Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Κοινωνική ζωή: Γιατί η κοινωνική μας ζωή πρέπει να είναι πλούσια;

Κοινωνική ζωή: Γιατί η κοινωνική μας ζωή πρέπει να είναι πλούσια;

Κοινωνική ζωή: Το να έχεις φίλους και ανθρώπους στη ζωή σου σου δίνει μια πιο ολοκληρωμένη ζωή γιατί έχεις ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς εμπειρίες και να περάσεις καλά.

Θέλετε να μάθετε γιατί πρέπει να παραμείνετε κοινωνικά ενεργοί; Δεν έχει να κάνει πάντα με το ότι είσαι μόνος και χρειάζεσαι κάποιον στη ζωή σου, αλλά περισσότερο από αυτό. Η διατήρηση της κοινωνικής ζωής καλύπτει πολλές πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της υγείας σας. Όχι μόνο σας βοηθά να καταργήσετε τη μοναξιά από τη ζωή σας, αλλά σας βοηθά να απολαύσετε καλή υγεία.

5 Λόγοι για να γίνεται ακόμα πιο κοινωνικοί

1. Σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Τα πάντα στη ζωή περιλαμβάνουν την επικοινωνία με τους ανθρώπους, όσο καλύτερα είστε σε αυτό, τόσο περισσότερες πόρτες είναι ανοιχτές για εσάς. Θα έχετε περισσότερες προσφορές εργασίας, θα είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε ένα διαμέρισμα, θα πετύχετε τους στόχους της ζωής σας γενικά και θα μάθετε από άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό η κοινωνική νοημοσύνη είναι μια από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που πρέπει να έχεις. Συχνά βλέπετε το άλλο αποτέλεσμα από ανθρώπους που δεν έχουν τόσες πολλές ευκαιρίες και αυτό συνδέεται συχνά με τις δυσκολίες στις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και την έλλειψη οικοδόμησης συνδέσεων.

2. Σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής. Το να έχεις φίλους και ανθρώπους στη ζωή σου σου δίνει μια πιο ολοκληρωμένη ζωή γιατί έχεις ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς εμπειρίες και να περάσεις καλά. Αυτό θα σας δώσει επίσης περισσότερη ενέργεια και θα σας κάνει να νιώσετε ενθουσιασμένοι, αποδεκτοί, παρακινημένοι και σας δίνει την αίσθηση ότι έχετε έναν σκοπό. Εάν δεν έχετε κοινωνική ζωή, αλλά είστε πολύ συγκεντρωμένοι στην καριέρα σας, θα επιστρέψει σε εσάς σε χρόνια από τώρα και θα νιώθετε ότι έχετε χάσει πολλά σπουδαία πράγματα. Είναι πιθανό να έχετε μια εξαιρετική καριέρα και μια κοινωνική ζωή. Απλά πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για αυτό.

3.   Σας δίνει αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από εμπειρίες, οπότε αν έχετε μια υπέροχη κοινωνική ζωή όπου γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους και μοιράζεστε αστείες στιγμές με τους φίλους σας, αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή σας. Αυτό στη συνέχεια θα έχει αντίκτυπο και σε άλλους τομείς της ζωής σας, όπως να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να μαθαίνετε μια νέα δεξιότητα, να επιτυγχάνετε τους στόχους σας και πολλά άλλα.

4.   Βελτιώνει τη ζωή σας στα ραντεβού. Εάν έχετε μια ενεργή κοινωνική ζωή και κάνετε παρέα με φίλους και γνωρίσετε νέα άτομα, τότε οι πιθανότητές σας να γνωρίσετε έναν πιθανό σύντροφο είναι πολύ μεγαλύτερες. Θα εμφανιστείτε επίσης ως ένα πολύ πιο ενδιαφέρον άτομο εάν έχετε φίλους και σας αρέσει να συναντάτε ανθρώπους και να περνάτε καλά. Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν επίσης σε σχέσεις με άτομα που γνωρίζουν μέσω κάποιου άλλου.

5.   Ζήστε μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή. Έρευνες δείχνουν ότι οι φίλοι μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας ακόμη περισσότερο από την οικογένεια. Σύμφωνα με το “The 2005 Australian Longitudinal Study of Aging”, ο κίνδυνος για την υγεία από το να έχεις λίγους φίλους ήταν παρόμοιος με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα και πιο επικίνδυνος από το να είσαι παχύσαρκος ή να μην ασκείσαι όσον αφορά τη μείωση της διάρκειας ζωής σου. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε πραγματικούς φίλους για να ζήσετε έναν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Οι φίλοι στο Facebook και άλλοι τύποι διαδικτυακών φίλων δεν λογίζονται ως φίλοι με αυτή την έννοια, επειδή δεν έχετε την ανθρώπινη σύνδεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο χρόνος στη φύση αυξάνει την ψυχική ευημερία μας

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις υποκείμενες παθήσεις;

Συνήθειες που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία

Στρατηγικές για την αντιμετώπιση του άγχους

Πώς επηρεάζεται η ψυχική μας υγεία μετά τις διακοπές;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Κοινωνική δικτύωση: Ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στις αρνητικές επιπτώσεις των social media λόγω του αναπτυξιακού του σταδίου και της ευαισθησίας του σε εξωτερικές επιρροές.

Η σωματική αδυναμία μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

«Η αξιολόγηση της αδυναμίας είναι μια σχετικά φθηνή και εύκολη διαδικασία», δήλωσε ο Scheinost, αναπληρωτής καθηγητής ακτινολογίας και βιοϊατρικής απεικόνισης και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης. «Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά είναι πιθανό η αδυναμία να αποτελέσει στόχο παρέμβασης».

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Close Icon