Ψυχική Υγεία

Σχέσεις celebrities: Πώς επηρεάζει ένας ενδεχόμενος χωρισμός το κοινό των fans και γιατί;

Σχέσεις celebrities: Πώς επηρεάζει ένας ενδεχόμενος χωρισμός το κοινό των fans και γιατί;

Σχέσεις celebrities: Για το ευρύ κοινό και όχι μόνο για τους fans, οι σχέσεις ανάμεσα σε stars αποτελούν κοινό σημείο ενδιαφέροντος διαχρονικά. Γιατί;

Πολλά διάσημα ζευγάρια έχουν ανακοινώσει τον χωρισμό τους όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσά τους η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου, αλλά και η Τζίτζι Χαντίντ με τον Ζέιν Μάλικ. Ορισμένοι χωρισμοί έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία, ενώ άλλοι είναι περισσότερο αναμενόμενοι. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το κοινό φαίνεται να στεναχωριέται εξίσου με τους εμπλεκόμενους σταρ. Αν και δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι fans παίρνουν τη μία ή την άλλη πλευρά σε ένα διαζύγιο ή δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το ότι το power couple δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς επηρεάζει η σχέση – ή μάλλον ο χωρισμός, ενός celebrity το κοινό του και για ποιον λόγο;

Πώς επηρεάζεται το κοινό από το status των αγαπημένων του celebrities;

Αυτού του είδους τα νέα δίνουν το μήνυμα ότι ο χωρισμός είναι μέρος της ζωής και ότι όλοι γύρω τους το κάνουν, οπότε είναι εντάξει να το περάσετε. Υπό την επίδραση των social media, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τις ζωές των διάσημων και του ευρύτερου κοινού. Οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν μια ζωή πιο παρόμοια με αυτούς. Επιπλέον, οι διασημότητες έχουν τεράστια επιρροή στα social media και ο τρόπος ζωής τους επηρεάζει τη νεότερη γενιά που τους ακολουθεί με ενθουσιασμό. Επιπλέον, ναι, ο χωρισμός των διασημοτήτων μπορεί σίγουρα να τους επηρεάσει, αλλά είναι επίσης μια αντανάκλαση της διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης των κοινωνικοπολιτιστικών συνθηκών.

Ο χωρισμός είναι συνηθισμένος σήμερα, ειδικά λόγω θεμάτων συντονισμού όπως οι συγκρούσεις του εγώ και τα οικονομικά ζητήματα. Αλλά ακόμη και οι διασημότητες είναι άνθρωποι και, όπως και άλλοι άνθρωποι, ζουν μια κανονική ζωή στα σπίτια τους. Ο τρόπος που χωρίζουν και το πώς εμφανίζονται στα social media επηρεάζει τους ανθρώπους. Η θυσία και η προσδοκία είναι δύο σημαντικοί πυλώνες της ζωής. Συμβιβάζονται με την επιρροή των ψηφιακών μέσων. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, άγχος και σύγχυση των σχέσεων.

Γιατί χωρίζουν τόσο συχνά οι stars;

Μην ξεχνάτε ότι οι σχέσεις στο Χόλιγουντ είναι προϊόν της κουλτούρας που βασίζεται σε διασημότητες. Επικρατεί η ιδέα ότι μπορούν πάντα να τα καταφέρουν καλύτερα. Υπάρχουν δυσκολίες στην εργασία παραγωγής ταινιών:

  • παρατεταμένος χρόνος σε τοποθεσίες εκτός από το σπίτι
  • εργασία σε κοντινή απόσταση ή και συμβίωση με μέλη της παραγωγής 24/7 για εβδομάδες και μήνες κάθε φορά
  • ακραία ομαδική εργασία που προκαλεί μια εικόνα ότι “κανείς δεν με καταλαβαίνει όπως οι άνθρωποι με τους οποίους είμαι αυτή τη στιγμή”

Αυτοί οι γάμοι των celebrities είναι μοναδικοί λόγω της φήμης, του τρόπου ζωής, των πειρασμών και του εγωισμού τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους καθιστούν πολύ εύκολο να παντρευτούν, αλλά και να χωρίσουν. Προχωρούν όταν δεν είναι πλέον καλό για την καριέρα τους, την κάλυψη των αναγκών τους ή διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Ο πειρασμός είναι παντού. Έχουν τριγύρω τους ανθρώπους που θέλουν να είναι μαζί τους, έχουν σχέση μαζί τους, που τους λατρεύουν και ενισχύουν τον εγωισμό τους—κάτι που ο σύζυγος δεν μπορεί ή δεν θέλει να παρέχει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Τίτλοι τέλους» για τη σχέση της Gigi Hadid και του Zayn Malik

Η ευτυχισμένη και πανέμορφη μαμά Gigi μας φωτογραφίζει την κόρη της

Δέσποινα Βανδή - Ντέμης Νικολαίδης : Γνωστοποιούν την λύση του γάμου τους

Δέσποινα Βανδή Ντέμης Νικολαΐδης : Τα χρονικά ενός μεγάλου έρωτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη υγείας του ψαρέματος;

Ψάρεμα υγεία: Το ψάρεμα έχει θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία, ενώ η νέα έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χόμπι πιο συχνά αποφέρουν μεγαλύτερα γνωστικά οφέλη.

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.

Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της ζωής σας

Προσωπική ανάπτυξη: Τοποθετώντας τον εαυτό μας στο επίκεντρο της ζωής μας, επιδιώκουμε την προσωπική ολοκλήρωση και μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.

Τρόποι για να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και ισορροπημένη ψυχική υγεία

Αυτογνωσία: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, να νοιάζεστε για τις συναισθηματικές σας ανάγκες και να διατηρείτε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).