Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη του τεντώματος , καθώς και πώς να ξεκινήσετε μια ρουτίνα τεντώματος.

Αυξάνει την ευελιξία σας

  • Το τακτικό τέντωμα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ευελιξία σας , κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία σας. Όχι μόνο η βελτιωμένη ευελιξία μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε καθημερινές δραστηριότητες με σχετική ευκολία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καθυστέρηση της μειωμένης κινητικότητας που μπορεί να προκύψει με τη γήρανση.

 Αυξάνει το εύρος κίνησής σας

  • Το να μπορείς να κινήσεις μια άρθρωση μέσω του πλήρους φάσματος κίνησης σου δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Το τέντωμα σε τακτική βάση μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε το εύρος κίνησής σας.
  • Ενας μελέτη διαπίστωσε ότι τόσο το στατικό όσο και το δυναμικό τέντωμα είναι αποτελεσματικά όταν πρόκειται για αυξανόμενο εύρος κίνησης, παρόλο που η ιδιοδεκτική νευρομυϊκή διευκόλυνση (PNF) – το τέντωμα τύπου , όπου τεντώνετε έναν μυ στο όριό του, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό για άμεσα κέρδη.

Βελτιώνει την απόδοσή σας σε σωματικές δραστηριότητες

  • Η εκτέλεση δυναμικών τεντωμάτων πριν από τις φυσικές δραστηριότητες έχει αποδειχθεί ότι βοηθά προετοιμάστε τους μυς σας για τη δραστηριότητα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής σας σε ένα αθλητικό γεγονός ή άσκηση.

Αυξάνει τη ροή του αίματος στους μυς σας

  • Εκτέλεση τεντωμάτων σε τακτική βάση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία σας. Η βελτιωμένη κυκλοφορία αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες σας, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον χρόνο ανάρρωσης και να μειώσει τον πόνο των μυών (επίσης γνωστό ως μυϊκός πόνος με καθυστέρηση έναρξης ή DOMS).

Ακολουθεί βίντεο για το Stretching