιδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

κορωνοϊός πανδημία : Πως επηρέασε την υγεία του στόματος

Υγιεινή διατροφή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Ταμείο ανεργίας : Δείτε αν το δικαιούστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι οφέλη παρέχουν τα μούρα στον εγκέφαλο;

Μούρα: Η κατανάλωση περισσότερων μούρων και η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διανοητικής πτώσης καθώς γερνάτε, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ποιοι είναι οι τύποι διαθλαστικής χειρουργικής ματιών;

Όραση: Τα διαθλαστικά σφάλματα είναι προβλήματα όρασης που προκαλούνται κυρίως από έναν κερατοειδή χιτώνα που δεν έχει τέλειο σχήμα ή ένα μάτι που είναι μακρύτερο ή κοντύτερο από το κανονικό. Ο κερατοειδής είναι το διαυγές μέρος στο μπροστινό μέρος του ματιού.

4 Στάσεις για να ικανοποιήστε και οι δύο

Σεξουαλική ζωή: Εδώ είναι μια ποικιλία από σεξουαλικές στάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για να περάσετε περισσότερο και πιο ευχάριστο χρόνο στο κρεβάτι.

Πώς επηρεάζει η υπέρταση την καρδιά;

Αρτηριακή πίεση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες σας καθιστώντας τις λιγότερο ελαστικές, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά σας και οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις.

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Πώς η νηστεία αλλάζει τις γυναικείες ορμόνες αναπαραγωγής;

Διατροφή: Υπήρξε έρευνα σχετικά με το πώς η κατανάλωση φαγητού μόνο για λίγες ώρες της ημέρας και στη συνέχεια μόνο η κατανάλωση νερού μπορεί να επηρεάσει τις γυναικείες αναπαραγωγικές ορμόνες.