Ψυχική Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: 7 Οφέλη της φιλίας και της δημιουργίας νέων φίλων

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: 7 Οφέλη της φιλίας και της δημιουργίας νέων φίλων

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: Μια μοναδική προοπτική του να έχουμε φίλους και να κάνουμε νέους φίλους είναι ότι μπορούν να είναι πιο κοντά μας από πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μας.

Από τότε που ήμασταν παιδιά, παίζοντας στην παιδική χαρά ή στο σχολείο, βλέπαμε τα οφέλη της φιλίας. Οι φίλοι έκαναν το διάλειμμα πιο ευχάριστο και μας έδωσαν συντροφικότητα, καθώς και ένα αίσθημα αδερφικότητας για να μοιραστούμε εμπειρίες. Μια μοναδική προοπτική του να έχουμε φίλους και να κάνουμε νέους φίλους είναι ότι μπορούν να είναι πιο κοντά μας από πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μας. Οι αληθινές φιλίες κάνουν τη ζωή σας πιο πλούσια και ολοκληρωμένη.

Όφελος #1. Η φιλία φέρνει περισσότερη χαρά στη ζωή σας

Το να έχετε φίλους ή να κάνετε νέους φίλους φέρνουν νέα χαρά και ενθουσιασμό στη ζωή σας. Είναι απίστευτο συναίσθημα να το χτυπάς με κάποιον νέο ή να έχεις κάποιον να απολαμβάνεις αξέχαστες στιγμές. Για παράδειγμα, η δουλειά σας απαιτεί να πάτε σε μια εβδομαδιαία εταιρική συνάντηση, ώρες μακριά από το σπίτι. Δεν γνωρίζετε πολλά από τα άτομα που θα δείτε σε αυτό το ταξίδι. Ωστόσο, αφού τακτοποιηθείτε στο ταξίδι σας και πάτε σε μια εταιρεία για συνάντηση και χαιρετισμό, συνδέεστε με συναδέλφους από όλη τη χώρα.

Όφελος #2. Η φιλία βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και τη συνολική σας αυτοπεποίθηση

Ένας καλός φίλος συχνά βλέπει το καλύτερο μέσα μας, ακόμα κι όταν δεν μπορούμε να το δούμε μέσα μας. Ένα από τα μεγάλα οφέλη της φιλίας είναι να έχετε μια στενή συντροφιά με κάποιον που βλέπει πόσο ταλαντούχοι, δυνατοί, προικισμένοι, έξυπνοι και σπουδαίοι είμαστε και μας το θυμίζει. Αυτοί οι σπουδαίοι φίλοι το φέρνουν στην προσοχή μας στις πιο σημαντικές στιγμές αδυναμίας μας. Αφού βιώσαμε στιγμές αποτυχίας και απογοήτευσης, οι αληθινοί μας φίλοι φέρνουν στο φως τις δυνάμεις μας, την προσωπική μας αξία και το μεγαλείο που βλέπουν μέσα μας. Φροντίζουν ότι σε στιγμές που μπορεί να πέσουμε προσωπικά, να μην μένουμε κάτω.

Όφελος #3. Οι φίλοι σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε την απώλεια και το τραύμα

Όταν προσπαθείτε να χειριστείτε τη ζωή μετά το θάνατο ενός αγαπημένου σας προσώπου ή όταν επιζήσετε από ένα τραυματικό συμβάν, είναι πολύ ωφέλιμο να έχετε έναν στοχαστικό, στοργικό, στοργικό και υπομονετικό φίλο. Σας δίνουν τη συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεστε για να τα καταφέρετε. Οι στενοί σας φίλοι ξέρουν τι να πουν και να κάνουν για να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη άνεση σε επώδυνες καταστάσεις. Επιπλέον, ο φίλος σας μπορεί επίσης να είναι κάποιος που καταλαβαίνει πώς να σας κάνει να ανοιχτείτε και να επικοινωνήσετε όταν οι άλλοι δεν μπορούν.

Όφελος #4. Νέοι φίλοι σας προκαλούν να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Οι νέες φιλίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Οι υπάρχοντες φίλοι μπορούν επίσης να το κάνουν αυτό, αλλά συχνά απέχουν από το να σας ωθήσουν πέρα από ένα επίπεδο στο οποίο πιστεύουν ότι δεν ήσασταν διατεθειμένοι να πάτε στο παρελθόν. Οι νέες φιλίες μπορούν να φέρουν νέες εμπειρίες. Καθώς μαθαίνετε τι απολαμβάνει ο φίλος σας και μαθαίνει για εσάς, μπορείτε και οι δύο να απογοητεύσετε τους φρουρούς σας και να αγκαλιάσετε τη νέα σχέση. Επιπλέον, το να έχετε μια ποικιλία φίλων είναι το κλειδί για να ζήσετε τη ζωή έξω από τη ζώνη άνεσής σας.

 

Όφελος #5. Νέοι φίλοι σημαίνουν ένα ολοκαίνουργιο ξεκίνημα

Το να κάνεις νέους φίλους είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη της φιλίας γιατί σου δίνει μια νέα αρχή. Σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις κάποιον που έχει σχέση με καθαρή πλάκα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν επίσης πραγματικές προσδοκίες πέρα από το να γνωριστούμε και να απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Οι νέοι φίλοι δεν γνωρίζουν την προηγούμενη ιστορία του άλλου. Εσείς και ο φίλος σας μπορείτε απλά να βάλετε τον καλύτερο εαυτό σας μπροστά και να δείτε τι θα συμβεί.

Όφελος #6. Οι νέοι φίλοι θα σας συστήσουν περισσότερους φίλους

Μόλις γνωρίσετε λίγο καλύτερα τον νέο σας φίλο, θα σας συστήσει άλλους που πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν από το να σας γνωρίσουν επίσης. Έτσι, πολλοί από εμάς όχι μόνο έχουμε βρει δια βίου δεσμούς μέσω των φίλων μας, αλλά έχουμε βρει και φίλους, φίλες, επαγγελματικούς δεσμούς και συντρόφους (συζύγους). Επιπλέον, ποιος είναι καλύτερος για να σας συνδέσει με άλλους από κάποιον που ξέρει τόσα πολλά για εσάς και εξακολουθεί να σας βλέπει ως εξαιρετικό άτομο;

Όφελος #7. Οι φίλοι προσφέρουν διαφορετικές απόψεις για τα πράγματα

Είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη της φιλίας να έχουμε κάποιον που σεβόμαστε να σχολιάζει τη ζωή μας – και να μας ενημερώνει ότι δεν βλέπουμε τα πράγματα από τη σωστή οπτική γωνία. Οι αληθινοί φίλοι μπορούν να μας μιλήσουν και να μας ενημερώσουν όταν αφήνουμε προκαταλήψεις, προκαταλήψεις, τραύματα του παρελθόντος, θυμό, αγανάκτηση και άλλα πράγματα να θολώνουν την κρίση μας. Αυτοί οι φίλοι θα μας ενημερώσουν όταν πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε μια φιλία που έφτασε στο τέλος της;

Πώς μπορείς να διατηρήσεις τη φιλία σου και τη σεξουαλική σου σχέση;

Πώς το φιλί ενισχύει την ψυχική και σωματική ευεξία

Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την διάλυση μιας φιλίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.

Τι δείχνουν τα όνειρα για την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Ενώ τα όνειρα μπορεί να μην παρέχουν άμεση διάγνωση καταστάσεων ψυχικής υγείας, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη συναισθηματική μας κατάσταση, την ψυχολογική ευημερία και τα άλυτα ζητήματα.